NCOI - 7 Reviews

Last updated: 29 januari 2018
NCOI Logo

12.5% aanbevolen, 7 Reviews

  1. NCOI
  2. NCOI video
  3. NCOI Reviews
  4. Schrijf ook een review over NCOI

Niet tevreden over NCOI? Probeer dan eens NHA.

NCOI

NCOI Opleidingsgroep verzorgt ruim 1.000 opleidingen en trainingen door heel Nederland. Wij zijn uitgegroeid tot de grootste opleider voor werkenden en toonaangevend op het gebied van praktijkgericht opleiden en leren.

NCOI weet als geen andere opleider praktijkgerichtheid te combineren met offici?le erkenningen uit het onderwijsveld. Kiest u voor een opleiding of training van NCOI? Dan kiest u voor een onderwijsaanpak gericht op uw eigen werkomgeving, een hoge mate van flexibiliteit (meerdere startmomenten, verschillende studievarianten), topdocenten en een waardevol diploma. Niet voor niets de nummer 1 opleider!

NCOI Details

Hits: 341

URL: http://www.ncoi.nl/Home.html

Categorieën: Cursusaanbieders

Reviews: 7

NCOI video

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/UT3xfBWRFfk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


NCOI reviews (7):

NCOI - Heel slecht

0

Review:
Afgelopen september ben ik begonnen aan een opleiding bij het NCOI. In december kreeg ik al te horen dat zij deze opleiding stop gingen zetten. Verder geen schriftelijke informatie, echt belabberd. Een alternatief kreeg ik niet, deze moest ik zelf gaan uitzoeken. Na heel wat heen en weer gemail kreeg ik uiteindelijk een beetje informatie waarom de opleiding stop was gezet. Verder is de interne communicatie nihil, terugbelverzoeken worden niet nagekomen, facturen worden dubbel afgeschreven, alles maar dan ook alles wat je aan de ene medewerker verteld word weer vergeten en niet verder opgepakt, e-connect werkt voor geen hol, zo kan ik nog wel even doorgaan. Als iemand zit te twijfelen voor een opleiding bij het NCOI zou ik zeggen: DOE HET NIET! zoek een andere maatschappij dat scheelt enorm veel bloed zweet en tranen!

Sterke punten:
werkelijk niks!

Zwakke punten:
communicatie zowel intern als naar de student, facturen worden dubbel afgeschreven, opleidingen worden spontaan stopgezet, hulp bij het uitzoeken van een opleiding is nihil.

Thom beveelt NCOI NIET aan bij vrienden/bekenden

NCOI - Klacht opleiding NCOI ProEducation

0

Review:
Ik volgde de opleiding HBO Ergotherapie, maar ik ben er inmiddels achter dat onderstaande klachten ook bij overige opleidingen aan de orde zijn
Allereerst zou je je af kunnen vragen of je een praktische opleiding als thuisstudie kan/wil volgen…
Hieronder mijn bevindingen van de opleiding HBO Ergotherapie:

Bij de start van de opleiding:
- NCOI biedt de opleiding landelijk aan, in de praktijk worden de opleidingen bijna altijd in Utrecht verzorgt.
- Je krijgt net voor de start van je module:
o Je boeken (lastig voorbereiden iedere keer weer)
o De informatie waar, wanneer. Ik had mij opgeven voor de avondvariant in Amsterdam maar ik kreeg iedere keer net voor de start van de module te horen dat het alleen overdag, op maandag in Utrecht mogelijk was.
- Er zijn 3 momenten van instromen bij de opleiding. Het nadeel hiervan is dat je niet start bij een begin.
- Veel commentaar op de grote klassen vanuit studenten en docenten. Tot nu toe zijn de klassen net onder de 20 studenten. Ze adverteren met kleine klassen.

Organisatie van de opleiding:
- Bijna geen schoolvakanties, inhalen of vooruit werken is bijna niet mogelijk.
- Rommelig in de informatievoorziening.
- Je moet voor alles (behoorlijke) bedragen betalen. Bijv. € 200 herexamen. Als je 2 keer zakt voor je herexamen dan moet je de module over doen voor €1100.
- Lessen en informatie via E-connect vaak incompleet, verschillende informatie en examendata bij verschillende studenten.
- Minors worden plotseling geschrapt (minor “kinderen”)
- Docenten hebben niet altijd de juiste achtergrond (bijvoorbeeld fysiotherapie i.p.v. ergotherapie. )
- Op de dag variant volg je 2 lessen achter elkaar op 1 dag. Het nadeel is dat je hierdoor je een aantal opdrachten niet of lastig kan maken omdat er voor/tijdens/na elke les opdrachten zijn.
- Bij de avondvariant duurt de avond 3 uur (incl. koffie/thee pauze). Bij de dagopleiding duurt de dag 6 uur (daar gaat een lunch en koffie/thee pauzes vanaf). Dus veel korter les.
- De modules lopen niet in een oplopende volgorde dat heeft nadelen. Bijv. tijdens de praktijk avond observeren vroeg de docent: “wie van jullie heeft iets gehad van bewegingsleer? Uhm niemand…wat gaan jullie dan observeren?”
- Ik merk dat de meeste studenten nog geen idee hebben hoe ze de stage kunnen combineren met hun werk/studie/privé. Op zich is dat een probleem van de betreffende studenten. Maar wat mij verbaast is dat de opleider nu adviseert om te starten met stage halverwege jaar 2, maar qua uren verdeling zouden beiden stages in jaar 3 en/of volledig in jaar 4 veel logischer zijn. Dat laatste zie je ook terug in de accreditatie NVAO besluit. Maar dan is weer de vraag, ga je het redden zonder ervaring in de praktijk om alle opdrachten uit te voeren en je alles eigen te maken?
- Toelatingsdossier van de groep die gestart is in september na ¾ jaar nog steeds niet beoordeeld. In de accreditatie NVAO staat het volgende “Wel wijst het panel erop dat Pro Education de instroomvereisten goed moet blijven bewaken en dat een goede intake van cruciaal belang is.”
- Opdrachten vaak onduidelijk geformuleerd.
- Opdrachten zijn niet genummerd, waardoor er iedere les weer ruis ontstaat.
- Na de les worden er antwoorden beloofd in e-connect. Helaas staat daar vaak ‘meerdere opties mogelijk’, ‘bespreek met je medestudent’.
- Regelmatig is er ter voorbereiding op een les lesmateriaal/websites toegevoegd die niet echt een meerwaarde is. Dit is ook al door meerdere docenten aangegeven tijdens de les.
- Weinig tot geen meetinstrumenten ter beschikking waardoor het erg theoretisch blijft.
- Een module inhalen met zo’n vol programma en zo weinig vakanties is er lastig, NCOI/ProEducation motiveert je dan ook vakken door te schuiven. Voor zover ik goed geïnformeerd ben zijn er nu pas 2 studenten die jaar 1 hebben gehaald d.m.v. heel veel herexamens.
- Docenten hebben geen inzicht in het examen en hebben zelf niet het les materiaal gemaakt omdat ze allemaal ZZP’ers zijn. Kunnen de studenten dus ook niet gericht klaarstomen. Je moet altijd alles leren want je kan alles krijgen op het examen.
- Er was een docent die het erg vreemd vond dat al haar studenten waren gezakt, maar ze kreeg geen toestemming om de vragen van het examen in te zien.C.Waterus beveelt NCOI NIET aan bij vrienden/bekenden

NCOI - Nooit meer NCOI

0

Review:
Waardeloos, duur en oninteressant! Post-Bachelor tot rekenspecialist gevolgd.
Min-punten:
- locatie Amsterdam ging niet door dus moest voor beide modules naar Utrecht en Nieuwegein!
- Inhoud sluit niet aan bij de eindopdracht
- Specialist is een groot woord, je leert niks specialistisch.
- Reageren traag via de mail en via de telefoon weten ze niks! (Echter facturen worden wel snel verzonden)
- Beoordeling en inhoud liggen ver uit elkaar
- lesgevende docent weet niet wat er wordt beoordeeld en wat de inhoud moet zijn van je eindmodule opdracht.
- inhoudelijk geen begeleiding
- beoordeling is waardeloos, net als het bezwaar wat je daarop maakt
- bezwaar kost €75,-
- herkansing kost €195,-

Waardeloos bedrijf!

Sterke punten:
Niet gevonden

Zwakke punten:
- locatie Amsterdam ging niet door dus moest voor beide modules naar Utrecht en Nieuwegein!
- Inhoud sluit niet aan bij de eindopdracht
- Specialist is een groot woord, je leert niks specialistisch.
- Reageren traag via de mail en via de telefoon weten ze niks! (Echter facturen worden wel snel verzonden)
- Beoordeling en inhoud liggen ver uit elkaar
- lesgevende docent weet niet wat er wordt beoordeeld en wat de inhoud moet zijn van je eindmodule opdracht.
- inhoudelijk geen begeleiding
- beoordeling is waardeloos, net als het bezwaar wat je daarop maakt
- bezwaar kost €75,-
- herkansing kost €195,-

B. beveelt NCOI NIET aan bij vrienden/bekenden

NCOI - NCOI? NIET DOEN

0

Review:
Ncoi, ik heb nog nooit een bedrijf meegemaakt met zo’n slechte klantenservice en kwaliteit van opleiding. Ik ben pas geslaagd voor een opleiding maar niet dankzij de ncoi. Ik heb er bewust voor gekozen destijds een klassikale opleiding te volgen omdat ik vind dat de interactie met andere klasgenoten een meerwaarde is. Helaas werden echter twee van de drie modules tot 2 x toe klassikaal niet aangeboden wegens te weinig aanmeldingen. In plaats daarvan boden ze mij de e-learning variant aan. Een hoop geld voor iets wat ze niet waar kunnen maken!
Daarnaast had ik bij 1 module een leraar in de klas staan die regelmatig gecorrigeerd werd door cursisten en niet eigen was in de lesstof. Dat doet mij twijfelen aan zijn expertise.
Mijn ervaring van de klantenservice is helaas niet beter. Afspraken die over de telefoon gemaakt zijn om terug te bellen of te mailen zijn niet nagekomen. Ik ben verbijsterd dat zo’n bedrijf nog kan bestaan. Ik zal iedereen afraden zijn of haar opleiding/training via de ncoi te volgen. TE duur, niet klantvriendelijk, geen goede kwaliteit.

mariska beveelt NCOI NIET aan bij vrienden/bekenden

NCOI - Helpende zorg en welzijn niveau 2

0

Review:
Vorig jaar september ben ik begonnen met de opleiding tot helpende. Ik had mij aangemeld in Zwolle, maar door te weinig opgave is het verplaats naar Utrecht.
De lessen en de opgaven waren duidelijk, het theorieboek niet. Deze was vooral bedoeld voor de opleiding SPW, en sloot niet aan bij mijn opleiding.
Ik vond de module examens onduidelijk, mede omdat er geen voorbeelden zijn en je veel zelf moet uitzoeken. Toch, met veel hulp van de (goede) docenten, is het gelukt.
De BPV-opdrachten zijn duidelijk, je weet wat er van je verwacht wordt.
De loopbaan- en burgerschap opdrachten vond ik enorm oninteressant en totaal niet aansluiten bij de opleiding.
Ik heb voor deze opleiding stage gelopen op een zorgboerderij. Het assessment vond hier ook plaats. Van mij werd verwacht dat ik eerst iets vertelde over de zorgboerderij en hoe men daar te werk gaat. Daarna hadden we een geprek met de praktijkleider erbij, waarbij mijn BPV-opdrachten moesten worden uitgelegd en besproken. Hierna kreeg ik te horen dat ik was geslaagd.

Sterke punten:
Snelle reactie van NCOI bij contact per mail of telefoon.
Duidelijke opgaven bij de lessen, duidelijke BPV-opdrachten.
De locaties waar ik de lessen volgde, waren goed en makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.
Op e-connect staat veel informatie.

Zwakke punten:
Helaas moest ik naar Zwolle, wat voor mij 4 uur reistijd per dag betekende.
'Studeren in je eigen omgeving,' was voor mij dus niet van toepassing.
Theorieboek bevat veel informatie, maar niet passend bij de opleiding helpende
Onduidelijke module examens
LB-opdrachten onnodig.

NCOI - NCOI

0

Review:
Als het aan mij hoef ik in de toekomst nooit meer een opleiding te volgen van NCOI.
Al bij de aanmelding hebben ze een fout gemaakt en willen ze dat niet toegeven omdat ikzelf niet de naam van de telefonist heb opschreven. Ze hebben dus ipv dagopleiding mij op een e-learning geplaatst. Dan bel je ze om te melden dat ze het fout gedaan hebben krijg je een dame die netals een pitbull blaft aan de telefoon. Uiteindelijk moest het via een manager spelen die had het terug gedraaid maar moest natuurlijk weer extra betalen. De opleidingen bij NCOI zijn absurd duur..ik vind het totaal niet waard. Ook hebben ze totaal geen begrip in bepaalde situaties en wordt niet meegedacht me je..enige oplossing dat ze voor je verzinnen is telkens weer om meer geld vragen..terwijl de opleidingen al super duur zijn.
Too bad..zou zelf nooit meer voor NCOI kiezen.

Sterke punten:
Enige sterke punt is je krijgt eten en drinken maar dit betaal je zelf EUR 25 per keer

Zwakke punten:
Zie boven

Priscilla beveelt NCOI NIET aan bij vrienden/bekenden

NCOI - Installatietechniek

0

Review:
Als je een opleiding volgt werkvoorbereider installatietechniek bij de NCOI leer je helemaal niks over installatietechniek.
Dus als je klaar bent met de opleiding kan je nog steeds niks vertellen over de installatie en heb je 2 jaar lang voor niks op school gezeten en heeft je je ook nog eens een hoop geld gekost.

Sterke punten:
Geen

Zwakke punten:
Duur
je leert niks
vage examenvragen zodat je je examens over moet doen, en dan weer 280 euro kan gaan betalen.
geen meewerking.

Geerhard beveelt NCOI NIET aan bij vrienden/bekenden

Schrijf ook een review over NCOI

  • je e-mailadres is niet zichtbaar voor andere bezoekers


Ja, ik zou NCOI aanbevelen aan vrienden/bekenden
Nee, ik zou NCOI aan niemand aanbevelen
Niet van toepassing / Geen mening


Stuur mij een e-mail wanneer iemand een nieuwe review over deze website schrijft

Stuur mij een e-mail wanneer iemand op mijn review reageert

Door het plaatsen van deze review ga ik akkoord met de algemene voorwaarden

Bezoek NCOI