Reviews over Cursusaanbieders


  Huidtherapeut

  Review over De Haagse Hogeschool

  Wat een slechte opleiding. Huidtherapie aan de Haagse is zeker geen aanrader. Mocht je kunnen kiezen voor de HHS of HU, zou ik zeker voor de HU gaan. De leraren zijn onbekwaam, voeren te laat cijfers door en /of veranderen de cijfers niet wanneer nodig is. Daarnaast gebruiken ze constant het excuus dat ze een nieuwe opleiding zijn, terwijl ze al 10 jaar bestaan, wanneer studenten aangeven dat ze iets missen en/ of veranderd moet worden. De administratie is erg traag, nemen nooit op je ze opbelt, met weer als excuses dat ze met zijn tweeën tegelijk lunchen. Leraren sturen je van kastje naar de muur. De inhoud van de lessen zijn ontzettend mager, weinig uitdaging en geen stof gericht op huidtherapie, waardoor je na de studie het gevoel hebt alsof je nog niks weet. Vanuit mijn opleiding schoonheidsspecialiste heb ik veel meer geleerd over behandelingen, omgang en kennis. Hierdoor heb ik het gevoel 4 jaar te hebben weggegooid, maar kan ik wel zeggen dat ik een HBO diploma heb (wat een onzin)

  Sterke punten
  geen sterktepunten. Ga hier niet naartoe

  Zwakke punten
  onbekwame leeraren
  administratie lui en niet bereikbaar
  Anne-Merel doet niks en gebruik overal een excuses voor
  weinig stof mbt huidtherapie
  geen uitdaging

  Oplichterij

  Review over LOI

  Lesmateriaal komt niet overeen met de opdrachten in een hoofdstuk.
  Bij problemen wordt je van het kastje naar de muur gestuurd, dit duurde vier maanden, waardoor ik dus ook niet verder kon met het laatste hoofdstuk en dus vier maanden achterloop. Ook ben ik al maanden bezig met wachtdn op antwoord op de aanvraag kosteloze verlenging, waar ik alleen maar loze beloftes gehoord heb en nog steeds geen ja of nee. Nu is mijn serviceduur over drie dagen verlopen en krijg ik antwoord op het probleem met het lesmateriaal wat niet eens voldoet aan een antwoord laat staan de oplossing is, lijkt net of ze niet lezen.
  Dus ik kan dag zeggen tegen mijn diploma en al het geld wat ik erin gestoken heb en dit op het allerlaatste onderdeel van de opleiding, heel zuur dit .Grote oplichtersbende is het LOI

  Sterke punten
  Geld innen

  Zwakke punten
  Kastje naar de muur klantenservice

  Mooie baan aan overgehouden

  Review over Instituut Memo

  Mooie baan overgehouden na de opleiding tot medisch secretaresse echter 'directrice' Roelien is knettergek. Moet je even doorheen zien te prikken.

  BEGIN GEEN OPLEIDING BIJ DE LO

  Review over LOI

  Ik heb zoveel mee gemaakt met de LOI, kan er een heel boek over schrijven. Hieronder een korte samenvatting:\\r\\n\\r\\n- Inzage van je toest: kost je �80,- maar wegens corona kon ik geen datum inplannen. Even af gewacht om vervolgens te horen dat het binnen een maand geboekt moet worden, ofwel ik kan mijn eigen toets niet meer inzien. \\r\\n-�149 moeten betalen om een herkansing te maken, weer niet gehaald en geen inzage mogelijkheden. \\r\\n- al een half jaar moeten wachten op de resultaten van een ander vak, elke twee weken bellen/mailen etcetera om telkens het zelfde te moeten horen: het ligt bij een derde beoordelaar. Het gaat serieus om een a4 papier wat na een halfjaar nog niet nagekeken is. \\r\\n- klachten worden gewoon niet in behandeling genomen/reactie blijft uit!\\r\\n- heb je een vraag aan je studie begeleider? Wacht rustig maar 14 dagen om een antwoord te krijgen die totaal niet aansluit op je vraag.\\r\\n- een presentatie moeten houden via een zoom, om vervolgens nooit een zoomlens te ontvangen en weer een nieuwe dag in moeten plannen.\\r\\n- het is erg gebruikelijk om 1,5 uur in de wacht te staan bij de klantenservice om vervolgens het zelfde antwoord te krijgen als maanden terug: het ligt bij een derde beoordelaar. \\r\\n- beloven er een spoed behandeling van te maken, om vervolgens weer een maand geen reactie te krijgen. \\r\\n- meerdere malen gewoon de campus uitgeknikkerd worden en geen hulp met het oplossen hiervan!\\r\\n\\r\\nSerieus, er is nog zoveel meer wat daar fout gaat, maar ik krijg kramp in mijn vingers van dit lange bericht! \\r\\n\\r\\nAlsjeblieft, begin gewoon niet aan de LOI want ik ben �5000 verder en heb nog geen vak af kunnen sluiten bij deze oh zo leuke opleiding!

  Sterke punten
  Niets!

  Zwakke punten
  Alles

  BEGIN GEEN OPLEIDING BIJ DE LO

  Review over LOI

  Ik heb zoveel mee gemaakt met de LOI, kan er een heel boek over schrijven. Hieronder een korte samenvatting:

  - Inzage van je toest: kost je €80,- maar wegens corona kon ik geen datum inplannen. Even af gewacht om vervolgens te horen dat het binnen een maand geboekt moet worden, ofwel ik kan mijn eigen toets niet meer inzien.
  -€149 moeten betalen om een herkansing te maken, weer niet gehaald en geen inzage mogelijkheden.
  - al een half jaar moeten wachten op de resultaten van een ander vak, elke twee weken bellen/mailen etcetera om telkens het zelfde te moeten horen: het ligt bij een derde beoordelaar. Het gaat serieus om een a4 papier wat na een halfjaar nog niet nagekeken is.
  - klachten worden gewoon niet in behandeling genomen/reactie blijft uit!
  - heb je een vraag aan je studie begeleider? Wacht rustig maar 14 dagen om een antwoord te krijgen die totaal niet aansluit op je vraag.
  - een presentatie moeten houden via een zoom, om vervolgens nooit een zoomlens te ontvangen en weer een nieuwe dag in moeten plannen.
  - het is erg gebruikelijk om 1,5 uur in de wacht te staan bij de klantenservice om vervolgens het zelfde antwoord te krijgen als maanden terug: het ligt bij een derde beoordelaar.
  - beloven er een spoed behandeling van te maken, om vervolgens weer een maand geen reactie te krijgen.
  - meerdere malen gewoon de campus uitgeknikkerd worden en geen hulp met het oplossen hiervan!

  Serieus, er is nog zoveel meer wat daar fout gaat, maar ik krijg kramp in mijn vingers van dit lange bericht!

  Alsjeblieft, begin gewoon niet aan de LOI want ik ben €5000 verder en heb nog geen vak af kunnen sluiten bij deze oh zo leuke opleiding!

  Sterke punten
  Niets!

  Zwakke punten
  Alles

  LOI nooit aan beginnen

  Review over LOI

  Deze week mn examengedaan op woensdag alg economie. De uitslag zou 5 weken op zich wachten. Na 2 dagen al ontvangen een 3.5 ! Klopt helemaal niet met wat ik heb ervaren of de oefenexamens spd algemene economie die ik allemaal voldoende heb gemaakt. Tevens veel vragen over DNB en ECB helemaal top als oud medewerker DNB tijdens oprichting vd ECB veel met oud directeur Duissenberg hier over gehad. Als er een dus een examen door moet komen ben ik het wel. 3.5 riekt naar een heel smerig zaakje. Mag ik zeker 80 eur neerleggen voor inzage..of voor 149 eur weer even opnieuw examen doen.

  Sterke punten
  niet

  Zwakke punten
  waardeloos lesmaterieel heen oefenexamens beschikbaar van vorige jaren en online examens

  2 cursussen gekocht - SLECHT

  Review over NHA

  Wij hadden een cursus gekocht die iets te moeilijk was, dus wouden wij die opzeggen, dit kon niet.

  Wat die wel voor ons kon doen was een cursus die meer voor beginners was regelen met een kleine korting. Dus nu zitten we opgescheept met 2 cursussen waar wij 3 jaar voor moeten doorbetalen?

  Beide cursussen zijn te moeilijk, veel en veels te veel fouten in de huiswerkopdrachten, los van dat ze zijn enorm onduidelijk en de uitleg van de docent heb je helemaal niets aan.

  Bel je met de klantenservice krijg je de meest asociale meneer te pakken, dit terwijl je al woest bent dat je maanden onnodig doorbetaalt, maakt het er niet beter op.

  Wij willen stoppen met onnodig betalen! Wij betalen maandelijks meer dan 100 euro voor NIETS! Wij volgen al maanden NIET de cursus het is toch ongelofelijk. Bij andere online cursusscholen kan het prima, stoppen wanneer je wilt, zonder een reden op te geven, maar bij NHA zit je er aan vast en je betaalt maar door.

  Nooit meer. Geniet van het geld, dieven.

  Sterke punten
  Letterlijk geen.

  Zwakke punten
  Waar begin ik?
  - Klantenservice
  - Omgang van financiële zaken
  - Communicatie
  - Boeken
  - Nakijken
  - Docent
  - Het niet op kunnen zeggen

  Subsidies binnen harken

  Review over Avans Plus

  10 weken cursus wordt in eens zonder melding in 5 weken gestopt omdat ze anders hun subsidies niet kunnen aanvragen, met als gevolg dat je elke week 2x zo veel werk moet zien te verzetten wat lastig. Wat voor mensen in dit traject lastig is want de meeste mensen werken er gewoon naast. Na vragen of je een doorstart kan maken in de volgende groep krijg je te horen dat ze al hun cursussen in 5 weken stoppen. Hier nooit weer een cursus het is duidelijk dat hun doel is zo veel mogelijk subsidies binnen te harken.

  De communicatie

  Review over LOI

  Ik heb een cursus maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen gedaan via LOI. Werkelijk waar, de afhandeling v.h. eindresultaat is zeer slecht geweest. 1 docent geeft een 10 en de tweede beoordelaar een 4,5. Ik krijg zeer slecht feedback en uiteindelijk geen reacties meer. Tevens op een simpele vraag, als mag ik een btw factuur krijg ik geen reactie. Misschien moeten ze zelf ook een cursus MVO doen voordat ze zelf deze studie aanbieden....

  Sterke punten
  Lesmateriaal kreeg ik goed aangeleverd

  Zwakke punten
  Communicatie bij kritische vragen is zeer slecht.

  Storende advertenties

  Review over Babel

  Ongevraagde advertenties waar ik niet om gevraagd heb en die zeer moeilijk te verwijderen zijn. Ik ga aangife doen.2

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Drammers

  Slecht georganiseerd

  Review over Avans Plus

  Ik heb de module ouderenzorg bij Avans + in Breda gevolgd.\\r\\nZe laten je verplichte boeken/literatuur aanschaffen die achteraf gezien niet nodig waren (gewoon niet gebruikt, ook nooit besproken tijdens de les). Daarnaast werken ze met een modulehandleiding. Deze klopt vaak niet. De voorbereidingen waren best tijdrovend en dat is verder prima maar wel balen als dan achteraf blijkt dat je het verkeerde/onnodige voorbereid hebt. Ik vond de voorbereiding op de proeve van bekwaamheid ook heel slecht. Geen duidelijke informatie wat er van de studenten verwacht werd. Als laatste ben ik teleurgesteld in het certificaat dat we kregen na de afronding. Ze wilden het per mail sturen. Een mede student heeft ervoor gezorgd dat we het ook nog per post kregen. Jammer, terwijl de opleiding veel geld kost en een half jaar vrij intensief was. Ik raad Avans + niet aan.

  Zwakke punten
  Slechte voorbereiding op examens\\r\\nVeel zaken die niet kloppen\\r\\nOnnodig kosten maken\\r\\nKortom weinig waar voor je geld

  Slecht georganiseerd

  Review over Avans Plus

  Ik heb de module ouderenzorg bij Avans + in Breda gevolgd.
  Ze laten je verplichte boeken/literatuur aanschaffen die achteraf gezien niet nodig waren (gewoon niet gebruikt, ook nooit besproken tijdens de les). Daarnaast werken ze met een modulehandleiding. Deze klopt vaak niet. De voorbereidingen waren best tijdrovend en dat is verder prima maar wel balen als dan achteraf blijkt dat je het verkeerde/onnodige voorbereid hebt. Ik vond de voorbereiding op de proeve van bekwaamheid ook heel slecht. Geen duidelijke informatie wat er van de studenten verwacht werd. Als laatste ben ik teleurgesteld in het certificaat dat we kregen na de afronding. Ze wilden het per mail sturen. Een mede student heeft ervoor gezorgd dat we het ook nog per post kregen. Jammer, terwijl de opleiding veel geld kost en een half jaar vrij intensief was. Ik raad Avans + niet aan.

  Zwakke punten
  Slechte voorbereiding op examens
  Veel zaken die niet kloppen
  Onnodig kosten maken
  Kortom weinig waar voor je geld

  Verschrikkelijk!!!!!

  Review over LOI

  Als het om bestellen gaat, dan krijg je binnen no-time alles thuisbezorgd, word je nog nagebeld en krijg je meer dan de nodige aandacht. Maar ho maar als je opzegt of er een probleem is wat opgelost moet worden.
  Ellenlange wachttijden aan de telefoon, op mails wordt niet gereageerd...of je krijgt een geautomatiseerd mailtje met "het os pns noet gelukt om binnen de gebruikelijke termijn te reageren, we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op". Niets daarvan!

  Sterke punten
  Verkopen en geld incasseren

  Zwakke punten
  Bereikbaarheid is zeer en zeer slecht.

  NOVI hogeschool

  Review over Novi Hogeschool

  De hele NOVI school lijkt meer op een gesloten bedrijf, het is een verspilling van tijd, energie en geld is dus kies niet NOVI Hogeschool. NOVI is geen serieus opleidingsinstituut.

  Sterke punten
  Geen Sterke punten.

  Zwakke punten
  Zeer slechte communicatie, NOVI houdt zicht totaal niet aan afspraken, docenten en begeleiders ook niet. Je word in steek gelaten.

  Waardeloos

  Review over LOI

  Slecht, tegen het schofterige aan. Ook op andere review sites komt LOI niet bepaald goed naar boven drijven. Had ik maar eerder en vooral beter reviews bekeken. Bezint eer gij hier begint!

  Met betrekking tot mijn studie:
  - lesstof boordevol fouten
  - gebrekkige communicatie
  - slechte bereikbaarheid en lange wachttijden bij de LOI Klantenservice
  - in mijn geval een totaal niet motiverende docent
  - in mijn geval lange responstijden op ingezonden huiswerk en ook daar zitten fouten bij de uitleg bij

  Ik raad aan om hier te kijken, maar de opleiding elders te volgen. Aanbieders genoeg.

  Sterke punten
  Snelheid met betrekking tot het sturen van de factuur voor de opleiding.

  Zwakke punten
  Alles behalve het sterke punt.

  niet tevreden ....zeer slecht

  Review over Acuive

  je mag al examen doen als er je helemaal nog niet goed getraind voor bent ook geven ze op de site aan dat ze erkend zijn door de Anco nagevraagd bij Anco en er blijkt geen enkele relatie te zijn met de Anco.
  ze zijn goed in het verkopen van dromen

  Sterke punten
  jammer genoeg is dat alleen hun verkooptechniek

  Zwakke punten
  teveel om te benoemen

  Mooie training

  Review over NLP Academie

  Ik heb de practitioner gedaan bij de NLP Academie. Ik schrik best wel een beetje van de feedback die anderen hebben gegeven want dat is totaal niet mijn ervaring. Ik vond de training echt goed en heeft me veel opgeleverd dus ik kan het iedereen aanraden.

  Sterke punten
  Betrokken en lekker direct

  Zwakke punten
  Ik vond helemaal niets zwak

  Tevreden

  Review over LOI

  MBO 4 maatschappelijk dienstverlening afgerond.
  Ik heb de thuistudie gedaan, vergt veel discipline maar uiteindelijk is de resultaat behaald.
  Ben altijd netjes te woord gestaan door de medewerkers wanneer ik naar de klantenservice belde.
  De campus is wat verouderd.
  Docenten altijd bereid om antwoorden te geven.
  Mijn diploma binnen 4 weken in de brievenbus.
  Zeer tevreden! Dankjewel Loi

  Sterke punten
  Vriendelijke medewerkers.
  Examinatoren bij de praktijkexamen heel duidelijk en vriendelijk.

  Zwakke punten
  Verouderde campus.
  Lesstof van Sommige vakken komt niet overeen met de examens.

  Tering slecht

  Review over 123-Theorie

  Super slecht,
  Het is gwn een commerciële troep toko
  De cursus instructeur is een jonge gast die tijdens de cursus straattaal aan het praten is en het enige wat hij doet is samen oefentoets maken dat kun je thuis zelf ook.

  Trap hier niet in verspil je gele niet een deze stumperds ( leraar hete martijn wat een stumperd)

  Zwakke punten
  K*nker slecht

  Geen aanrader

  Review over LOI

  Zeer matige opleiding en slechte klantenservice.

  Fijn bedrijf met een goed trainingsaanbod

  Review over NLP Academie

  In 2021 heb ik de NLP Academie leren kennen. NLP wat een mooie methodiek! Wat mij aanspreekt is de manier waarop er wordt gewerkt vanuit de NLP Academie in de NLP trainingen. Down to earth en met praktische voorbeelden uit het dagelijks leven. Fijn team van betrokken trainers. Ik zou dit instituut aanraden aan anderen, vanwege de manier waarop er wordt getraind en de fijne manier waarop er met cursisten wordt omgegaan. Binnen de NLP academie leer je NLP met plezier!!! Als een kadootje waar je de rest van je leven gebruik van kunt maken.

  Oplichters

  Review over LOI

  Moet 4 jaar door betalen terwijl ik na een half jaar gestopt ben omdat de lesstof online niet klopt met de boeken. en de feedback van de leraren slecht waren. Slechte communicatie van de administratie.

  1 ster gegeven omdat 0 er niet bij staat

  Geslaagd

  Review over 123-Theorie

  Ik heb zelf al erg goed geleerd en dingen opgeschreven. Toen ook nog een cursus genomen van 123 theorie. En ook geslaagd in 1x!!! Gevaarherkenning 4 fout. Kennis 0 fout. En inzicht 1 fout.


  Tip : leer wel de lesstof voor je examen en cursus!

  Aanrader!

  Sterke punten
  Duidelijke uitleg

  Zwakke punten
  Niets

  wacht al 6 maanden op mijn diploma

  Review over LOI

  ik heb 6 maanden geleden de opleiding Korte MBO Bedrijfsadministrateur bij de LOI afgerond, de kosten volledig betaald, maar wacht nog altijd op mijn diploma.
  Als ik met LOI contact opneem via tel of mail, zeggen ze: u moet wachten, maar ze geven geen reden.
  Eindelijk na lang wachten heb ik diploma ontvangen. Blijkt foutieve gegevens te zijn vermeld in mij diploma. Geboorteland klopt niet. zomaar een geboorteland in mijn diploma vermelden. LOI heeft nooit gevraagd om geboorteland te vermelden bij het inschrijven. Ik heb de diploma gelijk terug gestuurd. Wacht nog altijd op mij diploma.

  Ik weet het niet of ik ooit de diploma kan krijgen waarvoor ik de kosten volledig heb betaald en de opleiding met succes heb afgerond.

  Sterke punten
  flexibiliteit

  Zwakke punten
  mensen niet serieus nemen. Niet duidelijk communiceren.

  In 1x geslaagd!

  Review over 123-Theorie

  In één keer geslaagd!! Echt dankzij de duidelijke informatie van de instructeurs!! Bedankt Ahmet, Pepijn en Vincent!
  Tijdens het examen gaat hun uitleg nog steeds door je hoofd. Door corona was de cursus online en ik vond dit heel prettig.