Reviews over Cursusaanbieders


  Opleiding verdwenen!

  Review over LOI

  Ik startte vorig jaar aan mijn thuisstudie opleiding bij LOI. Het zou een jaar duren en door persoonlijke omstandigheden leek ik deze deadline niet te gaan halen. Ik heb mijn docent gevraagd of ik kon verlengen, waarop hij antwoorde dat het kosteloos zou worden verlengd. Een paar maanden later ontdekte ik dat ik niet meer in de portal kon. Ik heb totaal 3 keer gemaild, 2 keer gebeld (waarvan 1 keer voicemail) en uiteindelijk iemand te pakken kunnen krijgen. Hier ontdekte ik dat de opleiding was komen te vervallen. NIEMAND heeft me daarvan op de hoogte gebracht! En ook bleek wat de docent zei niet waar! Ik had kunnen verlengen, maat tegen een extra betaling en dat had ik moeten aanvragen! Ik ben enorm teleurgesteld en ben nu natuurlijk die tijd die in die studie zit kwijt. Ik vind het onacceptabel hoe met mij en waarschijnlijk ook nog andere studenten wordt omgegaan.

  Sterke punten
  De portal was op zich makkelijk te gebruiken

  Zwakke punten
  Laten opleiding verdwijnen zonder mij hiervan op de hoogte te stellen, beloven dingen die niet waargemaakt worden, communicatie loopt niet en het contact met docent was nihil.

  Oplichters

  Review over Assessly

  Had een test van ixly. Nou niks van de oefeningen leek hierop. Zelfs dingen geleerd die niet werden gevraagd op het assessment.

  Sterke punten
  Er is geen sterk punt

  Zwakke punten
  Je verliest je tijd en geld

  Avans is een mbo

  Review over Avans Plus

  Finanicele Opleiding is een aanfluiting. Docenten zijn onbevoegd en ongeitnresseerd en dat voor zoveel geld. Je kan een klacht indienen maar doen ze niks mee. Trap er niet in mensen.

  Sterke punten
  Dat mag ik hier vast niet publiceren maar voel mij een oor aan genaaid.

  Zwakke punten
  Hetzelrde eigenlijk.

  (Extra) diploma halen? Het kán

  Review over LOI

  Ik heb (naast mijn baan) een volledig erkende voltijd MBO 3 opleiding behaald tot 'vakbekwaam medewerker dierverzorging'.

  Wat goed ging, was het werken via de online campus. Dit is makkelijk en er is een duidelijk stappenplan te volgen. Er is ruimte om te oefenen (ook voor examens), maar je kunt er ook voor kiezen om alleen de noodzakelijke inzendopgaven op te sturen. Tip: maak een back-up hiervan op de computer.

  Verder was de lesstof zéér uitgebreid! Ik begeleid zelf studenten die deze opleiding bij reguliere MBO scholen volgen, maar zij krijgen 1/2 de kennis niet die ik heb gekregen. TOP!

  Eerlijk is eerlijk: er is ook veel mis gegaan. Soms verouderde informatie, verkeerd lesmateriaal gekregen, feedback van docenten die beter kan, láaaaange wachttijden bij de klantenservice (wegens personeelstekort) en het antwoord was ook niet altijd inhoudelijk direct juist. En daarbovenop komt nog het wachtmuziekje wat al in geen tijden is veranderd... BLEEGH!

  Desondanks is mijn ervaring dat als je geduldig blijft, zelf goed alle informatie leest, vol blijft houden, door blijft zetten én vertrouwen houd... dat je dan met behulp van de juiste medewerkers écht wel verder komt.

  En zo heb ik naast mijn baan een extra diploma kunnen behalen. En ben ik naast dit diploma, inmiddels óók vakbekwaam geworden in geduld houden en doorzettingsvermogen tonen ;)

  Misleiding

  Review over NHA

  Online stond er dat je een diploma kreeg, maar later bleek dat je geen echte diploma krijgt, dat het meer voor oriënteren is... ik had al in het werkboek en handboek geschreven, omdat ik dacht dat je een echte diploma kreeg.
  Eenmaal retour moet ik 60 euro gaan betalen, voor iets wat zei niet duidelijk op hun site hebben staan .. ze brengen het alsof je een echte diploma krijgt, maar dit is niet het geval.
  Ik zou dit bedrijf nooit aanraden aan iemand.. erg misleidend
  (Op de site bij de opleiding staat het wel zo dat je een diploma krijgt)

  Leuk programma

  Review over SlimLeren.nl

  Werkt goed en is leuk om te gebruiken

  Mijn vertrouwen is geschaad

  Review over Instituut Memo

  Mijn vertrouwen is geschaad door deze opleider. Zakelijk en geen oog voor de student als mens.
  Verder 1. Slechte stagebegeleiding 2.Een veel te korte stageperiode, wat weerstand opwekt bij de stagebegeleiders op de huisartsenpraktijk 3. Staan niet open voor inbreng van de student 4. ouderwets: ik kreeg een beetje het gevoel dat ze een assistent uit de jaren vijftig aan het opleiden zijn.
  Mijn advies: er zijn andere, betere én goedkopere opleiders voor doktersassistenten die een kortdurende opleiding aanbieden.

  Zeer slechte ervaring

  Review over LOI

  De LOI blinkt uit in logheid en bureaucratie. Ik wacht nu al drie maanden op mijn diploma. In eerste instantie hoorde ik überhaupt niet dat ik geslaagd was, daar heb ik zelf na een paar weken diverse keren achteraan moeten bellen en mailen. Bij het probleem rondom het versturen van mijn diploma wijst iedereen naar elkaar: de klantenservice naar het examenbureau en het examenbureau naar de ICT-afdeling). Ik ga de volgende keer wel naar een andere opleider als ik weer een cursus wil volgen.

  Sterke punten
  De snelheid van feedback door mijn docent

  Zwakke punten
  - De bereikbaarheid is superslecht (als je ze gaat bellen, trek daar dan gerust een uurtje tijd voor uit).
  - Ik wacht al drie maanden op mijn diploma.
  - Iedereen wijst naar elkaar bij problemen.
  - De cursus die ik volgde was verouderd.

  Zeer slecht!

  Review over LOI

  Boeken wat je thuis gestuurd krijgt! Komen niet overeen met de leerstof. Stel ik de docent een eenvoudige vraag, krijg wazig antwoord van haar. Stop aub ermee. Heeft heeft mij geld gekost!!!! Jullie laten je studenten gewoon in de steek!!als ik eerder dit had geweten had ik dit nooit gedaan!!!! Never!

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Zeer slecht! Nooit meer voor mij loi!

  Komt niet overeen met test

  Review over Assessly

  Helaas komt deze website totaal niet overeen met de picompany test! Ik voel me opgelicht.

  Slechte communicatie

  Review over Instituut Memo

  Dure opleiding,slechte communicatie als je vragen hebt late terugkoppelingen her examens kosten weer honderden euro's extra, koffie alleen voor de leraren en niet voor de cursisten, deze mensen proberen hier geld uit je zak te kloppen...schande dat dit instituut zo door de keuringen komt....ik zou hier zeker nooit een opleiding gaan volgen!!! Familie bedrijf die beter word over de rug van de cursisten...triest.

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Alles

  Dramatische ervaringen

  Review over NCOI

  Net als vele anderen heb ik ook dramatische ervaringen met NCOI. Wat er op dit moment gebeurt spant de kroon. Ik heb mijn afstudeeropdracht op 15 maart ingediend. Er staat 4 weken voor de beoordelingstermijn maar ik heb 7 weken moeten wachten op een reactie. Na vele malen bellen en mailen kreeg ik toen eindelijk bericht dat ik mocht verdedigen en of ik datums door wilde geven. Ik heb toen direct 7 datums doorgegeven om te verdedigen. Dit was op 5 mei en inmiddels heb ik nog steeds geen datum voor de verdediging ondanks opnieuw vele mails en telefoontjes (waar je een half uur moet wachten voordat je iemand aan de lijn krijgt). Inmiddels zijn deze week alle doorgegeven datums verlopen en kunnen we straks weer een nieuwe cyclus in. Na het indienen van mijn opdracht had ik alvast een examenfeest ingepland op 27 mei. Dit was toen dus tweeënhalve maand later. Ik kan nu iedereen die dit in z'n agenda heeft gezet af gaan zeggen dankzij de NCOI. Bovendien wordt er heel erg slecht gecommuniceerd vanuit de NCOI over de vertraging en de reden daarvan.

  Zwakke punten
  Communicatie

  Zarerdag opleidng NCOI

  Review over NCOI

  Doe geen opleiding bij de NCOI op de zaterdag als je kinderen of een sosiaal leven hebt. Ze weten de zaterdagen te pakken in het paas weekend, pinksteren en in de voorjaars vakantie. Met kinderen is dit echt heel vervelend. Als je er naar vraagt of dit handig is krijg je een standaard mail dat er geen rekening gehouden kan worden met deze dagen. Zelfs de docenten vonden het "ongelukkig"gepland. Andere zaterdagen geen probleem, daar heb ik zelf voor gekozen, maar deze dagen in de vakantie zijn echt onhandig.

  Sterke punten
  Er zitten echt goede docenten tussen( helaas ook mindere)

  Zwakke punten
  Planning van de dagen en communicatie

  Waardeloos

  Review over LOI

  Echt alles is drama. Boeken te laat, dan is de cursus Engels ( staat nergens) docent die spullen kwijt is. Geen feedback, na maken eind opdracht niets gehoord, geen felicitaties, geen centerficaat. Als je mailt krijg je hem reactie, als je belt hang je 45 min am de lijn wordt je die keer doorverbonden en word er opgehangen. Wat een teurstling voor dat harde werken

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Service, begeleiding, bereikbaarheid,

  Waardeloos bedrijf!

  Review over NCOI

  Waardeloos bedrijf, geen MBO opleiding gaan volgen! Duurt maanden voordat ze een opdracht nakijken waardoor ik achter blijf en nu al een halfjaar studievertraging heb. Al verschillende keren gebeld en verschillende mensen gesproken. Ze vinden het allemaal heel erg maar doen er niks aan. Het lijkt alsof ze zelf de studie vertragen voor meer geld. Nu kan ik niet aan mijn nieuwe baan beginnen en hoor ik niks van hun! Klachten ingediend maar geen reactie hierop, kortom waardeloos!

  LOI niet doen!!!

  Review over LOI

  Wat heb ik een spijt! Dit kostte mij (met de lerarentegemoedkoming er al vanaf getrokken) €8.500,- Plus eindeloos veel frustratie om: In het begin van de opleiding nutteloze modules die niks met de richting van de HBO opleiding te maken hebben. Vervolgens slecht uitgelegde opdrachten en docenten die vanaf hun bureau niet weten om welke opdrachten of lesstof het gaat aan de kant van de leerling thuis. Een wachttijd van 3 weken voor inzendopgaven, of zelfs maar een simpel antwoord van de klantenservice, is absoluut niet ongewoon. Telefonisch antwoord op zo'n simpele vraag kan ook makkelijk een uur duren. Als ze je al kunnen helpen. Het bedrijf is gewoon een grote boef dat niks geeft om opleidingen maar alleen je geld wil hebben. Behoud jezelf en leer van mijn fouten: doe dit niet maar ga gewoon naar een regulieren hogeschool.

  Sterke punten
  Verkopen.

  Zwakke punten
  Service. Opleiden.

  Modules niet beschikbaar

  Review over LOI

  Ik heb een klacht over de LOI.
  Het gaat om 2 modules aan het eind van mijn opleiding die niet geopend kunnen worden, omdat ze niet beschikbaar zijn. Iets wat ik niet begrijp, hoe kan je iets aanbieden terwijl het niet beschikbaar is. Ik ben nu aan het wachten om verder te gaan met mijn studie tot deze modules geactiveerd kunnen worden. Hiermee ben ik zeer ontevreden en wil gewoon verder met mijn studie.
  Hierover heb ik meermaals contact gehad met mijn coach, dit loopt nu zeker drie maanden, maar ik kom geen stap verder! Ook meerdere keren de klantenservice hierover gebeld, maar ook niks mee opgeschoten. Ik zou graag zien dat hier iets aan veranderd wordt!!!

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Onpersoonlijk, koud, niet behulpzaam, laten je maanden wachten

  Het wordt gewoon NIET geregeld

  Review over LOI

  Heel slecht

  Zwakke punten
  Klantenservice, zaken geregeld krijgen, communicatie tussen afdelingen, webcare met flutantwoorden waar je niets aan hebt en vervolgens weer dagen wachten, wachten, wachten enz.....

  Betrokkenheid en persoonlijk

  Review over Avans Plus

  Mijn opleiding projectmanagement met veel plezier gevolgd bij Avans+. Vooral de persoonlijke aandacht en betrokkenheid bij mijn ontwikkeling vielen me vanaf het eerste contact op. De opleiding was vanaf dag 1 interessant en ik kon het geleerde meteen goed toepassen in de praktijk. Ik kom zeker terug hier en kan hen ook erg aanraden.

  Sterke punten
  Praktijkgericht en persoonlijk

  Traag, log en moeizaam

  Review over LOI

  Slecht klantenservice
  Slecht bereikbaar
  Alles duurt eindeloos lang
  Slechte feedback op opdrachten
  Klacht indienen bij LOI? Je hoort nooit wat er mee is gebeurd..
  Drama School!
  Blij als ik er vanaf ben

  Sterke punten
  Afwachten

  Zwakke punten
  Service is beroerd, alles kost geld zelfs bezwaar maken tegen hun eigen fouten.
  Je weet nooit wat de status is van de afhandeling.. meestal is er geen status en daar kom je naar weken informatie opvragen dan weer achter.

  Eindafrekeningskosten

  Review over NCOI

  Alsjeblieft ga niet naar Ncoi. Ik wil je met dit bericht echt waarschuwen. Als je met ncoi in zee gaat kom je er niet van af. Of je moet de opleiding vlekkeloos halen of je betaalt 200 euro per herkansing. Als je wil stoppen heb je opeens 2500 euro kosten die je moet gaan betalen. Kortom ga niet naar Ncoi,Loi of nti. Ze werken allemaal samen met elkaar. Je gaat jezelf in de kosten jagen.

  Sterke punten
  Geen. Het onderwijs is heel slecht.

  Zwakke punten
  Heel slechte lessen.

  Denk nog een paar keer na!

  Review over NCOI

  Ben je aan het overwegen om een studie te volgen bij NCOI? Denk er dan serieus nog een paar keer extra goed over na!

  Voor aanvang zijn ze je beste vrienden. Binnen een paar uur reactie op vragen, snelle opvolging en vriendelijke mensen.
  Zodra je start begint het al af te brokkelen: fysieke lessen worden vrijwel nooit aangeboden. Altijd is er te weinig animo en moet je óf uitwijken naar ongewenste locaties óf online les volgen.
  Het niveau van de docenten fluctueert ook enorm. Veel onduidelijkheid en vaak desinteresse van docenten die het overduidelijk al te lang doen. Goede docenten zijn er gelukkig ook wel.

  Mocht blijken dat je studie het toch niet helemaal is voor jou, dan ben je officieel de sjaak. NCOI blijkt een totale boevenpartij die met onverwachte kosten komt, ongespecificeerde kosten aanhaalt en je totaal klantonvriendelijk te woord staat.
  Áls ze je al te woord staan, want ineens is weken of maanden wachten op een reactie de standaard. Plots zijn ze 'heel erg druk'.
  Als je wilt stoppen zal NCOI er álles (echt ALLES) aan doen om op welke manier dan ook nog zoveel mogelijk geld aan je te verdienen. Een walgelijke gang van zaken.

  Daarom hoop ik dat je het nog eens serieus overweegt. Zijn er alternatieven voor je studie? Overweeg ze, want NCOI is echt de laatste plek die ik je zal aanraden.

  Schandalig

  Review over LOI

  Niet aan studie beginnen!! Je bent een nummer, de stof is achterhaald, niemand bij de organisatie voelt zich verantwoordelijk voor de student en je kunt weken / maanden wachten op je diploma… Ik heb zelf eerder een bachelor en master afgerond bij twee andere instellingen voor hbo en wo en daadwerkelijk alles was daar beter geregeld dan bij de LOI. Idioot dat je wekenlang moet wachten op je papiertje. Ik heb de klantenservice misschien wel 10x gebeld en elke keer werd ik doorverbonden, kreeg ik steeds half of geen antwoord of alleen het antwoord ‘we zijn ermee bezig’… Dit kan écht niet voor een instelling die zoveel geld verdient aan haar studenten. Ik ben er helemaal klaar mee! Daarom deze review … als waarschuwing voor iedereen: start niet met LOI

  Sterke punten
  De inleveropdrachten worden over het algemeen snel nagekeken..

  Zwakke punten
  Het afstudeerproces is dramatisch, de stof is achterhaald. Je moet de LOI stalken om überhaupt je diploma te ontvangen. Zeer onpersoonlijk contact ook

  Fouten in lesstof

  Review over NHA

  Ik heb 10 jaar geleden een Excel-cursus gevolgd. Ondanks ik deze met goed gevolg heb voltooid, viel het volgen van de cursus enorm tegen. Er zaten erg veel fouten in de lesstof en opgaven. Dit gaf NHA ook toe. Ik heb uiteindelijk, toen ik de cursus al had voltooid en een negatieve review had geschreven, een nieuw lesboek gekregen. Nadien heb ik de cursus Voedingsleer besteld. Deze lesstof was zo achterhaald, dat ik ermee gestopt ben. Je hebt helemaal niks aan achterhaalde lesstof. Uit de meest recente reviews zie ik, allemaal vergelijkbare klachten. Ik snap dus niet dat NHA een ISO-certificering heeft. Ondanks alle negativiteit geef ik 4 sterren, want dan weet ik zeker dat deze review direct wordt geplaatst. Daadwerkelijk is 2 sterren nog te veel.

  Sterke punten
  1. Klantenwerving
  2. Uitstraling aangeboden cursus (mooie map)

  Zwakke punten
  1. Veel fouten in uitleg en opdrachten. Hierdoor wordt het begrijpen van de lesstof Excel een hele puzzel.
  2. Verouderde leerstof.
  3. Vragen konden toen pas gesteld worden, als je de les voltooid had.

  zeer slecht

  Review over NHA

  Ik zou een volledige havo studie echt absoluut niet aan raden.

  1. Je mag max 1 vraag stellen per les
  2. Als ze je dan antwoord geven is het max een halve zin uitleg
  3. Als je vraagt of ze een filmpje helpen waar ze naar verwijzen die mij kan helpen met het begrijpen van de stof. Verwijzen ze me telkens terug naar het boek of zeggen ze moet je zelf maar zoeken online. Terwijl dat al hetgeen is wat ik als eerst doe voordat ik het überhaupt vraag
  4. De communicatie is slecht met de docenten
  5. De stoffen in het boek kloppen niet met als je het zoekt op internet
  6. Het 15 dagen proef is ook niet helemaal haalbaar omdat je niet binnen 15 dagen kan zeggen of de opleiding studie bij je past.
  7. Grotendeels van mijn boeken zijn onaangeraakt en niet beschadigd. En tis als nog niet mogelijk om dit terug te sturen, omdat ik stop. Ik moet dit gewoon door betalen voor onzin.

  Ik zou nu stoppen met mijn opleiding en nog een jaar lang 250 euro elke maand moeten aflossen terwijl ik er niks meer mee doe. Ik ben bereid alles terug te sturen waar geen markeringen in staan. Dit is namelijk wel mogelijk bij andere thuisstudie instituten en daarna hoef je niks meer af te lossen.

  Hierdoor besteed ik nu geld aan iets waar niks mee meegedaan word en is het weggegooid geld

  Zwakke punten
  - Klantenservice

  - Omgang van financiële zaken

  - Communicatie

  - Boeken

  - Nakijken

  - Docent

  - Het niet op kunnen zeggen