Reviews over Cursusaanbieders


  LOI niet doen!!!

  Review over LOI

  Wat heb ik een spijt! Dit kostte mij (met de lerarentegemoedkoming er al vanaf getrokken) €8.500,- Plus eindeloos veel frustratie om: In het begin van de opleiding nutteloze modules die niks met de richting van de HBO opleiding te maken hebben. Vervolgens slecht uitgelegde opdrachten en docenten die vanaf hun bureau niet weten om welke opdrachten of lesstof het gaat aan de kant van de leerling thuis. Een wachttijd van 3 weken voor inzendopgaven, of zelfs maar een simpel antwoord van de klantenservice, is absoluut niet ongewoon. Telefonisch antwoord op zo'n simpele vraag kan ook makkelijk een uur duren. Als ze je al kunnen helpen. Het bedrijf is gewoon een grote boef dat niks geeft om opleidingen maar alleen je geld wil hebben. Behoud jezelf en leer van mijn fouten: doe dit niet maar ga gewoon naar een regulieren hogeschool.

  Sterke punten
  Verkopen.

  Zwakke punten
  Service. Opleiden.

  Modules niet beschikbaar

  Review over LOI

  Ik heb een klacht over de LOI.

  Het gaat om 2 modules aan het eind van mijn opleiding die niet geopend kunnen worden, omdat ze niet beschikbaar zijn. Iets wat ik niet begrijp, hoe kan je iets aanbieden terwijl het niet beschikbaar is. Ik ben nu aan het wachten om verder te gaan met mijn studie tot deze modules geactiveerd kunnen worden. Hiermee ben ik zeer ontevreden en wil gewoon verder met mijn studie.

  Hierover heb ik meermaals contact gehad met mijn coach, dit loopt nu zeker drie maanden, maar ik kom geen stap verder! Ook meerdere keren de klantenservice hierover gebeld, maar ook niks mee opgeschoten. Ik zou graag zien dat hier iets aan veranderd wordt!!!

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Onpersoonlijk, koud, niet behulpzaam, laten je maanden wachten

  Het wordt gewoon NIET geregeld

  Review over LOI

  Heel slecht

  Zwakke punten
  Klantenservice, zaken geregeld krijgen, communicatie tussen afdelingen, webcare met flutantwoorden waar je niets aan hebt en vervolgens weer dagen wachten, wachten, wachten enz.....

  Betrokkenheid en persoonlijk

  Review over Avans Plus

  Mijn opleiding projectmanagement met veel plezier gevolgd bij Avans+. Vooral de persoonlijke aandacht en betrokkenheid bij mijn ontwikkeling vielen me vanaf het eerste contact op. De opleiding was vanaf dag 1 interessant en ik kon het geleerde meteen goed toepassen in de praktijk. Ik kom zeker terug hier en kan hen ook erg aanraden.

  Sterke punten
  Praktijkgericht en persoonlijk

  Traag, log en moeizaam

  Review over LOI

  Slecht klantenservice

  Slecht bereikbaar

  Alles duurt eindeloos lang

  Slechte feedback op opdrachten

  Klacht indienen bij LOI? Je hoort nooit wat er mee is gebeurd..

  Drama School!

  Blij als ik er vanaf ben

  Sterke punten
  Afwachten

  Zwakke punten
  Service is beroerd, alles kost geld zelfs bezwaar maken tegen hun eigen fouten.

  Je weet nooit wat de status is van de afhandeling.. meestal is er geen status en daar kom je naar weken informatie opvragen dan weer achter.

  Eindafrekeningskosten

  Review over NCOI

  Alsjeblieft ga niet naar Ncoi. Ik wil je met dit bericht echt waarschuwen. Als je met ncoi in zee gaat kom je er niet van af. Of je moet de opleiding vlekkeloos halen of je betaalt 200 euro per herkansing. Als je wil stoppen heb je opeens 2500 euro kosten die je moet gaan betalen. Kortom ga niet naar Ncoi,Loi of nti. Ze werken allemaal samen met elkaar. Je gaat jezelf in de kosten jagen.

  Sterke punten
  Geen. Het onderwijs is heel slecht.

  Zwakke punten
  Heel slechte lessen.

  Denk nog een paar keer na!

  Review over NCOI

  Ben je aan het overwegen om een studie te volgen bij NCOI? Denk er dan serieus nog een paar keer extra goed over na!  Voor aanvang zijn ze je beste vrienden. Binnen een paar uur reactie op vragen, snelle opvolging en vriendelijke mensen.

  Zodra je start begint het al af te brokkelen: fysieke lessen worden vrijwel nooit aangeboden. Altijd is er te weinig animo en moet je óf uitwijken naar ongewenste locaties óf online les volgen.

  Het niveau van de docenten fluctueert ook enorm. Veel onduidelijkheid en vaak desinteresse van docenten die het overduidelijk al te lang doen. Goede docenten zijn er gelukkig ook wel.  Mocht blijken dat je studie het toch niet helemaal is voor jou, dan ben je officieel de sjaak. NCOI blijkt een totale boevenpartij die met onverwachte kosten komt, ongespecificeerde kosten aanhaalt en je totaal klantonvriendelijk te woord staat.

  Áls ze je al te woord staan, want ineens is weken of maanden wachten op een reactie de standaard. Plots zijn ze 'heel erg druk'.

  Als je wilt stoppen zal NCOI er álles (echt ALLES) aan doen om op welke manier dan ook nog zoveel mogelijk geld aan je te verdienen. Een walgelijke gang van zaken.  Daarom hoop ik dat je het nog eens serieus overweegt. Zijn er alternatieven voor je studie? Overweeg ze, want NCOI is echt de laatste plek die ik je zal aanraden.

  Schandalig

  Review over LOI

  Niet aan studie beginnen!! Je bent een nummer, de stof is achterhaald, niemand bij de organisatie voelt zich verantwoordelijk voor de student en je kunt weken / maanden wachten op je diploma… Ik heb zelf eerder een bachelor en master afgerond bij twee andere instellingen voor hbo en wo en daadwerkelijk alles was daar beter geregeld dan bij de LOI. Idioot dat je wekenlang moet wachten op je papiertje. Ik heb de klantenservice misschien wel 10x gebeld en elke keer werd ik doorverbonden, kreeg ik steeds half of geen antwoord of alleen het antwoord ‘we zijn ermee bezig’… Dit kan écht niet voor een instelling die zoveel geld verdient aan haar studenten. Ik ben er helemaal klaar mee! Daarom deze review … als waarschuwing voor iedereen: start niet met LOI

  Sterke punten
  De inleveropdrachten worden over het algemeen snel nagekeken..

  Zwakke punten
  Het afstudeerproces is dramatisch, de stof is achterhaald. Je moet de LOI stalken om überhaupt je diploma te ontvangen. Zeer onpersoonlijk contact ook

  Fouten in lesstof

  Review over NHA

  Ik heb 10 jaar geleden een Excel-cursus gevolgd. Ondanks ik deze met goed gevolg heb voltooid, viel het volgen van de cursus enorm tegen. Er zaten erg veel fouten in de lesstof en opgaven. Dit gaf NHA ook toe. Ik heb uiteindelijk, toen ik de cursus al had voltooid en een negatieve review had geschreven, een nieuw lesboek gekregen. Nadien heb ik de cursus Voedingsleer besteld. Deze lesstof was zo achterhaald, dat ik ermee gestopt ben. Je hebt helemaal niks aan achterhaalde lesstof. Uit de meest recente reviews zie ik, allemaal vergelijkbare klachten. Ik snap dus niet dat NHA een ISO-certificering heeft. Ondanks alle negativiteit geef ik 4 sterren, want dan weet ik zeker dat deze review direct wordt geplaatst. Daadwerkelijk is 2 sterren nog te veel.

  Sterke punten
  1. Klantenwerving

  2. Uitstraling aangeboden cursus (mooie map)

  Zwakke punten
  1. Veel fouten in uitleg en opdrachten. Hierdoor wordt het begrijpen van de lesstof Excel een hele puzzel.

  2. Verouderde leerstof.

  3. Vragen konden toen pas gesteld worden, als je de les voltooid had.

  zeer slecht

  Review over NHA

  Ik zou een volledige havo studie echt absoluut niet aan raden.  1. Je mag max 1 vraag stellen per les

  2. Als ze je dan antwoord geven is het max een halve zin uitleg

  3. Als je vraagt of ze een filmpje helpen waar ze naar verwijzen die mij kan helpen met het begrijpen van de stof. Verwijzen ze me telkens terug naar het boek of zeggen ze moet je zelf maar zoeken online. Terwijl dat al hetgeen is wat ik als eerst doe voordat ik het überhaupt vraag

  4. De communicatie is slecht met de docenten

  5. De stoffen in het boek kloppen niet met als je het zoekt op internet

  6. Het 15 dagen proef is ook niet helemaal haalbaar omdat je niet binnen 15 dagen kan zeggen of de opleiding studie bij je past.

  7. Grotendeels van mijn boeken zijn onaangeraakt en niet beschadigd. En tis als nog niet mogelijk om dit terug te sturen, omdat ik stop. Ik moet dit gewoon door betalen voor onzin.  Ik zou nu stoppen met mijn opleiding en nog een jaar lang 250 euro elke maand moeten aflossen terwijl ik er niks meer mee doe. Ik ben bereid alles terug te sturen waar geen markeringen in staan. Dit is namelijk wel mogelijk bij andere thuisstudie instituten en daarna hoef je niks meer af te lossen.  Hierdoor besteed ik nu geld aan iets waar niks mee meegedaan word en is het weggegooid geld

  Zwakke punten
  - Klantenservice  - Omgang van financiële zaken  - Communicatie  - Boeken  - Nakijken  - Docent  - Het niet op kunnen zeggen

  E-Learning LOI, bevalt slecht

  Review over LOI

  Volg de korte cursus Voeding en Sport. Interessante stof. Maar door e-learning vrijwel niet te doen. E-learning daschboard niet overzichtelijk en bij de vragen en antwoorden naar de docent wordt het naar gelang meerder vragen gesteld is een onoverzichtelijke boel. Maar nog erger: 1. je stelt digitaal je vraag aan een docecnt en wanneer je het antwoordn hebt bven je alweer dagen verder en heb je op dat antoord weer een vraag dan begint het van voor af aan. Zo verlies je heel veel tijd en is het moeilijk geconcentreed te zijn op dat stukje stof waarin je je aan het verdiepen was. 2. Wanneer je LOI belt met een vraag over iets betreft het e- learnen dan zit je bijna een uur in de wacht. Dit geeft erritatie......en op een gegeven moment haak je maar af.....en de gedrevenheid is op een gegeven moment ver.

  Sterke punten
  Leuke opleiding....om dan te lezen

  Zwakke punten
  e-learning

  Geen dag spijt gehad

  Review over NLP Academie

  Vanaf 2017 ergens kwam ik de practitioner binnen als een bang en verlegen musje. Het halen van het examen was een hele prestatie voor mij. Door de liefdevolle begeleiding van alle trainers heb ik uiteindelijk bijna alle opleidingen doorlopen die ze aanbieden en kan ik me niet eens meer voorstellen wie ik was toen ik eraan begon. Ik heb zelf doorgezet, af en toe een liefdevolle schop onder mijn achterste gehad als ik terugviel in oude patronen. Ik heb veel mooie mensen mogen ontmoeten en bij ieder cursusweekend of bij coaching was het een moment van thuiskomen. Het is aan jezelf wat je met de kennis doet die de trainers je aanbieden, vaak met vallen en opstaan. Soms resoneert de stijl van een bepaalde trainer niet helemaal bij je, omdat het iets triggert in jezelf. Ik heb daar ontzettend veel van geleerd, juist omdat de trainers mij daarvoor de handvaten hebben aangereikt. Kortom, een fantastische basis voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Zoals de titel al zegt: geen dag spijt gehad.

  Sterke punten
  Praktisch gericht, provocatief waar het nodig is en daar groei je van als persoon, interactief, uitnodigend, inspirerend

  Vreselijke ervaring!

  Review over Sonnevelt Opleidingen

  Ik wilde de opleiding tot kindercoach volgen en was hier erg enthousiast over. Tijdens de eerste lesdag/kennismaking werd verteld dat je na ieder les een korte verwerking moest schrijven over je ervaring en hoe je proces verloopt. Er werd nadrukkelijk gezegd dat je eerlijk moest zijn en dat het ook kon dat dingen in de les je triggeren dus dat hier zorgvuldig mee omgegaan moest worden.

  Ik schreef dat ik door mijn autisme wat last had van overprikkeling maar de les super interessant vond.

  Kort daarna werd ik gebeld door 1 van de docenten, Ada Volkers, dat ik niet binnen de opleiding paste. Zij had grote zorgen over mijn diagnoses (autisme en ptss) en vond het niet veilig kinderen aan mij toe te vertrouwen. Ik heb haar verteld dat dit een groot vooroordeel was en dat ik mijzelf en mijn behandelaar vertrouw op ons inschattingsvermogen ipv een docent die mij 1x heeft gezien.

  Het was een vervelend en emotioneel gesprek maar haar besluit (als of zij dat recht had) stond vast. Nog voordat ik een afspraak met de afdelingsleider en studiecoach was ingepland, was mijn schoolgeld al teruggestort.  Ada was zelf niet aanwezig bij dit gesprek wat alles zegt over haar professionaliteit. Ik heb uitgelegd dat ik al 10 jaar met kinderen werk en dit nooit problemen heeft opgeleverd. Dat ik geruime tijd was uitbehandeld bij de GGZ en dat ik tevens op voorhand eerlijk was geweest over mijn achtergrond en hier tijdens de intake gewoon op was aangenomen. Toch bleef de uitkomst hetzelfde en werd ik van de opleiding getrapt.  NOTE: dit is discriminatie en verboden bij de wet. Een student is nooit verplicht inzage te geven over een medisch dossier, precies om deze reden.

  Ook is Ada Volkers notabene een kindercoach die zelf met kinderen met ASS werkt. Dat zij zo makkelijk een oordeel vijlt is ronduit belachelijk en gevaarlijk.

  Zwakke punten
  Alles. Discriminatie

  geslaagd maar geen diploma

  Review over LOI

  Afgelopen November succesvol m'n opleiding afgerond.

  Kreeg daarna een mailtje met felicitaties én de mededeling dat mijn diploma binnen 14 dagen per post toegestuurd zou worden. Bijna 3 weken later nog altijd géén diploma ontvangen.

  Bel je LOI, word ik drie keer door verbonden met telkens 10-15 minuten in de wacht staan.

  Heb ik eindelijk de juiste persoon aan de lijn, vertel dat ik nog altijd mijn diploma niet heb ontvangen....

  krijg ik als antwoord dat het op de zelfde datum als het mailtje per post verstuurd is en ik het dus al ontvangen moet hebben. sja, als ik het ontvangen had zou ik niet hoeven bellen om te melden dat ik het nog NIET heb ontvangen. Zij beweren het opgestuurd te hebben maar ik heb het nooit ontvangen......

  LOI zegt: spijtig dat u het niet heeft ontvangen want we verstrekken een diploma maar één keer !!  Bijna 1000 euro voor een opleiding, waarbij ik slechts één heel dun boekje lesstof kreeg en verder alles maar zelf via internet op moest zoeken. Nauwelijks tot geen begeleiding , je kon docent per mail vragen stellen, maar kreeg je geen antwoord of het duurde 2-3 weken voor je respons kreeg en dan was het een reactie waar je eigenlijk niets aan had. Voor zoveel geld hadden ze een diploma toch wel aangetekend kunnen versturen lijkt me.

  Nu heb ik een prijzige studie gevolgd, ben ik glansrijk geslaagd, maar heb er helemaal NIETS aan omdat ik bij sollicitaties NIET aan kan tonen dat ik het diploma behaald heb.  LOI heeft het geld geind en verder laten ze je compleet barsten. Dus voor mij nooit en te nimmer meer LOI.

  Sterke punten
  geen

  Zwakke punten
  Bieden geen waar voor je geld. Zeer slechte tot geen begeleiding, minimaal lesmateriaal (vol fouten) , geen service en nemen géén verantwoordelijkheid, dragen géén zorg voor het goed en tijdig ontvangen van je behaalde diploma.

  Onbeschoft en slecht

  Review over Nieuwhuis Consult

  Zie google

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Zie mijn melding op Google!

  Foute diploma's versturen

  Nooit aan beginnen

  Review over LOI

  Niet aan beginnen. Ik ben al 3 jaar bezig met een opleiding maar deze is onmogelijk om af te ronden. Scriptie wordt niet nagekeken en midden in tentamens wordt je naar huis gestuurd vanwege een systeemfout. Je mag het zelf uitzoeken hoe je het oplost, de LOI doet het in ieder geval niet. Je betaalt je scheel aan een opleiding waar je vervolgens geen eens een diploma voor kan halen. Reiskosten worden niet vergoed bij fouten die zij maken, je staat 50 minuten in de wachtrij voor telefonisch contact waarnaar je midden in het gesprek opgehangen wordt en e-mails + aangetekende brieven worden compleet genegeerd. Het zijn brutale apen die geen idee hebben wat ze aan het doen zijn. Wat een walgelijke organisatie. Het is oplichterij!

  Zwakke punten
  Alles

  Novi hogeschool

  Review over Novi Hogeschool

  Ik ben in 2022 begonnen met mijn studie aan Novi, ik werk en studeer tegelijkertijd, coaching is eigenlijk zo erg dat je kunt zeggen dat er geen coaching is, communicatie met docenten en school levert over het algemeen niets op, feedbacks hebben geen betekenis en het voelt als een vuller die ze je moesten geven. Het spijt me echt dat ik student ben aan deze hogeschool en zelfs tot het punt dat ik me schaam omdat het voelt alsof je tussen oplichters zit, school die alleen maar geld van je wilt.

  Opleiding sluit niet aan

  Review over BOB Opleiding, Training en Advies

  In eerste instantie redelijk maar later bleek dat de opleiding niet aansloot op het examen waren best wat klasgenoten gezakt. 1 x oefen examen gehad is te weinig. BOB gebeld die doen er niets mee ja alleen maar geld vangen.

  Zwakke punten
  Opleiding die niet aansluit op examen, komen nergens in tegemoet als je daar netjes over belt

  Waardeloos

  Review over NHA

  Spelfouten in de lessen, in de opdrachten krijgen dinge andere namen als in de lesstof. Berekeningen via formules die nergens terug te vinden zijn en per opdracht maar 1 vraag mogelijk bij betaling voor hulp van docent. En die hulp bestaat uit een halve zin, echt schandalig. Ik heb zelf extra huiswerkhulp moeten inhuren.

  Sterke punten
  geen

  Zwakke punten
  alles

  Pickard

  Review over DuoLingo

  Hello!

  Sterke punten
  Hello!

  Zwakke punten
  Hello!

  Nooit meer

  Review over LOI

  Komen niets na. Incasseren je geld en dan mag je het uitzoeken. Reageren niet of pas weken tot maanden later op vragen en/of klachten.

  Sterke punten
  Afzetten, niet reageren, je geld vangen

  Zwakke punten
  Ze mogen bestaan.

  Maken misbruik van Stapbudget

  Review over NHA

  Maken misbruik van het Stap budget, ik heb een cursus aangevraagd, automatisch staan er dingen aangevinkt, extra discutabele inkomsten voor NHA. Cursus 298 euro, extra’s kom je uit op 452 euro. Ik koos voor zonder extra’s. Bij het aanvragen van het stapbudget 298 euro ingevuld, stapbudget gaf aan dat de kosten 452 zijn voor de opleiding, ik kon dit bedrag niet aanpassen en had zo het idee dat NHA van het stapbudget die 452 euro zou krijgen. Dat blijkt niet zo te zijn maar toch belde NHA mij daarna weer telefonisch op om weer te bedelen over die extra opties, walgelijk! Ik had dit al kenbaar gemaakt.

  Zwaar ondermaats

  Review over Avans Plus

  Bij het begin van de cursus werd eerst het hele CV van de opleider doorgenomen, met een hoop verwachtingen startten we dus (vertraagd) de les.  Zelden zoiets slechts meegemaakt. Onsamenhangend, laag tempo, inhoud kwam niet overeen met de brochure, niet echt wat je verwacht van een opleider als Avans. Een basisschool les van groep 5 had meer uitdaging gegeven.  Dit ging om een IT cursus.

  Sterke punten
  Geen gedoe over uitschrijven

  Zwakke punten
  De hele cursus

  Telefonisch slecht bereikbaar

  Review over NHA

  Als ik iets wil weten moet ik erg lang wachten tot dat ik iemand aan de lijn krijg.

  Sterke punten
  Goed les materiaal

  Zwakke punten
  Slecht bereikbaar, je krijgt de indruk van des interesse.

  Ondermaatse begeleiding

  Review over Novi Hogeschool

  Via uwv heb ik een bootcamp aangeboden gekregen voor front-end development.

  Het begon allemaal ok, met een cursus java basisprogrammeren op locatie Maastricht. Ook met vragen kon je op een gegeven moment bij een leraar (en student) terecht die zeer behulpzaam was.

  Eenmaal bij het front-end gedeelte aangekomen raakte ik door omstandigeheden op een gegeven moment wat achterop, het grootste gedeelte van mijn groep was al afgehaakt. Bij de eindopdracht voor webdevelopment liep ik tegen wat standaard code problemen aan die ik ook met de online hulp (studenten) niet opgelost kreeg. Er was geen extra hulp beschikbaar en omdat ik niet meer in een groep zat kon ik me niet met anderen samenpakken om dit te bespreken.

  Zodoende liep de tijdspanne uit van 1 a 2 maanden voor de eindopdracht tot bijna een half jaar en werd het leerproces een frustrerende, ontmoedigende ervaring. Naar locatie Utrecht gaan was geen optie voor me en hoe ze je verder in je sop laten gaar koken mag de naam onderwijs niet dragen.

  Kies als je niet in de buurt van de hoofdlocatie woont sowieso een ander instituut want bij Novi begrijpen ze de definitie van het woord begeleiding niet.

  Sterke punten
  De stof is ok, mag uitgebreider. Sommige leraren komen je goed tegemoet.

  Zwakke punten
  Slechte begeleiding en bereikbaarheid. Geen extra hulp beschikbaar bij hardnekkige problemen.

  Online lessen zijn wat lang.