Reviews over Cursusaanbieders


  Slechte service LOI

  Review over LOI

  Ik kan LOI ten zeerste afraden. Met het STAP-budget ben ik hier een cursus begonnen. Op de website staat ondubbelzinnig dat 80% van het 'leerpad' dient te wotden voltooid om het STAP-budget te mogen behouden. Hier heb ik mijn studieplan op aangepast. Nu blijkt dat de LOI intern een andere manier aanhoudt om de 80% voltooiing te bereken. Ik heb meerdere mails gestuurd en ze blijven vasthouden aan hun interne berekening, en willen niet de berekening volgen die zij zelf op de website omschrijven. Uiteindelijk ben ik gewezen op de bezwaarprocudure, waar je 75 euro (!) voor dient te betalen. Ik vind dit echt een zeer slechte gang van zaken, weinig flexibiliteit en bovenal slechte service!

  Zwakke punten
  Slechte service

  Leuke, originele cursussen

  Review over Soofos

  Ik heb een cursus fotografie gevolgd en ik ben er ontzettend over te spreken! Origineel maar ook heel duidelijk en creatief. Zeker voor herhaling vatbaar!

  Waardeloos!!! niet doen!!

  Review over LOI

  Ik wacht al sinds 24 oktober 2023 op uitslag van twee examens. Het is nu 14 FEBRUARI 2024. Dit is toch niet normaal meer!! Er wordt altijd pas maanden later gereageerd op je vragen. Je wordt altijd van de een naar de ander verbonden en elke keer wordt er verteld dat je volgende week weer even moet bellen. Zwaar af te raden!!!

  Zwakke punten
  Alles

  Wens geen mail meer

  Review over NHA

  Wil geen mails meer van nha maar zelfs na 2 keer afmelden via mail blijf ik mails krijgen. Waardeloos, zal hier nooit geen opleiding meer volgen

  Zwakke punten
  Ze blijven je lastig vallen met mails.

  Absolutely regret

  Review over NTI

  It has been now 2 weeks that I have had no response to my emails sent to customer service and the student coach. Also tried to reach through the phone but after 25 minutes of waiting in line, I gave up. Horrible company, I fully regret buying their course.

  Sterke punten
  None

  LOI doet niet wat het beloofd!

  Review over LOI

  De LOI heeft een mooie promo voor Engelse cursus online staan hierin wijzen ze op een interactieve cursus met online opdrachten, mediatheek, gesproken opdrachten online en gesproken feedback van de docent.
  Niets hiervan is waar, ze sturen je twee boeken die jaren geleden uitgekomen zijn. Je kunt een aantal keer iets inspreken en dit doormailen. Hierop krijg je geen gesproken feedback!
  De reactietijd van de LOI zelf is erg traag, je wacht weken op een antwoord en dan is het nog een slecht nietszeggend antwoord ook.
  Trap er vooral niet in, het gaat de LOI alleen om snel geld te verdienen.

  Sterke punten
  Die hebben ze helaas niet

  Zwakke punten
  Niet nakomen van afspraken
  Slechte cursus
  Geen interactieve cursus
  Nagenoeg geen respons op vragen
  Enzovoort, enzovoort...

  HBO Dataspecialist met fouten

  Review over LOI

  Inhoudelijk heb ik wel van deze studie geleerd en was het nuttig om te doen. Echter hebben de negatieve ervaringen de overhand daarom zou ik deze studie niet aanbevelen:

  * Docenten reageren traag, er staat na indienen dat ze binnen 3 dagen reageren als je dan belt naar de klanten service zeggen ze dat de docenten 5 dagen hebben en in de praktijk reageren ze na ongeveer een week.
  En als je kritisch bent duurt het soms nog langer. Dit geeft geen goede voortgang aan de studie.

  * Oefen vragen in de stof hebben foute antwoorden, dat zijn de vragen waarmee je leert. Als dit 1 of 2 vragen zijn over de studie heen denk je, een foutje moet kunnen maar bij 1 op de 15 vragen geeft dat toch echt wel een effect in het leren.
  De vraagstelling bij een van de examen vragen was ook niet correct, toen ik dit aangaf werd dit afgedaan met "kijk eerst maar of je het vak gehaald hebt". Dus als je hoge punten wilt scoren heeft dat niet echt zin.

  * Het vak "Werken met ongestructureerde data" is helemaal een drama. Voor het verkrijgen van het benodigde account ben ik 8 maanden bezig geweest (bijna wekelijks de klantenservice bellen, docenten mailen, naar het algemene adres mailen) en heb ik het vervolgend zelf opgelost met het riciso op eigen kosten. Mijn dreigmail heeft ervoor gezorgd dat ik de kosten uiteindelijk wel zou mogen declareren.
  Maar dit account heb je helemaal niet nodig voor het maken van de eindtoets dus dat was uiteindelijk een flinke tegenvaller.
  Daarnaast werd ik ook heel slecht geholpen op de inhoud, waarbij ik zelfs de vraag of ik kennis van de stof had. Maar met de presentatie van de stof kwam ik er totaal niet uit.
  Vervolgens bij het nakijken van de toets, liep mijn uitwerking digitaal vast. Hiervoor heeft het mij 4 maanden gekost om mijn cijfer te krijgen en heb ik hiervoor wekelijks aan de klantenservice mijn verhaal uitgelegd. Mijn docenten zeiden hierin niets te kunnen betekenen.

  * Na het ontvangen van het laatste cijfer werd mij verteld dat ik binnen 6 weken het diploma zou krijgen. Dit heeft na de nodige telefoontjes met de klantenservice uiteindelijk 3 maanden in beslag genomen.

  Na het afronden van het geheel ben je totaal niet blij meer dat het je gelukt is om dit diploma te halen, eerder blij dat je er niet meer naar hoeft te kijken. Het is een opleiding om je doorzettingsvermogen te trainen, er was mij ook aangegeven de de meeste mensen deze studie niet afronden.

  NOVI Hogeschool

  Review over Novi Hogeschool

  zeer goede docenten goede begeleiding goede coaching goede bereikbaarheid landelijk gelegen in utrecht

  Sterke punten
  lesstof zeer goed

  Zwakke punten
  is er niet

  Geen boeken en geen reactie

  Review over LOI

  Ik had recht op de 1000 euro Stap korting. Geld is binnen. Ik krijg bericht dat ik de deeltijd hbo mag volgen.
  Vervolgens zijn de boeken uitverkocht en ik krijg nu geen reactie op niks. Ze hangen gewoon de telefoon erop. Dus wel de korting gekregen. Maar geen cursus geven.

  Zwakke punten
  Hangen gewoon de telefoon erop. Zeggen dat je door verbinden en hangen gewoon op.
  Boeken niet binnen. Geen antwoord kunnen geven.

  Persoonlijke ontwikkeling

  Review over Avans Plus

  Met veel plezier heb ik mijn opleiding Bachelor of Nursing gevolgd bij Avans+. Ik was er aan toe meer uit mijn functie te halen en meer samen te werken op meerdere vlakken in het ziekenhuis. Gevoelsmatig miste ik kennis en was daardoor wat onzeker. Naast de inhoudelijke kennis die je meekrijgt in de opleiding geeft Avans+ bijna elke les ook aandacht aan persoonlijk leiderschap. Ik voel me nu kundig en zeker.

  Sterke punten
  De opleiding bestaat uit blokken van 10 weken. In een drukke periode kon ik even een pauze nemen van 10 weken en toen weer door. Verder vond ik het heel fijn dat je veel samen werkt met je medestudenten, je leert ook echt van elkaar.

  Zwakke punten
  Het is wel pittig naast je werk, het is hbo niveau dus je moet wel echt aan de bak. Er is goede begeleiding maar je moet het wel echt zelf doen.

  Leuke cursussen

  Review over Soofos

  De cursussen die ik heb gevolgd zaten goed in elkaar en waren leuk om te volgen. Ideaal dat je met een abonnement meerdere cursussen kunt volgen over verschillende onderwerpen.

  Sterke punten
  Diversiteit aan cursussen

  Super slecht

  Review over NCOI

  Opleiding totaal niet zoals aangegeven, veel uitval lessen of zelfstudie.
  Aangegeven na 4 maanden te willen stoppen, rekening €6800,-
  Kies geen Ncoi!

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Kosten en veel uitval lessen

  Drama in d afronding

  Review over LOI

  Ik weken, maanden zelfs, wacht ik op de uitslag van een opdracht. De aller laatste van vele. Wanneer deze binnen is kan ik mijn diploma aanvragen en hoef ik nooit meer iets te maken te hebben met de LOI.\\r\\nEr lijkt niemand binnen die hele organisatie die dit probleem kan oplossen. Het ligt bij de LOI al bij de klachtencommissie maar zelfs daar hoor ik niks van terug. \\r\\nWat een drama!! Ik wil er vanaf zijn!!

  Sterke punten
  Vriendelijke mensen bij de klantenservice

  Zwakke punten
  Zeer slechte communicatie vanuit de LOI

  Vermijd NOVI

  Review over Novi Hogeschool

  Wil je dat er een loopje met je genomen wordt? Maakt het je niet uit dat op vragen niet beantwoord wordt. Geeft het je niet dat de termijnen waarop je je cijfer terugkrijgt maanden overschreven worden en interesseert het je niet dat je op vragen leugens krijgt of gewoon geen antwoord.? Kies dan NOVI

  Sterke punten
  niet kunnen communiceren, zaken niet in de hand hebben.

  Zwakke punten
  dat ze ongeloofwaardig zijn.

  oplichters.

  Review over Avans Plus

  Tijdens de informatievoorziening voorafgaand aan het starten van de studie wordt de opleiding erg rooskleurig neergezet. er is voldoende ruimte om op je eigen niveau en tempo te studeren. er zijn niet veel lesdagen en de cursus wordt aangestuurd op samenwerken.
  In de praktijk werkt dit heel anders. Opdrachten worden in een onoverzichtelijk online programma neergezet waarin je enkele tientallen kopjes moet openen en door scrollen voordat je bij de juiste opdracht bent. Docenten worden getracht hierop te reageren. dit gebeurd nauwelijks of weken na de tijd en vaak erg kort en bondig.
  De beoordeling vind plaats aan de hand van beroepsproducten, deze beroepsproducten lopen naast alle opdrachten in het online systeem en hier wordt nauwelijks aandacht aan besteed totdat de deadline nadert. De opdracht in het online systeem worden als heilig gezien, maar hier vind uiteindelijk geen beoordeling op plaats. De begeleiding in het schrijven van de beroepsproducten in nihil, ook worden deze verslagen vrijwel altijd met minimale feedback de 1e 2 pogingen afgekeurd / beoordeeld met een onvoldoende. Indien je vragen hebt over de beroepsproducten wordt verwezen naar Google en medestudenten. Docenten zijn niet bereid je hierin te ondersteunen maar wijzen enkel op de nieuwe 'deadline'.
  Medestudenten tasten zelf ook in het duister waardoor je vaak geen idee bent wat je aan het doen bent of dat je het wel op de juiste manier vorm geeft. waarna er wederom een dikke onvoldoendes met weinig feedback uit voort vloeien. Het opleidingsmanagement (waarmee je zo nu en dan een gesprek hebt) steken hun hoofd in het zand. meerdere studenten uit mijn groep geven dezelfde feedback aan de opleiding. er wordt 500 euro per maand, per student betaald voor 1 lesdag per maand, en verder weinig structuur en begeleiding tijdens de opleiding. Mocht het diploma worden behaald ben je MSc. googelen voor gevorderden.

  Erg matige opleiding, weinig begeleiding bij het maken van de beroepsproducten, Avans+ is erg commercieel ingericht met een gigantisch winstoogmerk

  Sterke punten
  vakinhoudelijke kennis van docenten is goed

  Zwakke punten
  Erg matige opleiding, weinig begeleiding bij het maken van de beroepsproducten, Avans+ is erg commercieel ingericht met een gigantisch winstoogmerk

  Slechte communicatie en leraar

  Review over LOI

  Communicatie slecht, contact onmogelijk via telefoon en webite en e-mail geen antwoord. Blijkbaar meerdere leraren op een cursus die zo snel mogelijk het liefst in 1 zin antwoord op vraag willen geven of doorverwijzen naar andere docenten of klantenservice. Cursus Wordpress is exact die van NTI (alleen ander logo). Ik begrijp niet dat LOI nog reviews durft te vragen. Lees geen enkele positieve. Gaat dus gewoon ordinair om geld.
  Als je belt, wordt de telefoon niet opgenomen. Behalve na 17.00 uur. Dan krijg je het antwoordapparaat: op dit moment zijn wij gesloten. Tip aan LOI; sluit de boel voor altijd

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Alle, nooit volgen.

  Waardeloos meetresultaat!

  Review over Assessly

  Waardeloze oefen assesment. De antwoorden komen totaal niet overeen met de vragen. Daardoor is het percentage ook niet juist.

  Zwakke punten
  Alles.

  net echt...

  Review over LOI

  Alles lijkt op het eerste gezicht prima. De website is goed geregeld, studie advies professioneel en de boeken zijn er snel. Daarna gaat het mis. Ik heb LOI meerdere kansen gegeven en elke keer is het een dure teleurstelling (geld (deels) terug na hun falen is echter geen optie). De 'studie' is niet meer dan alleen de boeken lezen die ook op bol.com te krijgen zijn. Er zijn wel tussen tijdjes vragen, maar die moet je zeld nakijken. Tussentijdse toetsen is standaard een 9 of 10 zonder feedback. De eindtoets kan daarna nogal een verrassing zijn want die wordt wel nagekeken. Voor de klanten service moet je even de tijd nemen. 2 uur aan de lijn hangen zonder succes is geen uitzondering. De geadverteerde 'docent' is niet of nauwelijks bereikbaar. Als leuke afsluiter van deze tirade noemen ze alle dure cursussen als direct waardevol voor de praktijk, alleen niet bij hun, enkel een volledige bachelor is goed genoeg.

  Sterke punten
  uitstraling

  Zwakke punten
  bijna alles

  Telling klopt niet

  Review over DuoLingo

  Meerder keren gemerkt dat verkregen punten niet bijgeteld worden,slordig

  Sterke punten
  Best vermakelijk

  Zwakke punten
  Vaak er meerdere antwoorden correct volgens mijn Franse schoonzus
  Te schools vaak geen echte spreektaal

  Projectmanagement

  Review over Avans Plus

  Goede lessen, fijne opbouw en praktisch toepasbaar. Prettige locatie in Breda.

  Te weinig deelname: zelfstudie

  Review over NCOI

  Geen van de modules is op mijn aangegeven locatie doorgegaan. Alle modules gingen online en sommige modules worden zelf overgezet naar zelfstudie. Je kunt praten als brugman over de persoonlijke consequenties maar NCOI wijst steeds naar de algemene voorwaarden en kunnen verder niets voor je doen. Door dit probleem duurt de opleiding niet een half jaar maar meer dan twee jaar. Het lesgeld is al betaald.

  Je krijgt een studiebegeleider toegewezen maar die is onbereikbaar (meer dan een half uur in de wacht en terugbelverzoeken worden niet opgevolgd).

  Er is een klachtenformulier. Daar kun je je klachten over bijvoorbeeld het bovenstaande doorgeven. En daar blijft het bij, geen opvolging. Toen ik uiteindelijk een medewerker aan de lijn kreeg vroeg ik naar de status van mijn klacht. Die stond op afgehandeld zonder dat er iets naar mij is gecommuniceerd.

  Sterke punten
  Er was één goede docent.

  Zwakke punten
  De organisatie is zeer slecht:
  - Wat ze beloven gaat vaak niet door (ze wijzen je steeds op de algemene voorwaarden)
  - Ze zijn zeer slecht bereikbaar.
  - Ze helpen je niet.

  Goede balans theorie-praktijk

  Review over Avans Plus

  Zeer kundige docenten die met kleurrijke praktijkcases zorgen dat je direct leert hoe je de geleerde theorie ook direct toe kan passen in de praktijk. Daarnaast leer je niet alleen van de docenten maar vond ik het ook erg fijn om met gelijkgestemden uit andere organisaties in de klas te zitten. Ook daar heb ik veel van geleerd en zelfs leuke connecties voor mijn netwerk aan overgehouden.

  Sterke punten
  Docenten, praktijkgerichtheid en netwerken

  Volg nooit een opleid. bij LOI

  Review over LOI

  Wat een slechte opleider. Telefonisch zijn ze nooit te bereiken, op emails wordt nooit gereageerd, huiswerk verdwijnt of het duurt vier weken voordat je reactie krijg en nu examen gedaan maar na vijf weken nog geen uitslag en dat kan nog wel even duren.\\r\\nErg schlecht, volg hier nooit een opleiding

  Sterke punten
  Hebben ze niet

  Zwakke punten
  Geven nooit reactie zijn niet te bereiken

  NOOIT BEGINNEN

  Review over LOI

  slecht, slecht, slecht en nog eens slecht. Je betaald super veel voor stress en gezeik. Afgelopen 7 maanden elke week aan de telefoon met de klantenservice gehangen en nog regelen ze niks voor je. INDERDAAD NIET EENS 1 STER WAARD

  Sociaal zekerheidsrecht

  Review over LOI

  Het is het geld niet waard. Het boek is goed en zou ik zeker apart bestellen. Maar eigenlijk staat daar alle info in die je nodig hebt. Het andere cursus materiaal is veelal verouderd en geldt niet meer voor de huidige wetgeving.

  Zwakke punten
  Verouderd materiaal, eenzijdig aanbod (vooral veel lezen)