NCOI Opleidingsgroep verzorgt ruim 1.000 opleidingen en trainingen door heel Nederland. Wij zijn uitgegroeid tot de grootste opleider voor werkenden en toonaangevend op het gebied van praktijkgericht opleiden en leren. NCOI weet als geen andere opleider praktijkgerichtheid te combineren met offici?le erkenningen uit het onderwijsveld. Kiest u voor een opleiding of training van NCOI? Dan kiest u voor een onderwijsaanpak gericht op uw eigen werkomgeving, een hoge mate van flexibiliteit (meerdere startmomenten, verschillende studievarianten), topdocenten en een waardevol diploma. Niet voor niets de nummer 1 opleider!


NCOI video


Reviews over NCOI

  • Ik heb bij de NCOI twee cursussen geboekt. Voor beide cursussen krijg ik een email met de mededeling dat ze niet door kunnen gaan, omdat er te weinig kandidaten zijn voor die locatie. Of ik maar naar de andere kant van het land kan gaan om daar de cursus te volgen, of anders maanden wachten in de hoop op een nieuwe kans? Dit is onacceptabel voor mij. Op deze manier word de cursus eindeloos uitgesteld totdat het niet meer hoeft en NCOI met de centjes opstrijkt. Ik heb de cursus nog niet eens gevolgd en ik moet nu al een negatieve recensie geven!

    Door Maakt niet uit op 15 mei 2019 Reageer
  • Geen goede opleider wel een goede incassant. Ze doen ze beter voor dan ze eigenlijk zijn. Ik zou zeggen zoek een betere, mijn volgende opleidingen zullen zeker niet via ncoi lopen. Ik heb er spijt van heel veel spijt.

    Sterke punten
    Accomodaties

    Zwakke punten
    Teveel om op te noemen

    Door Jemmie op 4 april 2019 Reageer
  • Ik moest 7 examens maken en dit netjes gepland. Maar liefst 4 examens zijn geannuleerd en heb ik dus opnieuw moeten inplannen. Gevolg dat je veel langer bezig bent dan je gepland hebt. Zelfs een examen op de dag zelf geannuleerd vanwege een file. En aangezien dit de vierde keer was van annulering ben ik boos en heel emotioneel. Je bereidt je voor en dat doe je dus voor niks. Je maakt kosten om je kinderen op te vangen, en dan heb je geen examen. Ik ben helemaal klaar met dit bedrijf! Ik zeg nooit bij NCOI een opleiding gaan volgen.

    Sterke punten
    Coordinator probeert met je mee te denken en helpt met een oplossing zoeken.

    Zwakke punten
    Zie mijn klacht hierboven. Ze weten niet hoe ze daar moeten plannen, ze zijn niet humaan en annuleren examens wanneer het hun uit komt.

    Door Miriam op 22 maart 2019 Reageer
  • Vanaf de start tot en met het einde van deze opleiding kenmerkt deze opleiding zich door weinig eenduidigheid over wat verwacht wordt van de student en geen transparantie over beoordelingen. Docenten hebben beperkt kennis van beoordelingseisen en/of uiten hun ongenoegen hierover en 'begeleiden' vervolgens naar eigen maatstaven en ideeen. Willekeur lijkt te regeren. Extra kwalijk omdat voor iedere extra uitleg en herkansing door de student fors betaald moet worden en ook studievertraging impliceert.

    Zwakke punten
    Groot verloop medewerkers: In twee jaar studietijd 5 verschillende studiebegeleiders gehad.
    Focus op formats e.d. in plaats van op de inhoud.
    Kwaliteit en kennis van docenten en beoordelaars

    Door Diane op 8 januari 2019 Reageer
  • SUPER SLECHT

    Sterke punten
    GEEN

    Zwakke punten
    -Geldwolven
    -Geen structuur
    -Docenten en examenbureau zijn niet op 1 lijn
    - Slechte begeleiding
    -Slechte communicatie
    -Bewust mensen laten zakken voor examens. Kreeg een 5 voor mijn module opdracht. Dit laten beoordelen door een ander instituut en het was een 8.5 waard

    Door anoniem op 1 november 2018 Reageer (1 reactie)
  • Ik weet niet wat hun doelstelling is, maar niet om het jou naar je zin te maken en je een goede opleiding te geven. Ze doen net alsof je in het hele land opleidingen kan volgen, mooi niet. Marketing en communicatie is bij hen hetzelfde. Dat brengen ze ook in praktijk. Ze communiceren niet maar verdienen wel aan je. Mijn advies aan potentiële cursisten, kijk goed wat ze je bieden. Groot deel van de les gaat over het examen bovendien. Wat een droefenis.

    Sterke punten
    Geen

    Zwakke punten
    Op alle fronten

    Door Wilma op 5 september 2018 Reageer (1 reactie)
  • Tip voor NCOI als opleidingsinstituut, zelf een opleiding plannen en organiseren te volgen. Ik ben nu al anderhalf jaar zelf bezig om mijn planning goed te krijgen. Ik ben bewust op zaterdag de lessen gaan volgen maar moet steeds mijn vrije dagen inleveren omdat NCOI het voor elkaar krijgt om drie modules tegelijk te plannen op één dag.

    Nu aankomend seizoen hebben zij het weer voor elkaar gekregen dat ik twee modules tegelijk moet volgen. Als advies krijg ik dan dat ik mijn scriptie maar moet opschuiven. Werkelijk waar een bagger opleidingsinstituut. Had ik maar voor een hogere school gekozen. Alles wat je hierbij de reviews leest is waar ik herken alles! KIES NIET VOOR NCOI!

    Sterke punten
    Niks

    Zwakke punten
    Kunnen niet plannen
    Kunnen niet organiseren
    Kunnen niet communiceren
    Kunnen niet meedenken met studenten
    Kunnen geen goed opleidingsadvies geven

    Wat ze wel kunnen is te hoge kosten in rekening brengen

    Door Naomi op 23 augustus 2018 Reageer
  • Door een overname van ons bedrijf door NCOI werd mijn werkgever NCOI. Bij NCOI werken mensen die net van school komen en werkelijk geen idee hebben hoe het werkt. Slechts een enkeling is betrokken maar het overgrote deel dat werkt bij NCOI interesseert het geen biet of klanten tevreden zijn. Zolang het salaris op de 24ste maar wordt overgemaakt.

    Filosofie van deze organisatie is veel geld verdienen. Kwaliteit hierin is ondergeschikt. NCOI werkt voornamelijk met freelance-docenten die helemaal uitgeknepen worden. Voor de planning wordt voornamelijk gekeken naar het laagste freelance-tarief waardoor je bijna altijd de mindergoede docenten krijgt. De goede freelance-docenten vragen hogere tarieven en worden niet ingezet. Deze goede docenten nemen dan opdrachten aan bij andere opleiders die het wel snappen. Het zijn zeer slechte betalers en zetten freelancers onder druk. Er wordt veel beloofd maar bijna niets waargemaakt. Door deze houding zullen freelancers ook niets extra doen voor NCOI en zijn zelf ook niet betrokken. En terecht. Je gaat niet extra doen wanneer je er toch niet voor betaald wordt en voor een organisatie die jou als docent onbeschoft behandelt. Docenten hebben niet altijd de keus want ook zij moeten uiteindelijk iedere maand een salaris hebben om te kunnen overleven. Indien je als docent geen andere opdrachten hebt, kies je soms noodgedwongen voor NCOI.

    Het verloop van personeel en ook ziekteverzuim en burn-outs bij NCOI is heel hoog. In de 5 jaar dat ik het na onze overname door NCOI heb volgehouden, heb ik 7 verschillende leidinggevenden gehad. Zelf in deze 5 jaar 2x een burn-out gehad. De eerste is erg heftig geweest en ben ik 1 jaar niet aan het werk geweest. Halverwege de 2de heb ik ontslag genomen. Ik kon niet meer. De cultuur binnen NCOI is onmenselijk. Het gaat niet om betrokkenheid, kwaliteit of klantgerichtheid, maar alleen om zoveel mogelijk geld te verdienen. De letters NCOI staat voor No Compassion Only Income. Het is echt waar.

    Alle miscommunicatie, onbeschoftheid, niet weten waar het om gaat, niet terugbellen, geen initiatief tonen, wat ik uit de reacties lees naar cursisten toe, is binnen de organisatie net zo naar haar medewerkers. Alles hangt als los zand aan elkaar en niemand interesseert het wat. Het is werkelijk firma 'list en bedrog'. Ik kon niet langer voor zo'n organisatie werken. Als ik niet zelf was weggegaan zou het mijn dood geweest zijn. Ik heb lang aan mezelf getwijfeld maar na 5 jaar was de koek op.

    Mijn advies aan iedereen: Laat NCOI of andere labels zoals ISBW, EVC, Computrain, ISES, NTI, Schoevers, Scheidegger, Markus Verbeek, Luzak, links liggen. Verschillende labels maar hetzelfde bedrijf. Als cursist gaat het je heel veel geld kosten om hier opleidingen te doen. Doe het niet!!! Ik weet hoe het intern daar aan toe gaat.

    Sterke punten
    - Ongeinteresseerdheid
    - Veel geld verdienen voor de directeur Robert van Zanten, voor onderhoud aan zijn mega-grote vila met zwembad en tennisbaan

    Zwakke punten
    Lees mijn verhaal

    Door Dennis op 29 juli 2018 Reageer (1 reactie)
  • De oefeningen uit leerboek MBO boekhouden/financieen heeft veel fouten in de opdrachten, waardoor je nutteloos een avond doorbrengt, om uit te vinden, hoe men aan de uitkomsten is gekomen. Waarschijnlijk heeft men de opdrachten nooit bekeken en gecontroleerd. Meerdere opdrachtuitwerkingen hebben getallen erin staan, die bij andere opdrachten horen. Het werd een onbetrouwbaar leerboek...Kreeg websites, waarvan 1 website in eerste instantie ook niet klopte, heel verwarrend, ook omdat men in de korte online cursus te veel bronnen moest inkijken, om tot de kennis te komen. Echter superontevreden over de algehele cursus zelf. Het leerboek was prima.

    Sterke punten
    Tevreden over de docent, betrokken en niets op aan te merken, was prettig om met hem samen te werken. Examen locatie Amsterdam is super. Aanvraagprocedure voor examen is makkelijk te doorlopen.
    Toegang tot Econnect is prima. Wil niet alleen negatief overkomen, omdat ik ook veel geleerd heb/kennis heb opgedaan, tijdens deze cursus.

    Zwakke punten
    Slordig werkboek met fouten, waardoor het leren niet betrouwbaar is, omdat je niet weet, of de uitwerkingen van de opdrachten, goed in werkboek vermeld zijn. Te veel bronnen, waar je uiteindelijk je informatie uit moet halen. Te korte tijd voor 25 examenvragen, met uitwerkingen, in 45 min tijd. Weinig tijd om even na te denken. Herexamen kost 195 euro. Inzage examen, alleen in Utrecht en kost volgens mij ook geld. Heb de cursus via bedrijf aangeboden gekregen, maar zou persoonlijk nooit bij de NCOI een cursus boeken.....Omdat controle voor leerstof niet goed is uitgevoerd.

    Door Jackson op 30 mei 2018 Reageer
  • Slechter dan slecht. Ik zal de NCOI echt aan niemand aanbevelen.
    Het begon allemaal heel mooi en aardig, tot ik 1 van de 6 modules maar niet kon halen.
    De module moest opnieuw gevolgd worden prima maar ik schrok van de kosten. De ondersteuning was ronduit slecht en de informatie die je in de lessen krijgt sluit voor geen meter aan bij het examen. Na de tweede keer was het weer niet gelukt. De hoop had ik opgegeven.
    Toen kwam een kennis met het idee om certificaten aan te vragen van de behaalde modules, goed plan vooral voor in de toekomst. Even contact met ze gelegd blijkt dat ze €50,00 vragen per certificaat, er zit inmiddels haast €6.000 in die opleiding en daar kunnen niet eens 5 certificaten vanaf ronduit belachelijk.
    Begin nooit een opleiding bij de NCOI.

    Zwakke punten
    Echt overal vragen ze weer extra kosten voor.

    Door Shannen op 16 mei 2018 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Ik ga deze week een advocaat aanstellen voor gerechtelijke procedure tegen NCOI en iedereen die slachtoffer is door NCOI zou ik graag willen als getuige. Dit moet stoppen dus iedereen die zijn of haar verhaal wil doen tegen het misbruik van NCOI hoop ik dat diegene reageert alle bewijzen zijn welkom.

    Sterke punten
    Helemaal niks ze beloven iedereen dat het klassikaal in de buurt kan en na bevestiging dat het werkelijk kan ondertekenin je naderhand de voorwaarde en wat blijkt ze kunnen het niet nakomen want de enige optie is Utrecht. Ze misleiden de mensen hiermee.

    Zwakke punten
    Examen vragen zijn onduidelijk en heeft uiteindelijk niks te maken met je lesstof en wat belangrijk is in je vak. De vragen de ze stellen zijn tevens onredelijk en zelfs een aantal meerkeuze vragen was het juiste antwoord niet eens aanwezig. NCOI wil mensen bewust laten zakken door onrealistische vragen te stellen plus onduidelijke vragen. Als je examen wil inzien kan dat op locatie Utrecht (hun enige locatie achteraf) en kost het geld en kan je het daar bekijken en niet als bewijs bij de rechter aanvoeren.

    Door Kim op 15 mei 2018 Reageer (2 reacties)

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Had ik maar mijn opleiding gestart bij een hogeschool. NCOI doet alsof ze dit zijn maar ze zijn gewoon oplichters.
    Te weinig colleges voor de lesstof
    verouderde lesstof
    alles zelf printen
    3 geslaagden op een module
    Wil je je examen inzien betaal je geld voor en ze hebben geen tijd.
    De examenvragen zijn onduidelijk en op meerdere manieren te intepreteren.
    Herexamen 195 euro! kassa voor NCOI
    Volgende module, docent heeft de module geschreven maar kan hem niet uitleggen.
    Docent wordt van de module gehaald maar het college niet opnieuw gegeven.
    Communicatie? welke communicatie vanuit NCOI?
    En zo kan ik nog wel even doorgaan....

    Docent eerste module was top echter geeft hij ook aan dat er te weinig colleges zijn....

    Sterke punten
    geen

    Zwakke punten
    Zie hierboven

    Door Tamara op 13 mei 2018 Reageer (1 reactie)

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Via mijn werk volg ik een masteropleiding bij het NCOI (die van: 'Hoe hoog leg jij de lat?'). Mijn werkgever betaalt deze opleiding. Nadat de eerste onvoldoendes bij klasgenoten binnen kwamen bleek dat je niet in direct contact kunt treden met je beoordelaar.
    Dit is volgens het NCOI in het kader van de 'objectiviteit'.

    De beoordeling is weinig transparant. Er zijn wel scorelijsten, maar die krijgt de student niet te zien. Hierdoor blijft het onduidelijk waar je wel en waar je niet aan voldaan hebt. De geschreven feedback van de beoordelaar is je enige houvast. Zo kan de ene student te horen krijgen dat 'te onpersoonlijk' is geschreven en de andere student dat het 'te persoonlijk' is geschreven. Maar hoeveel persoonlijk schrijven er nou precies van de student verwacht wordt blijft vaag.

    Elke module kun je drie keer herkansen. Een herkansing kost echter 300 euro. Hier kan het NCOI dus per student, per module 900 euro extra verdienen. Mijn klas bestaat uit 12 deelnemers. Kort gezegd: een mooi verdienmodel. Bij andere opleidingsinstituten kun je wel in direct contact treden met je beoordelaar. Zijn die dan niet objectief? Op springest.nl staan ook behoorlijk wat andere herkenbare klachten mbt het NCOI.


    Wanneer je het niet eens bent met een beoordeling kun je de beoordelaar waarvan je niet eens weet of het een man of een vrouw is via een mail naar het projectbureau in concreet geformuleerde vragen om toelichting vragen. Vaak duurt het weken voordat je iets terug hoort.

    Ook kun je bezwaar aan tekenen. Dit kost 75 euro. Op het bezwaar formulier staat vermeld dat: 'Indien het bezwaarschrift gegrond wordt verklaard, kan er worden besloten over te gaan tot een integrale herbeoordeling. Het cijfer van de integrale is bindend, ook als het oordeel van de integrale herbeoordeling lager is.' Dit vind ik vreemd. Als er inderdaad met scorelijsten gewerkt wordt, hoe kan het dan dat je een lager cijfer zou kunnen halen dan bij de eerste beoordeling? Ik kan me voorstellen dat een beoordelaar iets over het hoofd ziet. Daar kun je als student dan bezwaar tegen maken en hem/haar op wijzen zodat je alsnog een hogere beoordeling krijgt. Maar het kan toch niet zo zijn dat de eerste beoordelaar zich iets inbeeld en de tweede beoordelaar dit gelukkig weet te corrigeren door de student een lager cijfer te geven? Ik vermoed dat het NCOI studenten op deze manier zoveel mogelijk probeert te ontmoedigen om bezwaar aan te tekenen. Dit vermoeden werd bevestigd toen ik na twee weken wachten op een antwoord op mijn mail aan mijn beoordelaar een bezwaar indiende. Nog geen drie uur later werd ik gebeld door iemand van het projectbureau. Er werd mij impliciet gevraagd of ik mijn bezwaar in wilde trekken omdat het NCOI mijn eerste mail aan mijn beoordelaar 'nu serieus als een soort onofficieel bezwaar en dus gratis' voor mij aan het behandelen was. Ik vermoed dat het NCOI zoveel mogelijk officiële bezwaren probeert te voorkomen en zo beter te boek kan blijven staan. Ik ben momenteel in afwachting van de reactie op mijn mail. Mocht ik hiertegen nogmaals in bezwaar willen gaan, dan kan dat via het Centraal Examen Bureau. Kosten: 300 euro! (die je terugkrijgt als je gelijk krijgt) Wie durft deze dure gok te nemen tegen een moloch waarbij je beoordelaars niet persoonlijk te zien of te spreken krijgt? Het is gewoon om paranoia van te worden.

    Had ik maar beter vooronderzoek gedaan en reviews op sites als deze en op die van springest en op de site van de feedbackcompany en die van de geschillencomissie gelezen. Ik heb me helaas laten verleiden door het riante aanbod van mijn werkgever om deze opleiding te betalen.

    Ze zeggen dat geluk niet te koop is. Helaas is ongeluk wel te koop: bij het NCOI.

    Doe het niet mensen, ga liever naar een degelijke hogeschool en bespaar jezelf de stress, frustratie en het geld. Mijn leergierigheid is inmiddels omgeslagen in een soort van overlevingsstand.

    Veel van mijn klasgenoten vinden deze gang van zaken trouwens opmerkelijk en onwenselijk. Wij hebben dit als klas ook aangekaart bij het NCOI maar het NCOI ziet echter geen aanleiding om er iets aan te veranderen.

    Sterke punten
    nul

    Zwakke punten
    kosten, onpersoonlijkheid, laksheid, niet transparant, slordig,respectloos.

    Door Johnny op 12 mei 2018 Reageer (1 reactie)

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Ik ben momenteel in het begin van mijn opleiding. Eerste module ondertussen gehaald. De dagen zijn erg leerzaam, goede interactie met medestudenten. Docenten geven meerwaarde aan de opleiding. E-connect is een super makkelijk medium, waar alle info op te vinden is. Natuurlijk vereist het inzet en tijd, maar zeker de moeite waard om naar een mooi waardevol diploma toe te werken.

    Sterke punten
    - Fijne boeken
    - Boeken inbegrepen bij de opleiding
    - Heerlijke lunch en goede thee, koffie en frisdrankfaciliteiten
    - Goede bereikbaarheid van de leslocaties, met name BCN
    - Docenten met veel ervaring

    Zwakke punten
    - Tot op heden geen en ja natuurlijk kosten de opleiding geld, ook voor de faciliteiten van thee, koffie en de lunch wordt een dagbedrag gerekend, maar daarvoor heb je wel een gezellige lunch samen

    Door Ingrid op 30 april 2018 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • De professionele master HRD/opleidingskunde is enorm slecht: de docente is niet bekwaam in het overdragen van kennis. Ze heeft geen idee hoe je een trainingsdag opbouwt, behandelt cursisten alsof ze incompetent zijn i.p.v, hoogopgeleide en goed functionerende professionals.

    Sterke punten
    De lunch is goed, maar voor de 25 euro die je voor het arrangement betaalt hebt mag dat ook wel.

    Zwakke punten
    De docent, het programma, de lange en vele powerpoints met veel te veel tekst waar je de samenhang/opbouw e.d. niet van te horen krijgt: "staat allemaal in de artikelen". Alleen, de artikelen moet je niet helemaal lezen, je moet er alleen de antwoorden in zoeken, volgens de docent.

    Door Tobias op 24 maart 2018 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Begin er niet aan!!

    In 2013 was ik gestart bij ISBW aan de opleiding B-HRM. Helaas kocht NCOI ISBW op en kon ik mijn opleiding in 2015 voortzetten bij NCOI, toen begon de ellende!! Allereerst zou ik nog maar 2 jaar scholing hoeven volgen volgens het concept ISBW. Echter NCOI heeft een ander lesprogramma dus kreeg ik te horen opnieuw te moeten beginnen. NA op directieniveau te escaleren en veel bellen, mailen en uiteindelijk dreigen met juridische stappen kon ik voor 3 vakken vrijstelling krijgen. Dat betekende wel dat ik nog wel ruim 3 jaar scholing moest volgen als ik B-HRM diploma wilde ontvangen.
    Gaande weg heb ik enorm veel obstakel moeten ontwijken… Dubbele facturering, onjuiste facturering, medewerkers die snauwen, klagen en gewoonweg niet terugbellen. Herbeoordelingen bij dezelfde beoordelaar neerleggen, afwijken van het examen (blijkbaar zeer normaal). En met klap op de vuurpijl mag de scriptiebegeleider afwijken van de scriptiehandleiding, waardoor je bent overgeleverd aan de wil van de begeleider/ beoordelaar. Ik kreeg 10 uur extra begeleiding om in te zetten voor mijn onderzoeksvoorstel en scriptie, echter de begeleider is je beoordelaar en wij zaten niet op dezelfde lijn. Dat kan… echter besloot mijn beoordelaar dat zij geen feedback meer wilde geven ondanks dat ik nog 8 uur over had en zij had de mening dat er genoeg was gezegd.

    Vol ongeloof en totaal verbijsterd heb ik contact opgenomen met het examenbureau. De medewerkers was met vakantie en ik zou een week later reactie krijgen. Die week heb ik meerdere malen gebeld, echter werd ik constant afgesnauwd, want de week was niet voorbij en ze zouden die week iets laten horen. Dat ik mijn verhaal persoonlijk wilde doen, deed er niet toe. Menselijk was ver te zoeken en ik was ten einde raad… Eind van die week, nadat ik toch maar weer belde werd ik eindelijk doorverbonden met de heer die mijn vraag in behandeling had. Ik ben nog nooit zo onbeschoft behandeld!! Hoe durfde ik weer te bellen, ze zouden mij informeren en hij had nog niet alle informatie van de begeleider, volgens deze meneer zou het met een andere begeleider ook niet lukken en weigerde ik naar feedback te luisteren. Uiteindelijk is een andere beoordelaar/ begeleider aan mij toegewezen. Daar kreeg ik wel de constructieve feedback en strakke kaders, want weet dat de scriptiehandleiding in de werkelijkheid totaal anders is dan je uiteindelijk moet inleveren. Inmiddels ben ik geslaagd voor en heb de diploma B-HRM mogen ontvangen echter wat een HEL was het studeren aan de NCOI. Mijn advies kies een andere hogeschool, je bent een nummer, kosten zijn werkelijk ongelooflijk hoog en bij vragen en/of klachten wordt je geschoffeerd.

    Sterke punten
    Een aantal bevlogen leraren die echt passie hebben voor hun vak en je werkelijk iets bijleren waar je wat aan hebt.

    Zwakke punten
    Facturering, klantenservice, procesbegeleiding, examencommissie, kosten.

    Door Suzanne op 15 maart 2018 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Afgelopen september ben ik begonnen aan een opleiding bij het NCOI. In december kreeg ik al te horen dat zij deze opleiding stop gingen zetten. Verder geen schriftelijke informatie, echt belabberd. Een alternatief kreeg ik niet, deze moest ik zelf gaan uitzoeken. Na heel wat heen en weer gemail kreeg ik uiteindelijk een beetje informatie waarom de opleiding stop was gezet. Verder is de interne communicatie nihil, terugbelverzoeken worden niet nagekomen, facturen worden dubbel afgeschreven, alles maar dan ook alles wat je aan de ene medewerker verteld word weer vergeten en niet verder opgepakt, e-connect werkt voor geen hol, zo kan ik nog wel even doorgaan. Als iemand zit te twijfelen voor een opleiding bij het NCOI zou ik zeggen: DOE HET NIET! zoek een andere maatschappij dat scheelt enorm veel bloed zweet en tranen!

    Sterke punten
    werkelijk niks!

    Zwakke punten
    communicatie zowel intern als naar de student, facturen worden dubbel afgeschreven, opleidingen worden spontaan stopgezet, hulp bij het uitzoeken van een opleiding is nihil.

    Door Thom op 29 januari 2018 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Ik volgde de opleiding HBO Ergotherapie, maar ik ben er inmiddels achter dat onderstaande klachten ook bij overige opleidingen aan de orde zijn
    Allereerst zou je je af kunnen vragen of je een praktische opleiding als thuisstudie kan/wil volgen…
    Hieronder mijn bevindingen van de opleiding HBO Ergotherapie:

    Bij de start van de opleiding:
    - NCOI biedt de opleiding landelijk aan, in de praktijk worden de opleidingen bijna altijd in Utrecht verzorgt.
    - Je krijgt net voor de start van je module:
    o Je boeken (lastig voorbereiden iedere keer weer)
    o De informatie waar, wanneer. Ik had mij opgeven voor de avondvariant in Amsterdam maar ik kreeg iedere keer net voor de start van de module te horen dat het alleen overdag, op maandag in Utrecht mogelijk was.
    - Er zijn 3 momenten van instromen bij de opleiding. Het nadeel hiervan is dat je niet start bij een begin.
    - Veel commentaar op de grote klassen vanuit studenten en docenten. Tot nu toe zijn de klassen net onder de 20 studenten. Ze adverteren met kleine klassen.

    Organisatie van de opleiding:
    - Bijna geen schoolvakanties, inhalen of vooruit werken is bijna niet mogelijk.
    - Rommelig in de informatievoorziening.
    - Je moet voor alles (behoorlijke) bedragen betalen. Bijv. € 200 herexamen. Als je 2 keer zakt voor je herexamen dan moet je de module over doen voor €1100.
    - Lessen en informatie via E-connect vaak incompleet, verschillende informatie en examendata bij verschillende studenten.
    - Minors worden plotseling geschrapt (minor “kinderen”)
    - Docenten hebben niet altijd de juiste achtergrond (bijvoorbeeld fysiotherapie i.p.v. ergotherapie. )
    - Op de dag variant volg je 2 lessen achter elkaar op 1 dag. Het nadeel is dat je hierdoor je een aantal opdrachten niet of lastig kan maken omdat er voor/tijdens/na elke les opdrachten zijn.
    - Bij de avondvariant duurt de avond 3 uur (incl. koffie/thee pauze). Bij de dagopleiding duurt de dag 6 uur (daar gaat een lunch en koffie/thee pauzes vanaf). Dus veel korter les.
    - De modules lopen niet in een oplopende volgorde dat heeft nadelen. Bijv. tijdens de praktijk avond observeren vroeg de docent: “wie van jullie heeft iets gehad van bewegingsleer? Uhm niemand…wat gaan jullie dan observeren?”
    - Ik merk dat de meeste studenten nog geen idee hebben hoe ze de stage kunnen combineren met hun werk/studie/privé. Op zich is dat een probleem van de betreffende studenten. Maar wat mij verbaast is dat de opleider nu adviseert om te starten met stage halverwege jaar 2, maar qua uren verdeling zouden beiden stages in jaar 3 en/of volledig in jaar 4 veel logischer zijn. Dat laatste zie je ook terug in de accreditatie NVAO besluit. Maar dan is weer de vraag, ga je het redden zonder ervaring in de praktijk om alle opdrachten uit te voeren en je alles eigen te maken?
    - Toelatingsdossier van de groep die gestart is in september na ¾ jaar nog steeds niet beoordeeld. In de accreditatie NVAO staat het volgende “Wel wijst het panel erop dat Pro Education de instroomvereisten goed moet blijven bewaken en dat een goede intake van cruciaal belang is.”
    - Opdrachten vaak onduidelijk geformuleerd.
    - Opdrachten zijn niet genummerd, waardoor er iedere les weer ruis ontstaat.
    - Na de les worden er antwoorden beloofd in e-connect. Helaas staat daar vaak ‘meerdere opties mogelijk’, ‘bespreek met je medestudent’.
    - Regelmatig is er ter voorbereiding op een les lesmateriaal/websites toegevoegd die niet echt een meerwaarde is. Dit is ook al door meerdere docenten aangegeven tijdens de les.
    - Weinig tot geen meetinstrumenten ter beschikking waardoor het erg theoretisch blijft.
    - Een module inhalen met zo’n vol programma en zo weinig vakanties is er lastig, NCOI/ProEducation motiveert je dan ook vakken door te schuiven. Voor zover ik goed geïnformeerd ben zijn er nu pas 2 studenten die jaar 1 hebben gehaald d.m.v. heel veel herexamens.
    - Docenten hebben geen inzicht in het examen en hebben zelf niet het les materiaal gemaakt omdat ze allemaal ZZP’ers zijn. Kunnen de studenten dus ook niet gericht klaarstomen. Je moet altijd alles leren want je kan alles krijgen op het examen.
    - Er was een docent die het erg vreemd vond dat al haar studenten waren gezakt, maar ze kreeg geen toestemming om de vragen van het examen in te zien.



    Door C.Waterus op 2 juni 2017 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Waardeloos, duur en oninteressant! Post-Bachelor tot rekenspecialist gevolgd.
    Min-punten:
    - locatie Amsterdam ging niet door dus moest voor beide modules naar Utrecht en Nieuwegein!
    - Inhoud sluit niet aan bij de eindopdracht
    - Specialist is een groot woord, je leert niks specialistisch.
    - Reageren traag via de mail en via de telefoon weten ze niks! (Echter facturen worden wel snel verzonden)
    - Beoordeling en inhoud liggen ver uit elkaar
    - lesgevende docent weet niet wat er wordt beoordeeld en wat de inhoud moet zijn van je eindmodule opdracht.
    - inhoudelijk geen begeleiding
    - beoordeling is waardeloos, net als het bezwaar wat je daarop maakt
    - bezwaar kost €75,-
    - herkansing kost €195,-

    Waardeloos bedrijf!

    Sterke punten
    Niet gevonden

    Zwakke punten
    - locatie Amsterdam ging niet door dus moest voor beide modules naar Utrecht en Nieuwegein!
    - Inhoud sluit niet aan bij de eindopdracht
    - Specialist is een groot woord, je leert niks specialistisch.
    - Reageren traag via de mail en via de telefoon weten ze niks! (Echter facturen worden wel snel verzonden)
    - Beoordeling en inhoud liggen ver uit elkaar
    - lesgevende docent weet niet wat er wordt beoordeeld en wat de inhoud moet zijn van je eindmodule opdracht.
    - inhoudelijk geen begeleiding
    - beoordeling is waardeloos, net als het bezwaar wat je daarop maakt
    - bezwaar kost €75,-
    - herkansing kost €195,-

    Door B. op 1 februari 2016 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Ncoi, ik heb nog nooit een bedrijf meegemaakt met zo’n slechte klantenservice en kwaliteit van opleiding. Ik ben pas geslaagd voor een opleiding maar niet dankzij de ncoi. Ik heb er bewust voor gekozen destijds een klassikale opleiding te volgen omdat ik vind dat de interactie met andere klasgenoten een meerwaarde is. Helaas werden echter twee van de drie modules tot 2 x toe klassikaal niet aangeboden wegens te weinig aanmeldingen. In plaats daarvan boden ze mij de e-learning variant aan. Een hoop geld voor iets wat ze niet waar kunnen maken!
    Daarnaast had ik bij 1 module een leraar in de klas staan die regelmatig gecorrigeerd werd door cursisten en niet eigen was in de lesstof. Dat doet mij twijfelen aan zijn expertise.
    Mijn ervaring van de klantenservice is helaas niet beter. Afspraken die over de telefoon gemaakt zijn om terug te bellen of te mailen zijn niet nagekomen. Ik ben verbijsterd dat zo’n bedrijf nog kan bestaan. Ik zal iedereen afraden zijn of haar opleiding/training via de ncoi te volgen. TE duur, niet klantvriendelijk, geen goede kwaliteit.

    Door mariska op 11 november 2015 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Vorig jaar september ben ik begonnen met de opleiding tot helpende. Ik had mij aangemeld in Zwolle, maar door te weinig opgave is het verplaats naar Utrecht.
    De lessen en de opgaven waren duidelijk, het theorieboek niet. Deze was vooral bedoeld voor de opleiding SPW, en sloot niet aan bij mijn opleiding.
    Ik vond de module examens onduidelijk, mede omdat er geen voorbeelden zijn en je veel zelf moet uitzoeken. Toch, met veel hulp van de (goede) docenten, is het gelukt.
    De BPV-opdrachten zijn duidelijk, je weet wat er van je verwacht wordt.
    De loopbaan- en burgerschap opdrachten vond ik enorm oninteressant en totaal niet aansluiten bij de opleiding.
    Ik heb voor deze opleiding stage gelopen op een zorgboerderij. Het assessment vond hier ook plaats. Van mij werd verwacht dat ik eerst iets vertelde over de zorgboerderij en hoe men daar te werk gaat. Daarna hadden we een geprek met de praktijkleider erbij, waarbij mijn BPV-opdrachten moesten worden uitgelegd en besproken. Hierna kreeg ik te horen dat ik was geslaagd.

    Sterke punten
    Snelle reactie van NCOI bij contact per mail of telefoon.
    Duidelijke opgaven bij de lessen, duidelijke BPV-opdrachten.
    De locaties waar ik de lessen volgde, waren goed en makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.
    Op e-connect staat veel informatie.

    Zwakke punten
    Helaas moest ik naar Zwolle, wat voor mij 4 uur reistijd per dag betekende.
    'Studeren in je eigen omgeving,' was voor mij dus niet van toepassing.
    Theorieboek bevat veel informatie, maar niet passend bij de opleiding helpende
    Onduidelijke module examens
    LB-opdrachten onnodig.

    Door Linda op 14 juli 2014 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Als het aan mij hoef ik in de toekomst nooit meer een opleiding te volgen van NCOI.
    Al bij de aanmelding hebben ze een fout gemaakt en willen ze dat niet toegeven omdat ikzelf niet de naam van de telefonist heb opschreven. Ze hebben dus ipv dagopleiding mij op een e-learning geplaatst. Dan bel je ze om te melden dat ze het fout gedaan hebben krijg je een dame die netals een pitbull blaft aan de telefoon. Uiteindelijk moest het via een manager spelen die had het terug gedraaid maar moest natuurlijk weer extra betalen. De opleidingen bij NCOI zijn absurd duur..ik vind het totaal niet waard. Ook hebben ze totaal geen begrip in bepaalde situaties en wordt niet meegedacht me je..enige oplossing dat ze voor je verzinnen is telkens weer om meer geld vragen..terwijl de opleidingen al super duur zijn.
    Too bad..zou zelf nooit meer voor NCOI kiezen.

    Sterke punten
    Enige sterke punt is je krijgt eten en drinken maar dit betaal je zelf EUR 25 per keer

    Zwakke punten
    Zie boven

    Door Priscilla op 21 mei 2014 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Als je een opleiding volgt werkvoorbereider installatietechniek bij de NCOI leer je helemaal niks over installatietechniek.
    Dus als je klaar bent met de opleiding kan je nog steeds niks vertellen over de installatie en heb je 2 jaar lang voor niks op school gezeten en heeft je je ook nog eens een hoop geld gekost.

    Sterke punten
    Geen

    Zwakke punten
    Duur
    je leert niks
    vage examenvragen zodat je je examens over moet doen, en dan weer 280 euro kan gaan betalen.
    geen meewerking.

    Door Geerhard op 27 juni 2013 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


Bezoek NCOI

Schrijf je eigen review over NCOI