Reviews over Cursusaanbieders


  Nooit aan beginnen

  Review over LOI

  Niet aan beginnen. Ik ben al 3 jaar bezig met een opleiding maar deze is onmogelijk om af te ronden. Scriptie wordt niet nagekeken en midden in tentamens wordt je naar huis gestuurd vanwege een systeemfout. Je mag het zelf uitzoeken hoe je het oplost, de LOI doet het in ieder geval niet. Je betaalt je scheel aan een opleiding waar je vervolgens geen eens een diploma voor kan halen. Reiskosten worden niet vergoed bij fouten die zij maken, je staat 50 minuten in de wachtrij voor telefonisch contact waarnaar je midden in het gesprek opgehangen wordt en e-mails + aangetekende brieven worden compleet genegeerd. Het zijn brutale apen die geen idee hebben wat ze aan het doen zijn. Wat een walgelijke organisatie. Het is oplichterij!

  Zwakke punten
  Alles

  Novi hogeschool

  Review over Novi Hogeschool

  Ik ben in 2022 begonnen met mijn studie aan Novi, ik werk en studeer tegelijkertijd, coaching is eigenlijk zo erg dat je kunt zeggen dat er geen coaching is, communicatie met docenten en school levert over het algemeen niets op, feedbacks hebben geen betekenis en het voelt als een vuller die ze je moesten geven. Het spijt me echt dat ik student ben aan deze hogeschool en zelfs tot het punt dat ik me schaam omdat het voelt alsof je tussen oplichters zit, school die alleen maar geld van je wilt.

  Opleiding sluit niet aan

  Review over BOB Opleiding, Training en Advies

  In eerste instantie redelijk maar later bleek dat de opleiding niet aansloot op het examen waren best wat klasgenoten gezakt. 1 x oefen examen gehad is te weinig. BOB gebeld die doen er niets mee ja alleen maar geld vangen.

  Zwakke punten
  Opleiding die niet aansluit op examen, komen nergens in tegemoet als je daar netjes over belt

  Waardeloos

  Review over NHA

  Spelfouten in de lessen, in de opdrachten krijgen dinge andere namen als in de lesstof. Berekeningen via formules die nergens terug te vinden zijn en per opdracht maar 1 vraag mogelijk bij betaling voor hulp van docent. En die hulp bestaat uit een halve zin, echt schandalig. Ik heb zelf extra huiswerkhulp moeten inhuren.

  Sterke punten
  geen

  Zwakke punten
  alles

  Pickard

  Review over DuoLingo

  Hello!

  Sterke punten
  Hello!

  Zwakke punten
  Hello!

  Nooit meer

  Review over LOI

  Komen niets na. Incasseren je geld en dan mag je het uitzoeken. Reageren niet of pas weken tot maanden later op vragen en/of klachten.

  Sterke punten
  Afzetten, niet reageren, je geld vangen

  Zwakke punten
  Ze mogen bestaan.

  Maken misbruik van Stapbudget

  Review over NHA

  Maken misbruik van het Stap budget, ik heb een cursus aangevraagd, automatisch staan er dingen aangevinkt, extra discutabele inkomsten voor NHA. Cursus 298 euro, extra’s kom je uit op 452 euro. Ik koos voor zonder extra’s. Bij het aanvragen van het stapbudget 298 euro ingevuld, stapbudget gaf aan dat de kosten 452 zijn voor de opleiding, ik kon dit bedrag niet aanpassen en had zo het idee dat NHA van het stapbudget die 452 euro zou krijgen. Dat blijkt niet zo te zijn maar toch belde NHA mij daarna weer telefonisch op om weer te bedelen over die extra opties, walgelijk! Ik had dit al kenbaar gemaakt.

  Zwaar ondermaats

  Review over Avans Plus

  Bij het begin van de cursus werd eerst het hele CV van de opleider doorgenomen, met een hoop verwachtingen startten we dus (vertraagd) de les.

  Zelden zoiets slechts meegemaakt. Onsamenhangend, laag tempo, inhoud kwam niet overeen met de brochure, niet echt wat je verwacht van een opleider als Avans. Een basisschool les van groep 5 had meer uitdaging gegeven.

  Dit ging om een IT cursus.

  Sterke punten
  Geen gedoe over uitschrijven

  Zwakke punten
  De hele cursus

  Telefonisch slecht bereikbaar

  Review over NHA

  Als ik iets wil weten moet ik erg lang wachten tot dat ik iemand aan de lijn krijg.

  Sterke punten
  Goed les materiaal

  Zwakke punten
  Slecht bereikbaar, je krijgt de indruk van des interesse.

  Ondermaatse begeleiding

  Review over Novi Hogeschool

  Via uwv heb ik een bootcamp aangeboden gekregen voor front-end development.
  Het begon allemaal ok, met een cursus java basisprogrammeren op locatie Maastricht. Ook met vragen kon je op een gegeven moment bij een leraar (en student) terecht die zeer behulpzaam was.
  Eenmaal bij het front-end gedeelte aangekomen raakte ik door omstandigeheden op een gegeven moment wat achterop, het grootste gedeelte van mijn groep was al afgehaakt. Bij de eindopdracht voor webdevelopment liep ik tegen wat standaard code problemen aan die ik ook met de online hulp (studenten) niet opgelost kreeg. Er was geen extra hulp beschikbaar en omdat ik niet meer in een groep zat kon ik me niet met anderen samenpakken om dit te bespreken.
  Zodoende liep de tijdspanne uit van 1 a 2 maanden voor de eindopdracht tot bijna een half jaar en werd het leerproces een frustrerende, ontmoedigende ervaring. Naar locatie Utrecht gaan was geen optie voor me en hoe ze je verder in je sop laten gaar koken mag de naam onderwijs niet dragen.
  Kies als je niet in de buurt van de hoofdlocatie woont sowieso een ander instituut want bij Novi begrijpen ze de definitie van het woord begeleiding niet.

  Sterke punten
  De stof is ok, mag uitgebreider. Sommige leraren komen je goed tegemoet.

  Zwakke punten
  Slechte begeleiding en bereikbaarheid. Geen extra hulp beschikbaar bij hardnekkige problemen.
  Online lessen zijn wat lang.

  Ga niet in zee met de Loi

  Review over LOI

  Ik ben echt opgelicht door de loi. MBO kort helpende zorg en welzijn gedaan, diploma gehaald en nu blijkt dat ik met dit diploma niet mag werken. Terwijl ik het tevoren aan een studieadviseur van de loi gevraagd heb. Ja hoor dat kan, je hebt hiermee de gevraagde zorgkennis. Nou, niet dus.. Het kan beter leidse Oplichtings instituut genoemd worden.

  Sterke punten
  Niets

  Zwakke punten
  Er klopt niets bij de loi. Grote bende daar!

  Ongekend slechte service

  Review over LOI

  Ik ben nu 5 weken officieel bezig met de masterclass entrepreneurship. Ik kan echt helemaal niemand de LOI aanbevelen! De boeken kwamen 2,5 week later, dan start datum, aan. Dan ligt de campus er een hele week uit, daarna blijkt het dat de website waar de oefenvragen op zouden staan niet werkt en de gehele tijd aangeeft coming soon. \\r\\nGebeld, echt te vaak, spoed achter mijn vraag laten zetten. Desondanks na 1 week en 4x aan de telefoon te hebben gehangen, krijg ik eigenlijk een mail. Ik moest de mediatheek maar gebruiken daar zou de link het wel doen ipv de link in het leerpad. Als er ook alleen maar op de link in de mediatheek geklikt was hadden ze gezien dat het na precies dezelfde website leidt en deze hetzelfde aangeeft, coming soon. \\r\\nWeer gebeld, weer zou het doorgezet worden naar de schoolleiding en ict. Weer spoed erachter laten zetten, we zijn dus op precies hetzelfde punt als 1 week geleden. Precies dezelfde hulpvraag, naar precies dezelfde afdelingen uitgezet. \\r\\nHoe is dit in vredesnaam mogelijk dat je een studie aanbied dat gewoon niet volledig is en dat ik als cursist er gewoon iedere dag achteraan kan gaan in de hoop dat ik wel in 12 dagen antwoord krijg! Antwoord hè, niet de oplossing maar antwoord! Het is te zot voor woorden, hoe kan een opleidingsinstituut zich zo profileren. Het is niet dat ze net om de hoek komen kijken, hoe kan je zo ontzettend slechte service aanbieden. Hoe kan je daarachter staan. \\r\\nWant daarna kreeg ik gewoon doodleuk een mail met de inhoud, de vraag is bij de schoolleiding neergelegd en je zult binnen 12 dagen!!!!! Een antwoord krijgen. Het is echt van de zotten. Ik heb er echt geen goed woord voor over, van het begin tot het einde niet. \\r\\nEcht zoek iets anders, ga niet voor een opleiding van de LOI!!

  Huidtherapeut

  Review over De Haagse Hogeschool

  Wat een slechte opleiding. Huidtherapie aan de Haagse is zeker geen aanrader. Mocht je kunnen kiezen voor de HHS of HU, zou ik zeker voor de HU gaan. De leraren zijn onbekwaam, voeren te laat cijfers door en /of veranderen de cijfers niet wanneer nodig is. Daarnaast gebruiken ze constant het excuus dat ze een nieuwe opleiding zijn, terwijl ze al 10 jaar bestaan, wanneer studenten aangeven dat ze iets missen en/ of veranderd moet worden. De administratie is erg traag, nemen nooit op je ze opbelt, met weer als excuses dat ze met zijn tweeën tegelijk lunchen. Leraren sturen je van kastje naar de muur. De inhoud van de lessen zijn ontzettend mager, weinig uitdaging en geen stof gericht op huidtherapie, waardoor je na de studie het gevoel hebt alsof je nog niks weet. Vanuit mijn opleiding schoonheidsspecialiste heb ik veel meer geleerd over behandelingen, omgang en kennis. Hierdoor heb ik het gevoel 4 jaar te hebben weggegooid, maar kan ik wel zeggen dat ik een HBO diploma heb (wat een onzin)

  Sterke punten
  geen sterktepunten. Ga hier niet naartoe

  Zwakke punten
  onbekwame leeraren
  administratie lui en niet bereikbaar
  Anne-Merel doet niks en gebruik overal een excuses voor
  weinig stof mbt huidtherapie
  geen uitdaging

  Oplichterij

  Review over LOI

  Lesmateriaal komt niet overeen met de opdrachten in een hoofdstuk.
  Bij problemen wordt je van het kastje naar de muur gestuurd, dit duurde vier maanden, waardoor ik dus ook niet verder kon met het laatste hoofdstuk en dus vier maanden achterloop. Ook ben ik al maanden bezig met wachtdn op antwoord op de aanvraag kosteloze verlenging, waar ik alleen maar loze beloftes gehoord heb en nog steeds geen ja of nee. Nu is mijn serviceduur over drie dagen verlopen en krijg ik antwoord op het probleem met het lesmateriaal wat niet eens voldoet aan een antwoord laat staan de oplossing is, lijkt net of ze niet lezen.
  Dus ik kan dag zeggen tegen mijn diploma en al het geld wat ik erin gestoken heb en dit op het allerlaatste onderdeel van de opleiding, heel zuur dit .Grote oplichtersbende is het LOI

  Sterke punten
  Geld innen

  Zwakke punten
  Kastje naar de muur klantenservice

  Mooie baan aan overgehouden

  Review over Instituut Memo

  Mooie baan overgehouden na de opleiding tot medisch secretaresse echter 'directrice' Roelien is knettergek. Moet je even doorheen zien te prikken.

  BEGIN GEEN OPLEIDING BIJ DE LO

  Review over LOI

  Ik heb zoveel mee gemaakt met de LOI, kan er een heel boek over schrijven. Hieronder een korte samenvatting:\\r\\n\\r\\n- Inzage van je toest: kost je �80,- maar wegens corona kon ik geen datum inplannen. Even af gewacht om vervolgens te horen dat het binnen een maand geboekt moet worden, ofwel ik kan mijn eigen toets niet meer inzien. \\r\\n-�149 moeten betalen om een herkansing te maken, weer niet gehaald en geen inzage mogelijkheden. \\r\\n- al een half jaar moeten wachten op de resultaten van een ander vak, elke twee weken bellen/mailen etcetera om telkens het zelfde te moeten horen: het ligt bij een derde beoordelaar. Het gaat serieus om een a4 papier wat na een halfjaar nog niet nagekeken is. \\r\\n- klachten worden gewoon niet in behandeling genomen/reactie blijft uit!\\r\\n- heb je een vraag aan je studie begeleider? Wacht rustig maar 14 dagen om een antwoord te krijgen die totaal niet aansluit op je vraag.\\r\\n- een presentatie moeten houden via een zoom, om vervolgens nooit een zoomlens te ontvangen en weer een nieuwe dag in moeten plannen.\\r\\n- het is erg gebruikelijk om 1,5 uur in de wacht te staan bij de klantenservice om vervolgens het zelfde antwoord te krijgen als maanden terug: het ligt bij een derde beoordelaar. \\r\\n- beloven er een spoed behandeling van te maken, om vervolgens weer een maand geen reactie te krijgen. \\r\\n- meerdere malen gewoon de campus uitgeknikkerd worden en geen hulp met het oplossen hiervan!\\r\\n\\r\\nSerieus, er is nog zoveel meer wat daar fout gaat, maar ik krijg kramp in mijn vingers van dit lange bericht! \\r\\n\\r\\nAlsjeblieft, begin gewoon niet aan de LOI want ik ben �5000 verder en heb nog geen vak af kunnen sluiten bij deze oh zo leuke opleiding!

  Sterke punten
  Niets!

  Zwakke punten
  Alles

  BEGIN GEEN OPLEIDING BIJ DE LO

  Review over LOI

  Ik heb zoveel mee gemaakt met de LOI, kan er een heel boek over schrijven. Hieronder een korte samenvatting:

  - Inzage van je toest: kost je €80,- maar wegens corona kon ik geen datum inplannen. Even af gewacht om vervolgens te horen dat het binnen een maand geboekt moet worden, ofwel ik kan mijn eigen toets niet meer inzien.
  -€149 moeten betalen om een herkansing te maken, weer niet gehaald en geen inzage mogelijkheden.
  - al een half jaar moeten wachten op de resultaten van een ander vak, elke twee weken bellen/mailen etcetera om telkens het zelfde te moeten horen: het ligt bij een derde beoordelaar. Het gaat serieus om een a4 papier wat na een halfjaar nog niet nagekeken is.
  - klachten worden gewoon niet in behandeling genomen/reactie blijft uit!
  - heb je een vraag aan je studie begeleider? Wacht rustig maar 14 dagen om een antwoord te krijgen die totaal niet aansluit op je vraag.
  - een presentatie moeten houden via een zoom, om vervolgens nooit een zoomlens te ontvangen en weer een nieuwe dag in moeten plannen.
  - het is erg gebruikelijk om 1,5 uur in de wacht te staan bij de klantenservice om vervolgens het zelfde antwoord te krijgen als maanden terug: het ligt bij een derde beoordelaar.
  - beloven er een spoed behandeling van te maken, om vervolgens weer een maand geen reactie te krijgen.
  - meerdere malen gewoon de campus uitgeknikkerd worden en geen hulp met het oplossen hiervan!

  Serieus, er is nog zoveel meer wat daar fout gaat, maar ik krijg kramp in mijn vingers van dit lange bericht!

  Alsjeblieft, begin gewoon niet aan de LOI want ik ben €5000 verder en heb nog geen vak af kunnen sluiten bij deze oh zo leuke opleiding!

  Sterke punten
  Niets!

  Zwakke punten
  Alles

  LOI nooit aan beginnen

  Review over LOI

  Deze week mn examengedaan op woensdag alg economie. De uitslag zou 5 weken op zich wachten. Na 2 dagen al ontvangen een 3.5 ! Klopt helemaal niet met wat ik heb ervaren of de oefenexamens spd algemene economie die ik allemaal voldoende heb gemaakt. Tevens veel vragen over DNB en ECB helemaal top als oud medewerker DNB tijdens oprichting vd ECB veel met oud directeur Duissenberg hier over gehad. Als er een dus een examen door moet komen ben ik het wel. 3.5 riekt naar een heel smerig zaakje. Mag ik zeker 80 eur neerleggen voor inzage..of voor 149 eur weer even opnieuw examen doen.

  Sterke punten
  niet

  Zwakke punten
  waardeloos lesmaterieel heen oefenexamens beschikbaar van vorige jaren en online examens

  2 cursussen gekocht - SLECHT

  Review over NHA

  Wij hadden een cursus gekocht die iets te moeilijk was, dus wouden wij die opzeggen, dit kon niet.

  Wat die wel voor ons kon doen was een cursus die meer voor beginners was regelen met een kleine korting. Dus nu zitten we opgescheept met 2 cursussen waar wij 3 jaar voor moeten doorbetalen?

  Beide cursussen zijn te moeilijk, veel en veels te veel fouten in de huiswerkopdrachten, los van dat ze zijn enorm onduidelijk en de uitleg van de docent heb je helemaal niets aan.

  Bel je met de klantenservice krijg je de meest asociale meneer te pakken, dit terwijl je al woest bent dat je maanden onnodig doorbetaalt, maakt het er niet beter op.

  Wij willen stoppen met onnodig betalen! Wij betalen maandelijks meer dan 100 euro voor NIETS! Wij volgen al maanden NIET de cursus het is toch ongelofelijk. Bij andere online cursusscholen kan het prima, stoppen wanneer je wilt, zonder een reden op te geven, maar bij NHA zit je er aan vast en je betaalt maar door.

  Nooit meer. Geniet van het geld, dieven.

  Sterke punten
  Letterlijk geen.

  Zwakke punten
  Waar begin ik?
  - Klantenservice
  - Omgang van financiële zaken
  - Communicatie
  - Boeken
  - Nakijken
  - Docent
  - Het niet op kunnen zeggen

  Subsidies binnen harken

  Review over Avans Plus

  10 weken cursus wordt in eens zonder melding in 5 weken gestopt omdat ze anders hun subsidies niet kunnen aanvragen, met als gevolg dat je elke week 2x zo veel werk moet zien te verzetten wat lastig. Wat voor mensen in dit traject lastig is want de meeste mensen werken er gewoon naast. Na vragen of je een doorstart kan maken in de volgende groep krijg je te horen dat ze al hun cursussen in 5 weken stoppen. Hier nooit weer een cursus het is duidelijk dat hun doel is zo veel mogelijk subsidies binnen te harken.

  De communicatie

  Review over LOI

  Ik heb een cursus maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen gedaan via LOI. Werkelijk waar, de afhandeling v.h. eindresultaat is zeer slecht geweest. 1 docent geeft een 10 en de tweede beoordelaar een 4,5. Ik krijg zeer slecht feedback en uiteindelijk geen reacties meer. Tevens op een simpele vraag, als mag ik een btw factuur krijg ik geen reactie. Misschien moeten ze zelf ook een cursus MVO doen voordat ze zelf deze studie aanbieden....

  Sterke punten
  Lesmateriaal kreeg ik goed aangeleverd

  Zwakke punten
  Communicatie bij kritische vragen is zeer slecht.

  Storende advertenties

  Review over Babel

  Ongevraagde advertenties waar ik niet om gevraagd heb en die zeer moeilijk te verwijderen zijn. Ik ga aangife doen.2

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Drammers

  Slecht georganiseerd

  Review over Avans Plus

  Ik heb de module ouderenzorg bij Avans + in Breda gevolgd.\\r\\nZe laten je verplichte boeken/literatuur aanschaffen die achteraf gezien niet nodig waren (gewoon niet gebruikt, ook nooit besproken tijdens de les). Daarnaast werken ze met een modulehandleiding. Deze klopt vaak niet. De voorbereidingen waren best tijdrovend en dat is verder prima maar wel balen als dan achteraf blijkt dat je het verkeerde/onnodige voorbereid hebt. Ik vond de voorbereiding op de proeve van bekwaamheid ook heel slecht. Geen duidelijke informatie wat er van de studenten verwacht werd. Als laatste ben ik teleurgesteld in het certificaat dat we kregen na de afronding. Ze wilden het per mail sturen. Een mede student heeft ervoor gezorgd dat we het ook nog per post kregen. Jammer, terwijl de opleiding veel geld kost en een half jaar vrij intensief was. Ik raad Avans + niet aan.

  Zwakke punten
  Slechte voorbereiding op examens\\r\\nVeel zaken die niet kloppen\\r\\nOnnodig kosten maken\\r\\nKortom weinig waar voor je geld

  Slecht georganiseerd

  Review over Avans Plus

  Ik heb de module ouderenzorg bij Avans + in Breda gevolgd.
  Ze laten je verplichte boeken/literatuur aanschaffen die achteraf gezien niet nodig waren (gewoon niet gebruikt, ook nooit besproken tijdens de les). Daarnaast werken ze met een modulehandleiding. Deze klopt vaak niet. De voorbereidingen waren best tijdrovend en dat is verder prima maar wel balen als dan achteraf blijkt dat je het verkeerde/onnodige voorbereid hebt. Ik vond de voorbereiding op de proeve van bekwaamheid ook heel slecht. Geen duidelijke informatie wat er van de studenten verwacht werd. Als laatste ben ik teleurgesteld in het certificaat dat we kregen na de afronding. Ze wilden het per mail sturen. Een mede student heeft ervoor gezorgd dat we het ook nog per post kregen. Jammer, terwijl de opleiding veel geld kost en een half jaar vrij intensief was. Ik raad Avans + niet aan.

  Zwakke punten
  Slechte voorbereiding op examens
  Veel zaken die niet kloppen
  Onnodig kosten maken
  Kortom weinig waar voor je geld

  Verschrikkelijk!!!!!

  Review over LOI

  Als het om bestellen gaat, dan krijg je binnen no-time alles thuisbezorgd, word je nog nagebeld en krijg je meer dan de nodige aandacht. Maar ho maar als je opzegt of er een probleem is wat opgelost moet worden.
  Ellenlange wachttijden aan de telefoon, op mails wordt niet gereageerd...of je krijgt een geautomatiseerd mailtje met "het os pns noet gelukt om binnen de gebruikelijke termijn te reageren, we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op". Niets daarvan!

  Sterke punten
  Verkopen en geld incasseren

  Zwakke punten
  Bereikbaarheid is zeer en zeer slecht.