NCOI Opleidingen is een erkende opleider in Nederland die zich volledig richt op werkenden. Met ruim 1.250 opleidingen en trainingen in vrijwel elk vakgebied mag NCOI zich met recht de grootste opleider van werkend Nederland noemen. Het doel van NCOI is om werkend Nederland sterk te maken en te houden door de unieke NCOI-methode en maximale flexibiliteit aan te bieden. Zo behalen jaarlijks 20.000 werkenden een (erkend) MBO-, HBO- of Masterdiploma bij NCOI.

De NCOI-methode is speciaal ontworpen voor werkenden. Je kunt in deeltijd studeren, naast je baan en op elk niveau; MBO, HBO en Master. Hierdoor is het mogelijk om je opleiding af te stemmen op je werk en privéleven. Je studeert flexibel, praktijkgericht en zonder onnodige ballast in korte, stapelbare opleidingen. Zo leer je alleen wat je echt nodig hebt en kun je meteen toepassen in je werk.

De opleidingen van NCOI zijn heel flexibel. Je kunt kiezen voor thuisstudie, online studie of bijeenkomsten op een locatie naar keuze. Zo kun je studeren, hoe, waar en wanneer je dat wilt. Veel van de korte programma's zijn onderdeel van de erkende opleidingen. Hierdoor kun je stap voor stap doorgroeien en jezelf ontwikkelen in combinatie met een drukke baan en privéleven.

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Hierin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

In samenvatting: NCOI Opleidingen is een erkende opleider in Nederland die zich richt op werkenden met een missie om werkend Nederland sterk te maken en te houden. Met ruim 1.250 opleidingen en trainingen in vrijwel elk vakgebied is NCOI de grootste opleider van werkend Nederland. Door de unieke NCOI-methode en maximale flexibiliteit kan je in deeltijd studeren, naast je baan en op elk niveau; MBO, HBO en Master.


NCOI video


NCOI Reviews

  Eindafrekeningskosten

  Alsjeblieft ga niet naar Ncoi. Ik wil je met dit bericht echt waarschuwen. Als je met ncoi in zee gaat kom je er niet van af. Of je moet de opleiding vlekkeloos halen of je betaalt 200 euro per herkansing. Als je wil stoppen heb je opeens 2500 euro kosten die je moet gaan betalen. Kortom ga niet naar Ncoi,Loi of nti. Ze werken allemaal samen met elkaar. Je gaat jezelf in de kosten jagen.

  Sterke punten
  Geen. Het onderwijs is heel slecht.

  Zwakke punten
  Heel slechte lessen.

  Denk nog een paar keer na!

  Ben je aan het overwegen om een studie te volgen bij NCOI? Denk er dan serieus nog een paar keer extra goed over na!  Voor aanvang zijn ze je beste vrienden. Binnen een paar uur reactie op vragen, snelle opvolging en vriendelijke mensen.

  Zodra je start begint het al af te brokkelen: fysieke lessen worden vrijwel nooit aangeboden. Altijd is er te weinig animo en moet je óf uitwijken naar ongewenste locaties óf online les volgen.

  Het niveau van de docenten fluctueert ook enorm. Veel onduidelijkheid en vaak desinteresse van docenten die het overduidelijk al te lang doen. Goede docenten zijn er gelukkig ook wel.  Mocht blijken dat je studie het toch niet helemaal is voor jou, dan ben je officieel de sjaak. NCOI blijkt een totale boevenpartij die met onverwachte kosten komt, ongespecificeerde kosten aanhaalt en je totaal klantonvriendelijk te woord staat.

  Áls ze je al te woord staan, want ineens is weken of maanden wachten op een reactie de standaard. Plots zijn ze 'heel erg druk'.

  Als je wilt stoppen zal NCOI er álles (echt ALLES) aan doen om op welke manier dan ook nog zoveel mogelijk geld aan je te verdienen. Een walgelijke gang van zaken.  Daarom hoop ik dat je het nog eens serieus overweegt. Zijn er alternatieven voor je studie? Overweeg ze, want NCOI is echt de laatste plek die ik je zal aanraden.

  Alleen maar op geld uit

  Mijn ervaring met NCOI is echt heel SLECHT ,SLECHTER DAN SLECHT . Nog NOOIT zo'n instituut mee gemaakt. Never NOOIT een opleiding daar aanschaffen. Veel te duur en je krijgt zeker niet waar je voor dat geld recht op heb . Mijn geld zo het afvoerputje in . Het is gewoon een soort reclamebureau.

  Sterke punten
  Medewerkers zijn aardig en beleefd (mag ook wel voor dat geld)

  Zwakke punten
  Geen begrip , zeer slechte communicatie, willen alleen maar je geld . Zeggen dat je mag switchen maar zeggen daar niet bij dat je alles opnieuw moet betalen. Houden je vooral aan het lijntje

  Triest

  Alsjeblieft blijf hier weg. Ik werk 50 uur in de week en wilde en zaterdagstudie ernaast doen, allemaal mooie beloftes en zodra ik mijn geld overgemaakt had begon de ellende. Lessen gingen niet door, ik moest ineens naar Amsterdam ipv Rotterdam (scheelt een uur rijden!) en teleurstelling op teleurstelling. Je zou denken dat je voor 18 ruggen service kan verwachten, echt waar ze behandelen je als uitschot.

  Sterke punten
  Beloftes niet nakomen en liegen

  Zwakke punten
  Eerlijk zijn, goede service verlenen.

  Zeer slecht met 0 begeleiding! Doe het niet!

  Zeer slecht met 0 begeleiding. Heb zelf de opleiding werktuigbouwkunde “gevolgd”. Je krijgt 2 boeken thuis gestuurd en er wordt 1 keer contact opgenomen door een docent die zegt dat je de sommen uit het boek mag maken en bij problemen kan je bellen. Ik zou klassikaal les hebben, dit werd digitaal en al snel werd het een thuis studie. Compensatie kun je naar fluiten en je mag wel €800 elke maand betalen voor 2 boeken die je er voor terug krijgt. Na 7 weken had ik het al snel gezien voor de begeleiding die je er niet voor krijgt, maar dan krijg je nog wel even de volledige rekening van dat schooljaar. Zeer slechte ervaring mee en raad het iedereen van harte af!

  Sterke punten
  Niets!

  Zwakke punten
  Veel te hoge kosten

  Zeer slechte begeleiding, je krijgt er zelfs geen!

  Ze kunnen de gemaakte beloftes vooraf niet nakomen.

  Cursus inhoud is prima, NCOI als organisatie voldoet niet aan verwachtingen

  Administratie was slecht geregeld, boeken gearriveerd pas na de les was begonnen of helemaal niet ontvangen. Niet goed kunnen voorbereiden voor de cursus. Online leeromgeving is niet optimaal, het meest gebruikte meeting tools zijn veel beter.

  Sterke punten
  Aanbieding en promotie

  Zwakke punten
  Administratie en organisatie

  Gewoon niet doen

  Voordat je overweegt om te beginnen, lees dan even het artikel van Trouw op 13 januari 2021 over dit opleidingsinstituut en kijk de twee afleveringen die Tim Hofman heeft gemaakt over NCOI. Lees voor je gemak ook even alle reviews door die op internet te vinden zijn.  Ik kan wel een review gaan schrijven op basis van mijn persoonlijke ervaringen toen ik hier studeerde, maar ik denk dat bovengenoemde bronnen meer indruk maken. Kreeg overigens van een kennis de interne mail van de directie doorgestuurd toen NCOI weer eens negatief in het nieuws verscheen. Directie gooide de negativiteit liever op slechte onderzoeksjournalistiek, linkse journalisten die een hekel zouden hebben aan particulier onderwijs en dat hoge bomen nou eenmaal veel wind vangen. Ondertussen blijven de klachten op iedere reviewsite binnenstromen.  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  - Veel beloftes die niet nagekomen kunnen worden

  - Herkansing, bezwaar, extra vraag aan docent: alles kost geld

  - NCOI is messcherp met het innen van facturen, maar wanneer er terugbetaald moet worden liggen de normen anders.

  - Medewerkers waarmee je mailcontact hebt kunnen geen normale zin zonder stijl / spelfouten formuleren.

  Enorm slechte begeleiding! Winstgevendheid boven opleiden

  Mijn 1e keus om een master via virtual classroom te volgen werd mij, 2 weken voor de startdatum, ontnomen. Ik werd min of meer gedwongen de e-learning variant te volgen. Hierbij kreeg ik nagenoeg geen feedback van mijn docent behalve dat alles goed was. Vervolgens tijdens mij verdediging bleken mijn docent en de beoordelaars compleet andere interpretaties en verwachting van de opdracht te hebben waardoor mijn opdracht niet voldeed. Het gevolg: een herexamen van enkele honderden euro’s of in beroep gaan (tevens tegen betaling van 75 euro).  De primaire doelstelling van NCOI is om winstgevend te zijn en niet om ‘werkend personeel op te leiden’, zoals zij het zelf verwoorden.  Zoek een opleiding bij een kleinere concurrent waar ze mogelijk wel aandacht en tijd in je willen steken!

  Slecht, slechter, NCOI

  Mijn man volgt een HBO bachelor aan het NCOI. Ik heb nog nooit zoveel ellende meegemaakt met 1 opleiding! Wat een bende! Klachten indienen bij het NCOI heeft geen enkel nut word niks mee gedaan. Overheidsinstanties lijken zich weg te keren en een oogje toe te knijpen bij deze opleider. NCOI moet toch gestopt worden? Slechte informatie, opleiding tussentijds wijzigen zonder student te informeren, geen stageplek nodig tot jaar 3 maar intussen je opdrachten van jaar 1 en 2 niet kunnen maken zonder werkplek. Bezwaar aantekenen tegen een examen, in je gelijk gesteld worden maar bij herkansing gewoon de foute vragen weer in het examen. Dit kan toch gewoon niet meer?

  Sterke punten
  Zijn er niet

  Zwakke punten
  Communicatie, organisatie, structuur, inhoud van de opleiding, informatie

  Doe please een deeltijd studie aan een reguliere hogeschool

  Heb hier zelf gewerkt en de negatieve reviews klinken mij als muziek in de oren. Bij een HU of HvA betaal je 8000 voor een volledige bachelor en weet je zeker dat je lessen doorgaan en dat je docenten kunt benaderen voor vragen.  Bij NCOI betaal je ruim 20.000 euro voor een bachelor en is de kans groot (als je niet uit de Randstad komt) dat je grote afstanden moet afleggen. Uiteraard wordt de opleiding zo aan studenten verkocht dat ze dicht bij huis lessen kunnen volgen. Woon je in Groningen of Maastricht en ga je een bachelor volgen, hou er dan rekening mee dat je uiteindelijk naar Utrecht of Amsterdam wordt verwezen. En betalen voor de reiskosten doe je zelf maar. Wil je dit niet? Dan is de enige optie e-learning (niet meer dan voor heel veel geld zelfstudie doen) of instemmen met studievertraging.  Laatste schrijnende voorbeeld is het contact met de docent. Dit kan tot uiterlijk 3 weken na de laatste les. Heb je dus vragen na een onvoldoende dan kan dit niet, TENZIJ je zwaar bijbetaalt voor wat persoonlijke begeleiding. Het is dus letterlijk voorgekomen dat studenten werden verzocht om bij te betalen omdat ze 1 a 2 korte vragen hadden.  Bij een reguliere hogeschool krijg je herkansingen kosteloos, weet je zeker dat de lessen doorgaan op locatie en dat je docenten van oude vakken kunt benaderen wanneer je een vraag hebt. Bij NCOI heb je dit allemaal niet en betaal je ook nog eens 2,5 a 3 keer zo veel.

  Sterke punten
  Winst maken

  Zwakke punten
  Alles

  Superslechte service

  Ik heb mij geprobeerd in te schrijven voor het 2e jaar van een opleiding. Ze hebben dit verwerkt als een inschrijving voor het 1e jaar. Na 2 maanden, 5 mails verder en 3 telefoontjes ben ik nog niks opgeschoten. Aan de telefoon wordt alleen maar aangegeven dat het goed komt maar die mensen doen niks. Op mails en ingevulde contactformulieren wordt uberhaupt niet gereageerd. Ik ben er klaar mee, ik laat mij maar uitschrijven. Hopelijk reageren ze wel op dat verzoek.

  Sterke punten
  Sommige docenten

  Zwakke punten
  Iedereen van NCOI zelf die daar iets moet verwerken, moet reageren op mail of telefoon. Die mensen doen namelijk helemaal niets.

  Erg slecht

  Ik schrijf nooit ergens een review voor maar voor de NCOI moet ik andere mensen behoeden. Dit is de alle grootste oplichterij die ik ben tegen gekomen. Ik ben met goed moed en erg gemotiveerd begonnen aan de opleiding. Ik was toe aan een ontwikkeling die me goed zou doen. Iets om mezelf beter te maken en een verdieping in mijn vak. De eerste 2 modules ging het goed maar daarna begon de ellende. Opleiding het ik maar een module gevolgd in de stad waar ik voor heb gekozen. Verder kon ik kiezen om uit steden die veelal een uur verderop waren of soms zelfs 2 uur enkele reis verderop lagen. Heb je een ondersteuning nodig. Dat ik zeker mogelijk bij de NCOI a 150 euro per uur. Een herexamen is 195 euro en zo maar door. Ik heb hier geen gebruik van gemaakt omdat dit echt belachelijke prijzen zijn. Ik heb goede resultaten behaald de eerste tijd maar doordat ik veel bezig was met het krijgen van contact en uitzoeken wat de NCOI nu precies van je verwacht ging mijn resultaten langzaam aan achteruit. Ik merkte dat het gesodemieter over alle bijzaken de hoofdzaken van de opleiding begonnen te worden. Na meer dan 8 maanden proberen NCOI te bewegen heb ik besloten om de opleiding te stoppen. Mijn motivatie en vertrouwen zijn naar een dieptepunt gezakt en ik kan er na deze ervaring niet meer aan denken om nog te beginnen aan een opleiding waar dan ook. Ik hoop dat dit weer terug komt zodat ik mijn opleiding elders kan volgen. Ik wilde eigenlijk 0 sterren geven maar dat is niet mogelijk.

  Sterke punten
  Enkele leraren doen hun best maar het gros heeft een treurig lage motivatie en kwaliteit.

  Zwakke punten
  Te veel om op te noemen. Kan een boek schrijven over de slechte ervaring met NCOI

  Hun verdien model is mensen zsm binden. Heeft niks met onderwijs te maken

  Bespaar je de moeite, tijd en geld en schrijf je niet in!  Ik had mij ingeschreven voor een 1-jarig HBO programma. Na de inschrijving kwamen er verschillende, niet van te voren vermelde, bijkomende kosten bij (een propedeuse programma en toets voor 1.000eu meer). Dit maakte mijn 1 jarige opleiding meer dan 8.000eu! Dit betaald je normaliter op een hoge school voor een volledige 4-jarige bachelor dus heb ik de opleiding geannuleerd. Ik heb mijn opleiding 3 maanden voor aanvang geannuleerd. Ruim voor het krijgen van studiemateriaal, ingedeeld worden in een klas etc. Met andere woorden ze hebben nog geen kosten gemaakt. Maar nu heb ik een rekening van 400eu met als omschrijving: “vooraf gemaakte kosten”?.

  Als je vraagt wat dat inhoud krijg je onzin zoals: Reclame en werving van nieuwe studenten etc. Echt diep triest

  Ncoi zeer grote naaiers

  Ncoi is een groot vies spelletje aan het spelen voor geld. Zit midden in mijn bachelor opleiding, maar geloof me.... begin er niet aan want je wordt van alle kanten genaaid. Helaas kun je geen kant op! Bah! Smerig ! Geef je geld aan wat anders uit!

  Erg onproffesioneel.

  10% annuleringskosten blijven door rekenen. Nadat er duidelijk netjes voor de opleiding geannuleerd is. Bevestiging ontvangen. En tot drie keer toe telefonisch gesprek toegezegd dit te op te lossen.

  Sterke punten
  Geen enkele blijkbaar

  Zwakke punten
  Service

  Consumentervaring

  Annuleringskosten

  Algemene voorwaarden

  Kunnen beter het geld wat in reklames worden gestopt in het bedrijf zelf stoppen wat een ramp.

  Amateuristische opleiding, alleen uit op geld! NIET AAN BEGINNEN!

  Wat een slechte opleider is het NCOI. Tentamens zijn het verdienmodel van deze groep oplichters. Naar klachten wordt niet geluisterd! Schandalig dat hier niets aan gedaan wordt! Niet aan beginnen, zonde van het geld en de verspilde moeite!

  Sterke punten
  Hopenlijk wordt deze instelling ooit opgeheven

  Zwakke punten
  Amateurs, gedateerde literatuur, slechte begeleiding.

  Slechte opleider

  Half 2019 ben ik begonnen met de opleiding hbo assistent controller. Toen de eerste module was afgerond werd de tweede module uitgesteld vanwege te weinig inschrijvingen. De tweede module zou volgens de brochure en waar ik mij voor ingeschreven had jaarrekeningen zijn maar later bleek dat jullie dit aangepast hebben naar Bedrijfsadministratie en financiële overzichten. Dit is niet waar ik mij voor ingeschreven had. Er zat niks anders op dan de opleiding stop te zetten.  Vanaf december ben ik al bezig om een gedeelte van mijn studie kosten terug te krijgen. Jullie veranderen halverwege mijn opleiding de modules en dan moet ik al bijna een half jaar op mijn geld wachten.  Dit is toch schandalig, dit is een kleine administratieve afhandeling en ik begrijp daarom ook niet waarom dit zo lang moet duren.

  Sterke punten
  De leerkracht voor de eerste module was echt een topper.

  Zwakke punten
  Zeer slechte afhandeling van klachten en advies.

  Slechte opleider

  Half 2019 ben ik begonnen met de opleiding hbo assistent controller. Toen de eerste module was afgerond werd de tweede module uitgesteld vanwege te weinig inschrijvingen. De tweede module zou volgens de brochure en waar ik mij voor ingeschreven had jaarrekeningen zijn maar later bleek dat jullie dit aangepast hebben naar Bedrijfsadministratie en financiële overzichten. Dit is niet waar ik mij voor ingeschreven had. Er zat niks anders op dan de opleiding stop te zetten.  Vanaf december ben ik al bezig om een gedeelte van mijn studie kosten terug te krijgen. Jullie veranderen halverwege mijn opleiding de modules en dan moet ik al bijna een half jaar op mijn geld wachten.  Dit is toch schandalig, dit is een kleine administratieve afhandeling en ik begrijp daarom ook niet waarom dit zo lang moet duren.

  Fijne opleiding HBO Manager kinderopvang

  Is de opleiding hard werken naast een fulltime baan? Ja zeker! Maar de lessen waren interessant en de leraren deskundig en enthousiast. Verder vereist het je eigen discipline en wil om er zoveel mogelijk uit te halen. Bereid je voor, lees de studieboeken, maak de opdrachten bij de les en begin optijd met het schrijven van de examens.  Ik kijk terug op een positieve ervaring met een mooi eindresultaat!

  onterechte kosten en slecht onderwijs

  Na 4 dagen les had ik wel genoeg van de slechte lessen bij het NCOI. Geen goede docenten. Bij project vaardigheden is de klas zelfs na de lunch weggegaan omdat de 'lerares'de les niet wist te vullen en iedereen tegen de haren instreek met haar manier van lesgeven.... Of ik wel een rekening van 3.500,= wild betalen binnen 5 dagen. Ik heb drie boeken ontvangen waar ik 365 euro voor moet betalen (!)en examenkosten voor examens die ik ga doen. "Vooraf gemaakte kosten" a 1404,= zijn me totaal onduidelijk. Zij zeggen bij de NCOI dat ze een planning moeten maken echter zij gooien zelf de planning rustig om als dat ze uitkomt

  Mensen het is geldklopperij !! NIET AAN BEGINNEN!

  Zwakke punten
  Slechte lessen niet afgestemd op de praktijk

  Veel "open deurtjes' tijdens de lessen

  Geen reactie van NCOI als je op wilt zeggen  #boos

  Google op #boos en NCOI en oordeel zelf.

  Slechte opleiding

  Opleiding arbeidsrecht. Worden alleen PowerPoints gepresenteerd. Om arbeidsrecht echt goed te leren moet je leren omgaan met de wettenbundel. Als deze 2 keer is opengeslagen is het veel. Ook de eindopdracht was erg onduidelijk. Zou deze instelling afraden.

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Geen goede docent, slechte eindopdracht, geen goede vakinhoud

  misleiding

  Ik verwacht bij een cursus product ontwerpen ook een bijbehorende cursus autoCAD tekenen. Ik krijg tot mijn stomme verbazing bouwkundig tekenen en geen product tekenen. Vertel mij eens welke werkgever een product ontwerper wil die geen schroefdraad kan tekenen maar wel alles van muren tekenen weet?  Verder beweren ze dat de praktijklessen altijd wel in de buurt worden gegeven. Ik weet niet wat bij de NCOI "in de buurt" is, maar Rotterdam is dat zeker niet. Echter meer keuze dan Rotterdam of Utrecht kreeg ik niet.  De docenten reageren traag op een berichtje, soms reageren ze pas na 1 week terwijl ze binnen 48 uur moeten reageren.  En de klantenservice kletst uit hun nek. Wat ze niet weten, dat verzinnen ze ter plekke. Ze melden eerst dat je geen eigen laptop nodig had want je kon je tekeningen maken via hun e-Connect. Daarna wisten ze absoluut zeker dat je een laptop nodig had die AutoCAD 2019 kon draaien. Dus ben ik op onkosten gejaagd en heb ik een tweedehands laptop gekocht die dit programma kon draaien.

  En na 6 dagen, 2 dagen voor de eerste les, reageerde de docent eindelijk met de opmerking dat het helemaal niet verplicht is om deze versie te gebruiken, al gebruikte ik AutoCAD 2010.

  Geef je aan bij de NCOI dat ze mij onnodig op onkosten hebben gejaagd, dan zeggen ze doodleuk dat ik die vraag aan de docent had moeten stellen! Wat denk je dat ik gedaan heb? De docent reageert maar amper. Overigens heb ik hem nog 2 vragen gesteld, en weer geen reactie binnen de 48 uur die daar voor staat.

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  misleiding van mogelijke nieuwe studenten

  lesstof bevat fouten en spreek zichzelf tegen

  docenten die geen vakkennis hebben ( kunststof zet uit bij afkoelen beweren ze)

  docenten die veel te laat reageren op vragen

  product ontwerpen met bouwkundig tekenen geven en beweren dat dit door de werkgevers als goede combi wordt gezien

  jagen mensen onnodig op onkosten

  de praktijklessen zijn echt niet in de omgeving maar gewoon een roteind weg.

  Tot nu toe, nog geen problemen gehad

  Ik volg nu de opleiding mbo, verzorgende ig.

  Tot nu toe heb ik nog geen problemen gehad.

  Ik had me aangemeld in Maastricht, 6 avonden.

  Deze ging niet door waardoor ik heb besloten om 3 dagen naar Rotterdam te gaan.

  Het is even een aanpassing in de agenda, maar het was al 6 weken voordat de opleiding begon bekend.

  Vind het niet zo heel erg.

  Ik kijk ontzettend uit naar de lessen!

  Sterke punten
  Overzichtelijke site voor al je vragen,opdrachten en info per module

  NCOI WAARSCHUWING

  NCOI houdt je een worst voor door je te doen geloven dat de opleiding gegeven wordt op een voor jou aantrekkelijk tijdstip in een stad bij jou in de buurt. Vervolgens stellen ze je per module op de hoogte dat de variant geen doorgang heeft wegens te weinig aanmeldingen. Er wordt dan een alternatief geboden in een andere stad, veel verder weg, en op een andere dag en op een ander tijdstip. Hoe regelt werkend Nederland dat? Natuurlijk hadden ze je ook voor aanvang van de opleiding kunnen informeren, maar dat doen ze niet, omdat je de opleiding dan nog gratis kunt annuleren. Bij telefonisch contact hierover wordt er acuut een riedeltje afgedraaid over de rechten van NCOI, algemene voorwaarden, bla bla bla. Blijkbaar vaker met dit bijltje gehakt. Je mag de betreffende module van de opleiding wel annuleren, maar dan ga je dus eindeloos lang over je studie doen, want die variant die jij hebt gekozen bestaat gewoon niet. Eigenlijk willen ze het liefst dat je 'uit armoede' dan maar voor de e-learning module kiest. Ze verkopen dat als een uitstekend alternatief, je trapt er zo in. Uiteraard is dit om diverse redenen totaal onvergelijkbaar met het door jou betaalde contactonderwijs. Bovendien valt of staat de kwaliteit met de reactietijd van docenten. En laat dat nou net een puntje van kritiek zijn.

  De planning is bij NCOI niet in orde. De volgorde van de modules is niet op elkaar afgestemd, zodat je een vak volgt waarvoor achtergrond is vereist uit een module die pas later gegeven wordt.

  Studiecoördinator en docenten zijn slecht bereikbaar, c.q. zeer trage reacties, soms tot weken na je vraag. Wel meestal netjes met excuses, maar het studeert niet zo lekker als je steeds zo lang moet wachten op antwoord.

  Er komen een hoop extra kosten bij die vast wel ergens in de kleine lettertjes staan vermeld, zoals parkeergeld en herexamengeld. En denk niet dat jij geen herexamen krijgt. Zelfs de knapste koppen zakken voor examens, niet op de inhoud, maar omdat het taalgebruik te persoonlijk, of juist te onpersoonlijk is. Geen touw aan vast te knopen. Het is maar dat je het weet.

  Sterke punten
  mensen misleiden

  Zwakke punten
  Er zijn een aantal goede en gedreven docenten. Verder faalt NCOI op alle punten die je van een goede onderwijsinstelling mag verwachten, maar dat zijn ze dan ook niet.


Bezoek NCOI

Schrijf een review