NCOI Opleidingsgroep verzorgt ruim 1.000 opleidingen en trainingen door heel Nederland. Wij zijn uitgegroeid tot de grootste opleider voor werkenden en toonaangevend op het gebied van praktijkgericht opleiden en leren. NCOI weet als geen andere opleider praktijkgerichtheid te combineren met offici?le erkenningen uit het onderwijsveld. Kiest u voor een opleiding of training van NCOI? Dan kiest u voor een onderwijsaanpak gericht op uw eigen werkomgeving, een hoge mate van flexibiliteit (meerdere startmomenten, verschillende studievarianten), topdocenten en een waardevol diploma. Niet voor niets de nummer 1 opleider!


NCOI video


NCOI Reviews

  • 10% annuleringskosten blijven door rekenen. Nadat er duidelijk netjes voor de opleiding geannuleerd is. Bevestiging ontvangen. En tot drie keer toe telefonisch gesprek toegezegd dit te op te lossen.

    Sterke punten
    Geen enkele blijkbaar

    Zwakke punten
    Service Consumentervaring Annuleringskosten Algemene voorwaarden Kunnen beter het geld wat in reklames worden gestopt in het bedrijf zelf stoppen wat een ramp.

    Door S v.d. Sluijs op 24 juni 2020 Reageer
  • Wat een slechte opleider is het NCOI. Tentamens zijn het verdienmodel van deze groep oplichters. Naar klachten wordt niet geluisterd! Schandalig dat hier niets aan gedaan wordt! Niet aan beginnen, zonde van het geld en de verspilde moeite!

    Sterke punten
    Hopenlijk wordt deze instelling ooit opgeheven

    Zwakke punten
    Amateurs, gedateerde literatuur, slechte begeleiding.

    Door MrFigo op 17 mei 2020 Reageer
  • Half 2019 ben ik begonnen met de opleiding hbo assistent controller. Toen de eerste module was afgerond werd de tweede module uitgesteld vanwege te weinig inschrijvingen. De tweede module zou volgens de brochure en waar ik mij voor ingeschreven had jaarrekeningen zijn maar later bleek dat jullie dit aangepast hebben naar Bedrijfsadministratie en financiële overzichten. Dit is niet waar ik mij voor ingeschreven had. Er zat niks anders op dan de opleiding stop te zetten. Vanaf december ben ik al bezig om een gedeelte van mijn studie kosten terug te krijgen. Jullie veranderen halverwege mijn opleiding de modules en dan moet ik al bijna een half jaar op mijn geld wachten. Dit is toch schandalig, dit is een kleine administratieve afhandeling en ik begrijp daarom ook niet waarom dit zo lang moet duren.

    Sterke punten
    De leerkracht voor de eerste module was echt een topper.

    Zwakke punten
    Zeer slechte afhandeling van klachten en advies.

    Door Jeanet op 29 april 2020 Reageer
  • Half 2019 ben ik begonnen met de opleiding hbo assistent controller. Toen de eerste module was afgerond werd de tweede module uitgesteld vanwege te weinig inschrijvingen. De tweede module zou volgens de brochure en waar ik mij voor ingeschreven had jaarrekeningen zijn maar later bleek dat jullie dit aangepast hebben naar Bedrijfsadministratie en financiële overzichten. Dit is niet waar ik mij voor ingeschreven had. Er zat niks anders op dan de opleiding stop te zetten. Vanaf december ben ik al bezig om een gedeelte van mijn studie kosten terug te krijgen. Jullie veranderen halverwege mijn opleiding de modules en dan moet ik al bijna een half jaar op mijn geld wachten. Dit is toch schandalig, dit is een kleine administratieve afhandeling en ik begrijp daarom ook niet waarom dit zo lang moet duren.

    Door Jeanet op 29 april 2020 Reageer
  • Is de opleiding hard werken naast een fulltime baan? Ja zeker! Maar de lessen waren interessant en de leraren deskundig en enthousiast. Verder vereist het je eigen discipline en wil om er zoveel mogelijk uit te halen. Bereid je voor, lees de studieboeken, maak de opdrachten bij de les en begin optijd met het schrijven van de examens. Ik kijk terug op een positieve ervaring met een mooi eindresultaat!

    Door Paula Wagemaker op 1 februari 2020 Reageer
  • Na 4 dagen les had ik wel genoeg van de slechte lessen bij het NCOI. Geen goede docenten. Bij project vaardigheden is de klas zelfs na de lunch weggegaan omdat de 'lerares'de les niet wist te vullen en iedereen tegen de haren instreek met haar manier van lesgeven.... Of ik wel een rekening van 3.500,= wild betalen binnen 5 dagen. Ik heb drie boeken ontvangen waar ik 365 euro voor moet betalen (!)en examenkosten voor examens die ik ga doen. "Vooraf gemaakte kosten" a 1404,= zijn me totaal onduidelijk. Zij zeggen bij de NCOI dat ze een planning moeten maken echter zij gooien zelf de planning rustig om als dat ze uitkomt Mensen het is geldklopperij !! NIET AAN BEGINNEN!

    Zwakke punten
    Slechte lessen niet afgestemd op de praktijk Veel "open deurtjes' tijdens de lessen Geen reactie van NCOI als je op wilt zeggen

    Door MB op 12 december 2019 Reageer
  • #boos -

    Google op #boos en NCOI en oordeel zelf.

    Door Anoniempje op 23 november 2019 Reageer
  • Opleiding arbeidsrecht. Worden alleen PowerPoints gepresenteerd. Om arbeidsrecht echt goed te leren moet je leren omgaan met de wettenbundel. Als deze 2 keer is opengeslagen is het veel. Ook de eindopdracht was erg onduidelijk. Zou deze instelling afraden.

    Sterke punten
    Geen

    Zwakke punten
    Geen goede docent, slechte eindopdracht, geen goede vakinhoud

    Door Anoniem. op 23 november 2019 Reageer
  • Ik verwacht bij een cursus product ontwerpen ook een bijbehorende cursus autoCAD tekenen. Ik krijg tot mijn stomme verbazing bouwkundig tekenen en geen product tekenen. Vertel mij eens welke werkgever een product ontwerper wil die geen schroefdraad kan tekenen maar wel alles van muren tekenen weet? Verder beweren ze dat de praktijklessen altijd wel in de buurt worden gegeven. Ik weet niet wat bij de NCOI "in de buurt" is, maar Rotterdam is dat zeker niet. Echter meer keuze dan Rotterdam of Utrecht kreeg ik niet. De docenten reageren traag op een berichtje, soms reageren ze pas na 1 week terwijl ze binnen 48 uur moeten reageren. En de klantenservice kletst uit hun nek. Wat ze niet weten, dat verzinnen ze ter plekke. Ze melden eerst dat je geen eigen laptop nodig had want je kon je tekeningen maken via hun e-Connect. Daarna wisten ze absoluut zeker dat je een laptop nodig had die AutoCAD 2019 kon draaien. Dus ben ik op onkosten gejaagd en heb ik een tweedehands laptop gekocht die dit programma kon draaien. En na 6 dagen, 2 dagen voor de eerste les, reageerde de docent eindelijk met de opmerking dat het helemaal niet verplicht is om deze versie te gebruiken, al gebruikte ik AutoCAD 2010. Geef je aan bij de NCOI dat ze mij onnodig op onkosten hebben gejaagd, dan zeggen ze doodleuk dat ik die vraag aan de docent had moeten stellen! Wat denk je dat ik gedaan heb? De docent reageert maar amper. Overigens heb ik hem nog 2 vragen gesteld, en weer geen reactie binnen de 48 uur die daar voor staat.

    Sterke punten
    Geen

    Zwakke punten
    misleiding van mogelijke nieuwe studenten lesstof bevat fouten en spreek zichzelf tegen docenten die geen vakkennis hebben ( kunststof zet uit bij afkoelen beweren ze) docenten die veel te laat reageren op vragen product ontwerpen met bouwkundig tekenen geven en beweren dat dit door de werkgevers als goede combi wordt gezien jagen mensen onnodig op onkosten de praktijklessen zijn echt niet in de omgeving maar gewoon een roteind weg.

    Door Truus 27 op 17 oktober 2019 Reageer
  • Ik volg nu de opleiding mbo, verzorgende ig. Tot nu toe heb ik nog geen problemen gehad. Ik had me aangemeld in Maastricht, 6 avonden. Deze ging niet door waardoor ik heb besloten om 3 dagen naar Rotterdam te gaan. Het is even een aanpassing in de agenda, maar het was al 6 weken voordat de opleiding begon bekend. Vind het niet zo heel erg. Ik kijk ontzettend uit naar de lessen!

    Sterke punten
    Overzichtelijke site voor al je vragen,opdrachten en info per module

    Door Charissa op 22 september 2019 Reageer
  • NCOI houdt je een worst voor door je te doen geloven dat de opleiding gegeven wordt op een voor jou aantrekkelijk tijdstip in een stad bij jou in de buurt. Vervolgens stellen ze je per module op de hoogte dat de variant geen doorgang heeft wegens te weinig aanmeldingen. Er wordt dan een alternatief geboden in een andere stad, veel verder weg, en op een andere dag en op een ander tijdstip. Hoe regelt werkend Nederland dat? Natuurlijk hadden ze je ook voor aanvang van de opleiding kunnen informeren, maar dat doen ze niet, omdat je de opleiding dan nog gratis kunt annuleren. Bij telefonisch contact hierover wordt er acuut een riedeltje afgedraaid over de rechten van NCOI, algemene voorwaarden, bla bla bla. Blijkbaar vaker met dit bijltje gehakt. Je mag de betreffende module van de opleiding wel annuleren, maar dan ga je dus eindeloos lang over je studie doen, want die variant die jij hebt gekozen bestaat gewoon niet. Eigenlijk willen ze het liefst dat je 'uit armoede' dan maar voor de e-learning module kiest. Ze verkopen dat als een uitstekend alternatief, je trapt er zo in. Uiteraard is dit om diverse redenen totaal onvergelijkbaar met het door jou betaalde contactonderwijs. Bovendien valt of staat de kwaliteit met de reactietijd van docenten. En laat dat nou net een puntje van kritiek zijn. De planning is bij NCOI niet in orde. De volgorde van de modules is niet op elkaar afgestemd, zodat je een vak volgt waarvoor achtergrond is vereist uit een module die pas later gegeven wordt. Studiecoördinator en docenten zijn slecht bereikbaar, c.q. zeer trage reacties, soms tot weken na je vraag. Wel meestal netjes met excuses, maar het studeert niet zo lekker als je steeds zo lang moet wachten op antwoord. Er komen een hoop extra kosten bij die vast wel ergens in de kleine lettertjes staan vermeld, zoals parkeergeld en herexamengeld. En denk niet dat jij geen herexamen krijgt. Zelfs de knapste koppen zakken voor examens, niet op de inhoud, maar omdat het taalgebruik te persoonlijk, of juist te onpersoonlijk is. Geen touw aan vast te knopen. Het is maar dat je het weet.

    Sterke punten
    mensen misleiden

    Zwakke punten
    Er zijn een aantal goede en gedreven docenten. Verder faalt NCOI op alle punten die je van een goede onderwijsinstelling mag verwachten, maar dat zijn ze dan ook niet.

    Door Suzan op 7 september 2019 Reageer (1 reactie)
  • Ik schrik van de ervaringen hierboven geschreven. Ik ben zelf oriënterende en heb dus ook contact met de NCOI gelegd. Ik wilde graag nog voor de inschrijving spreken met een studiebegeleider omdat ik wat praktische vragen heb. Dat kon niet, zo werd mij gezegd. Je moet je eerst inschrijven en dan pas is er contact met de studiebegeleider. En als de antwoorden je dan niet bevallen, kun je gebruik maken van de 14 dagen opzegtermijn. Dat lijkt me niet zo handig, was mijn antwoord. Eerst inschrijven, dan pas contact en dan weer (mogelijk) opzeggen. Ik kon wel terug gebeld worden door iemand die meer van deze opleiding afwist. Sterker, ik moest mijn lijn vrijhouden want ik zou gelijk worden terug gebeld. Ik zit nog te wachten.....zucht. Wat is het toch altijd jammer dat een stelletje ongeïnteresseerde schoolverlaters op dit soort plekken worden aangenomen.

    Sterke punten
    Bereikbaarheid

    Zwakke punten
    zie boven

    Door Es op 11 juli 2019 Reageer
  • Ik heb bij de NCOI twee cursussen geboekt. Voor beide cursussen krijg ik een email met de mededeling dat ze niet door kunnen gaan, omdat er te weinig kandidaten zijn voor die locatie. Of ik maar naar de andere kant van het land kan gaan om daar de cursus te volgen, of anders maanden wachten in de hoop op een nieuwe kans? Dit is onacceptabel voor mij. Op deze manier word de cursus eindeloos uitgesteld totdat het niet meer hoeft en NCOI met de centjes opstrijkt. Ik heb de cursus nog niet eens gevolgd en ik moet nu al een negatieve recensie geven!

    Door Maakt niet uit op 15 mei 2019 Reageer (1 reactie)

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Geen goede opleider wel een goede incassant. Ze doen ze beter voor dan ze eigenlijk zijn. Ik zou zeggen zoek een betere, mijn volgende opleidingen zullen zeker niet via ncoi lopen. Ik heb er spijt van heel veel spijt.

    Sterke punten
    Accomodaties

    Zwakke punten
    Teveel om op te noemen

    Door Jemmie op 4 april 2019 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Ik moest 7 examens maken en dit netjes gepland. Maar liefst 4 examens zijn geannuleerd en heb ik dus opnieuw moeten inplannen. Gevolg dat je veel langer bezig bent dan je gepland hebt. Zelfs een examen op de dag zelf geannuleerd vanwege een file. En aangezien dit de vierde keer was van annulering ben ik boos en heel emotioneel. Je bereidt je voor en dat doe je dus voor niks. Je maakt kosten om je kinderen op te vangen, en dan heb je geen examen. Ik ben helemaal klaar met dit bedrijf! Ik zeg nooit bij NCOI een opleiding gaan volgen.

    Sterke punten
    Coordinator probeert met je mee te denken en helpt met een oplossing zoeken.

    Zwakke punten
    Zie mijn klacht hierboven. Ze weten niet hoe ze daar moeten plannen, ze zijn niet humaan en annuleren examens wanneer het hun uit komt.

    Door Miriam op 22 maart 2019 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Vanaf de start tot en met het einde van deze opleiding kenmerkt deze opleiding zich door weinig eenduidigheid over wat verwacht wordt van de student en geen transparantie over beoordelingen. Docenten hebben beperkt kennis van beoordelingseisen en/of uiten hun ongenoegen hierover en 'begeleiden' vervolgens naar eigen maatstaven en ideeen. Willekeur lijkt te regeren. Extra kwalijk omdat voor iedere extra uitleg en herkansing door de student fors betaald moet worden en ook studievertraging impliceert.

    Zwakke punten
    Groot verloop medewerkers: In twee jaar studietijd 5 verschillende studiebegeleiders gehad. Focus op formats e.d. in plaats van op de inhoud. Kwaliteit en kennis van docenten en beoordelaars

    Door Diane op 8 januari 2019 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • SUPER SLECHT

    Sterke punten
    GEEN

    Zwakke punten
    -Geldwolven -Geen structuur -Docenten en examenbureau zijn niet op 1 lijn - Slechte begeleiding -Slechte communicatie -Bewust mensen laten zakken voor examens. Kreeg een 5 voor mijn module opdracht. Dit laten beoordelen door een ander instituut en het was een 8.5 waard

    Door anoniem op 1 november 2018 Reageer (1 reactie)

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Ik weet niet wat hun doelstelling is, maar niet om het jou naar je zin te maken en je een goede opleiding te geven. Ze doen net alsof je in het hele land opleidingen kan volgen, mooi niet. Marketing en communicatie is bij hen hetzelfde. Dat brengen ze ook in praktijk. Ze communiceren niet maar verdienen wel aan je. Mijn advies aan potentiële cursisten, kijk goed wat ze je bieden. Groot deel van de les gaat over het examen bovendien. Wat een droefenis.

    Sterke punten
    Geen

    Zwakke punten
    Op alle fronten

    Door Wilma op 5 september 2018 Reageer (1 reactie)

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Tip voor NCOI als opleidingsinstituut, zelf een opleiding plannen en organiseren te volgen. Ik ben nu al anderhalf jaar zelf bezig om mijn planning goed te krijgen. Ik ben bewust op zaterdag de lessen gaan volgen maar moet steeds mijn vrije dagen inleveren omdat NCOI het voor elkaar krijgt om drie modules tegelijk te plannen op één dag. Nu aankomend seizoen hebben zij het weer voor elkaar gekregen dat ik twee modules tegelijk moet volgen. Als advies krijg ik dan dat ik mijn scriptie maar moet opschuiven. Werkelijk waar een bagger opleidingsinstituut. Had ik maar voor een hogere school gekozen. Alles wat je hierbij de reviews leest is waar ik herken alles! KIES NIET VOOR NCOI!

    Sterke punten
    Niks

    Zwakke punten
    Kunnen niet plannen Kunnen niet organiseren Kunnen niet communiceren Kunnen niet meedenken met studenten Kunnen geen goed opleidingsadvies geven Wat ze wel kunnen is te hoge kosten in rekening brengen

    Door Naomi op 23 augustus 2018 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Door een overname van ons bedrijf door NCOI werd mijn werkgever NCOI. Bij NCOI werken mensen die net van school komen en werkelijk geen idee hebben hoe het werkt. Slechts een enkeling is betrokken maar het overgrote deel dat werkt bij NCOI interesseert het geen biet of klanten tevreden zijn. Zolang het salaris op de 24ste maar wordt overgemaakt. Filosofie van deze organisatie is veel geld verdienen. Kwaliteit hierin is ondergeschikt. NCOI werkt voornamelijk met freelance-docenten die helemaal uitgeknepen worden. Voor de planning wordt voornamelijk gekeken naar het laagste freelance-tarief waardoor je bijna altijd de mindergoede docenten krijgt. De goede freelance-docenten vragen hogere tarieven en worden niet ingezet. Deze goede docenten nemen dan opdrachten aan bij andere opleiders die het wel snappen. Het zijn zeer slechte betalers en zetten freelancers onder druk. Er wordt veel beloofd maar bijna niets waargemaakt. Door deze houding zullen freelancers ook niets extra doen voor NCOI en zijn zelf ook niet betrokken. En terecht. Je gaat niet extra doen wanneer je er toch niet voor betaald wordt en voor een organisatie die jou als docent onbeschoft behandelt. Docenten hebben niet altijd de keus want ook zij moeten uiteindelijk iedere maand een salaris hebben om te kunnen overleven. Indien je als docent geen andere opdrachten hebt, kies je soms noodgedwongen voor NCOI. Het verloop van personeel en ook ziekteverzuim en burn-outs bij NCOI is heel hoog. In de 5 jaar dat ik het na onze overname door NCOI heb volgehouden, heb ik 7 verschillende leidinggevenden gehad. Zelf in deze 5 jaar 2x een burn-out gehad. De eerste is erg heftig geweest en ben ik 1 jaar niet aan het werk geweest. Halverwege de 2de heb ik ontslag genomen. Ik kon niet meer. De cultuur binnen NCOI is onmenselijk. Het gaat niet om betrokkenheid, kwaliteit of klantgerichtheid, maar alleen om zoveel mogelijk geld te verdienen. De letters NCOI staat voor No Compassion Only Income. Het is echt waar. Alle miscommunicatie, onbeschoftheid, niet weten waar het om gaat, niet terugbellen, geen initiatief tonen, wat ik uit de reacties lees naar cursisten toe, is binnen de organisatie net zo naar haar medewerkers. Alles hangt als los zand aan elkaar en niemand interesseert het wat. Het is werkelijk firma 'list en bedrog'. Ik kon niet langer voor zo'n organisatie werken. Als ik niet zelf was weggegaan zou het mijn dood geweest zijn. Ik heb lang aan mezelf getwijfeld maar na 5 jaar was de koek op. Mijn advies aan iedereen: Laat NCOI of andere labels zoals ISBW, EVC, Computrain, ISES, NTI, Schoevers, Scheidegger, Markus Verbeek, Luzak, links liggen. Verschillende labels maar hetzelfde bedrijf. Als cursist gaat het je heel veel geld kosten om hier opleidingen te doen. Doe het niet!!! Ik weet hoe het intern daar aan toe gaat.

    Sterke punten
    - Ongeinteresseerdheid - Veel geld verdienen voor de directeur Robert van Zanten, voor onderhoud aan zijn mega-grote vila met zwembad en tennisbaan

    Zwakke punten
    Lees mijn verhaal

    Door Dennis op 29 juli 2018 Reageer (1 reactie)

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • De oefeningen uit leerboek MBO boekhouden/financieen heeft veel fouten in de opdrachten, waardoor je nutteloos een avond doorbrengt, om uit te vinden, hoe men aan de uitkomsten is gekomen. Waarschijnlijk heeft men de opdrachten nooit bekeken en gecontroleerd. Meerdere opdrachtuitwerkingen hebben getallen erin staan, die bij andere opdrachten horen. Het werd een onbetrouwbaar leerboek...Kreeg websites, waarvan 1 website in eerste instantie ook niet klopte, heel verwarrend, ook omdat men in de korte online cursus te veel bronnen moest inkijken, om tot de kennis te komen. Echter superontevreden over de algehele cursus zelf. Het leerboek was prima.

    Sterke punten
    Tevreden over de docent, betrokken en niets op aan te merken, was prettig om met hem samen te werken. Examen locatie Amsterdam is super. Aanvraagprocedure voor examen is makkelijk te doorlopen. Toegang tot Econnect is prima. Wil niet alleen negatief overkomen, omdat ik ook veel geleerd heb/kennis heb opgedaan, tijdens deze cursus.

    Zwakke punten
    Slordig werkboek met fouten, waardoor het leren niet betrouwbaar is, omdat je niet weet, of de uitwerkingen van de opdrachten, goed in werkboek vermeld zijn. Te veel bronnen, waar je uiteindelijk je informatie uit moet halen. Te korte tijd voor 25 examenvragen, met uitwerkingen, in 45 min tijd. Weinig tijd om even na te denken. Herexamen kost 195 euro. Inzage examen, alleen in Utrecht en kost volgens mij ook geld. Heb de cursus via bedrijf aangeboden gekregen, maar zou persoonlijk nooit bij de NCOI een cursus boeken.....Omdat controle voor leerstof niet goed is uitgevoerd.

    Door Jackson op 30 mei 2018 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Slechter dan slecht. Ik zal de NCOI echt aan niemand aanbevelen. Het begon allemaal heel mooi en aardig, tot ik 1 van de 6 modules maar niet kon halen. De module moest opnieuw gevolgd worden prima maar ik schrok van de kosten. De ondersteuning was ronduit slecht en de informatie die je in de lessen krijgt sluit voor geen meter aan bij het examen. Na de tweede keer was het weer niet gelukt. De hoop had ik opgegeven. Toen kwam een kennis met het idee om certificaten aan te vragen van de behaalde modules, goed plan vooral voor in de toekomst. Even contact met ze gelegd blijkt dat ze €50,00 vragen per certificaat, er zit inmiddels haast €6.000 in die opleiding en daar kunnen niet eens 5 certificaten vanaf ronduit belachelijk. Begin nooit een opleiding bij de NCOI.

    Zwakke punten
    Echt overal vragen ze weer extra kosten voor.

    Door Shannen op 16 mei 2018 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Ik ga deze week een advocaat aanstellen voor gerechtelijke procedure tegen NCOI en iedereen die slachtoffer is door NCOI zou ik graag willen als getuige. Dit moet stoppen dus iedereen die zijn of haar verhaal wil doen tegen het misbruik van NCOI hoop ik dat diegene reageert alle bewijzen zijn welkom.

    Sterke punten
    Helemaal niks ze beloven iedereen dat het klassikaal in de buurt kan en na bevestiging dat het werkelijk kan ondertekenin je naderhand de voorwaarde en wat blijkt ze kunnen het niet nakomen want de enige optie is Utrecht. Ze misleiden de mensen hiermee.

    Zwakke punten
    Examen vragen zijn onduidelijk en heeft uiteindelijk niks te maken met je lesstof en wat belangrijk is in je vak. De vragen de ze stellen zijn tevens onredelijk en zelfs een aantal meerkeuze vragen was het juiste antwoord niet eens aanwezig. NCOI wil mensen bewust laten zakken door onrealistische vragen te stellen plus onduidelijke vragen. Als je examen wil inzien kan dat op locatie Utrecht (hun enige locatie achteraf) en kost het geld en kan je het daar bekijken en niet als bewijs bij de rechter aanvoeren.

    Door Kim op 15 mei 2018 Reageer (4 reacties)

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Had ik maar mijn opleiding gestart bij een hogeschool. NCOI doet alsof ze dit zijn maar ze zijn gewoon oplichters. Te weinig colleges voor de lesstof verouderde lesstof alles zelf printen 3 geslaagden op een module Wil je je examen inzien betaal je geld voor en ze hebben geen tijd. De examenvragen zijn onduidelijk en op meerdere manieren te intepreteren. Herexamen 195 euro! kassa voor NCOI Volgende module, docent heeft de module geschreven maar kan hem niet uitleggen. Docent wordt van de module gehaald maar het college niet opnieuw gegeven. Communicatie? welke communicatie vanuit NCOI? En zo kan ik nog wel even doorgaan.... Docent eerste module was top echter geeft hij ook aan dat er te weinig colleges zijn....

    Sterke punten
    geen

    Zwakke punten
    Zie hierboven

    Door Tamara op 13 mei 2018 Reageer (1 reactie)

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Via mijn werk volg ik een masteropleiding bij het NCOI (die van: 'Hoe hoog leg jij de lat?'). Mijn werkgever betaalt deze opleiding. Nadat de eerste onvoldoendes bij klasgenoten binnen kwamen bleek dat je niet in direct contact kunt treden met je beoordelaar. Dit is volgens het NCOI in het kader van de 'objectiviteit'. De beoordeling is weinig transparant. Er zijn wel scorelijsten, maar die krijgt de student niet te zien. Hierdoor blijft het onduidelijk waar je wel en waar je niet aan voldaan hebt. De geschreven feedback van de beoordelaar is je enige houvast. Zo kan de ene student te horen krijgen dat 'te onpersoonlijk' is geschreven en de andere student dat het 'te persoonlijk' is geschreven. Maar hoeveel persoonlijk schrijven er nou precies van de student verwacht wordt blijft vaag. Elke module kun je drie keer herkansen. Een herkansing kost echter 300 euro. Hier kan het NCOI dus per student, per module 900 euro extra verdienen. Mijn klas bestaat uit 12 deelnemers. Kort gezegd: een mooi verdienmodel. Bij andere opleidingsinstituten kun je wel in direct contact treden met je beoordelaar. Zijn die dan niet objectief? Op springest.nl staan ook behoorlijk wat andere herkenbare klachten mbt het NCOI. Wanneer je het niet eens bent met een beoordeling kun je de beoordelaar waarvan je niet eens weet of het een man of een vrouw is via een mail naar het projectbureau in concreet geformuleerde vragen om toelichting vragen. Vaak duurt het weken voordat je iets terug hoort. Ook kun je bezwaar aan tekenen. Dit kost 75 euro. Op het bezwaar formulier staat vermeld dat: 'Indien het bezwaarschrift gegrond wordt verklaard, kan er worden besloten over te gaan tot een integrale herbeoordeling. Het cijfer van de integrale is bindend, ook als het oordeel van de integrale herbeoordeling lager is.' Dit vind ik vreemd. Als er inderdaad met scorelijsten gewerkt wordt, hoe kan het dan dat je een lager cijfer zou kunnen halen dan bij de eerste beoordeling? Ik kan me voorstellen dat een beoordelaar iets over het hoofd ziet. Daar kun je als student dan bezwaar tegen maken en hem/haar op wijzen zodat je alsnog een hogere beoordeling krijgt. Maar het kan toch niet zo zijn dat de eerste beoordelaar zich iets inbeeld en de tweede beoordelaar dit gelukkig weet te corrigeren door de student een lager cijfer te geven? Ik vermoed dat het NCOI studenten op deze manier zoveel mogelijk probeert te ontmoedigen om bezwaar aan te tekenen. Dit vermoeden werd bevestigd toen ik na twee weken wachten op een antwoord op mijn mail aan mijn beoordelaar een bezwaar indiende. Nog geen drie uur later werd ik gebeld door iemand van het projectbureau. Er werd mij impliciet gevraagd of ik mijn bezwaar in wilde trekken omdat het NCOI mijn eerste mail aan mijn beoordelaar 'nu serieus als een soort onofficieel bezwaar en dus gratis' voor mij aan het behandelen was. Ik vermoed dat het NCOI zoveel mogelijk officiële bezwaren probeert te voorkomen en zo beter te boek kan blijven staan. Ik ben momenteel in afwachting van de reactie op mijn mail. Mocht ik hiertegen nogmaals in bezwaar willen gaan, dan kan dat via het Centraal Examen Bureau. Kosten: 300 euro! (die je terugkrijgt als je gelijk krijgt) Wie durft deze dure gok te nemen tegen een moloch waarbij je beoordelaars niet persoonlijk te zien of te spreken krijgt? Het is gewoon om paranoia van te worden. Had ik maar beter vooronderzoek gedaan en reviews op sites als deze en op die van springest en op de site van de feedbackcompany en die van de geschillencomissie gelezen. Ik heb me helaas laten verleiden door het riante aanbod van mijn werkgever om deze opleiding te betalen. Ze zeggen dat geluk niet te koop is. Helaas is ongeluk wel te koop: bij het NCOI. Doe het niet mensen, ga liever naar een degelijke hogeschool en bespaar jezelf de stress, frustratie en het geld. Mijn leergierigheid is inmiddels omgeslagen in een soort van overlevingsstand. Veel van mijn klasgenoten vinden deze gang van zaken trouwens opmerkelijk en onwenselijk. Wij hebben dit als klas ook aangekaart bij het NCOI maar het NCOI ziet echter geen aanleiding om er iets aan te veranderen.

    Sterke punten
    nul

    Zwakke punten
    kosten, onpersoonlijkheid, laksheid, niet transparant, slordig,respectloos.

    Door Johnny op 12 mei 2018 Reageer (1 reactie)

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.



Bezoek NCOI

Schrijf je eigen review