NCOI - 15 Reviews

Last updated: 30 mei 2018
NCOI Logo

12.5% aanbevolen, 15 Reviews

  1. NCOI
  2. NCOI video
  3. NCOI Reviews
  4. Schrijf ook een review over NCOI

Niet tevreden over NCOI? Probeer dan eens NHA.

NCOI

NCOI Opleidingsgroep verzorgt ruim 1.000 opleidingen en trainingen door heel Nederland. Wij zijn uitgegroeid tot de grootste opleider voor werkenden en toonaangevend op het gebied van praktijkgericht opleiden en leren.

NCOI weet als geen andere opleider praktijkgerichtheid te combineren met offici?le erkenningen uit het onderwijsveld. Kiest u voor een opleiding of training van NCOI? Dan kiest u voor een onderwijsaanpak gericht op uw eigen werkomgeving, een hoge mate van flexibiliteit (meerdere startmomenten, verschillende studievarianten), topdocenten en een waardevol diploma. Niet voor niets de nummer 1 opleider!

NCOI Details

Hits: 377

URL: http://www.ncoi.nl/Home.html

Categorieën: Cursusaanbieders

Reviews: 15

NCOI video

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/UT3xfBWRFfk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


NCOI reviews (15):

NCOI - achterhaald uitwerkboek met veel fouten

0

Review:
De oefeningen uit leerboek MBO boekhouden/financieen heeft veel fouten in de opdrachten, waardoor je nutteloos een avond doorbrengt, om uit te vinden, hoe men aan de uitkomsten is gekomen. Waarschijnlijk heeft men de opdrachten nooit bekeken en gecontroleerd. Meerdere opdrachtuitwerkingen hebben getallen erin staan, die bij andere opdrachten horen. Het werd een onbetrouwbaar leerboek...Kreeg websites, waarvan 1 website in eerste instantie ook niet klopte, heel verwarrend, ook omdat men in de korte online cursus te veel bronnen moest inkijken, om tot de kennis te komen. Echter superontevreden over de algehele cursus zelf. Het leerboek was prima.

Sterke punten:
Tevreden over de docent, betrokken en niets op aan te merken, was prettig om met hem samen te werken. Examen locatie Amsterdam is super. Aanvraagprocedure voor examen is makkelijk te doorlopen.
Toegang tot Econnect is prima. Wil niet alleen negatief overkomen, omdat ik ook veel geleerd heb/kennis heb opgedaan, tijdens deze cursus.

Zwakke punten:
Slordig werkboek met fouten, waardoor het leren niet betrouwbaar is, omdat je niet weet, of de uitwerkingen van de opdrachten, goed in werkboek vermeld zijn. Te veel bronnen, waar je uiteindelijk je informatie uit moet halen. Te korte tijd voor 25 examenvragen, met uitwerkingen, in 45 min tijd. Weinig tijd om even na te denken. Herexamen kost 195 euro. Inzage examen, alleen in Utrecht en kost volgens mij ook geld. Heb de cursus via bedrijf aangeboden gekregen, maar zou persoonlijk nooit bij de NCOI een cursus boeken.....Omdat controle voor leerstof niet goed is uitgevoerd.

Jackson beveelt NCOI NIET aan bij vrienden/bekenden

NCOI - Geldklopperij

0

Review:
Slechter dan slecht. Ik zal de NCOI echt aan niemand aanbevelen.
Het begon allemaal heel mooi en aardig, tot ik 1 van de 6 modules maar niet kon halen.
De module moest opnieuw gevolgd worden prima maar ik schrok van de kosten. De ondersteuning was ronduit slecht en de informatie die je in de lessen krijgt sluit voor geen meter aan bij het examen. Na de tweede keer was het weer niet gelukt. De hoop had ik opgegeven.
Toen kwam een kennis met het idee om certificaten aan te vragen van de behaalde modules, goed plan vooral voor in de toekomst. Even contact met ze gelegd blijkt dat ze €50,00 vragen per certificaat, er zit inmiddels haast €6.000 in die opleiding en daar kunnen niet eens 5 certificaten vanaf ronduit belachelijk.
Begin nooit een opleiding bij de NCOI.

Zwakke punten:
Echt overal vragen ze weer extra kosten voor.

Shannen beveelt NCOI NIET aan bij vrienden/bekenden

NCOI - NCOI oplichters

0

Review:
Ik ga deze week een advocaat aanstellen voor gerechtelijke procedure tegen NCOI en iedereen die slachtoffer is door NCOI zou ik graag willen als getuige. Dit moet stoppen dus iedereen die zijn of haar verhaal wil doen tegen het misbruik van NCOI hoop ik dat diegene reageert alle bewijzen zijn welkom.

Sterke punten:
Helemaal niks ze beloven iedereen dat het klassikaal in de buurt kan en na bevestiging dat het werkelijk kan ondertekenin je naderhand de voorwaarde en wat blijkt ze kunnen het niet nakomen want de enige optie is Utrecht. Ze misleiden de mensen hiermee.

Zwakke punten:
Examen vragen zijn onduidelijk en heeft uiteindelijk niks te maken met je lesstof en wat belangrijk is in je vak. De vragen de ze stellen zijn tevens onredelijk en zelfs een aantal meerkeuze vragen was het juiste antwoord niet eens aanwezig. NCOI wil mensen bewust laten zakken door onrealistische vragen te stellen plus onduidelijke vragen. Als je examen wil inzien kan dat op locatie Utrecht (hun enige locatie achteraf) en kost het geld en kan je het daar bekijken en niet als bewijs bij de rechter aanvoeren.

Kim beveelt NCOI NIET aan bij vrienden/bekenden

NCOI - Volg hier nooit een opleiding

1

Review:
Had ik maar mijn opleiding gestart bij een hogeschool. NCOI doet alsof ze dit zijn maar ze zijn gewoon oplichters.
Te weinig colleges voor de lesstof
verouderde lesstof
alles zelf printen
3 geslaagden op een module
Wil je je examen inzien betaal je geld voor en ze hebben geen tijd.
De examenvragen zijn onduidelijk en op meerdere manieren te intepreteren.
Herexamen 195 euro! kassa voor NCOI
Volgende module, docent heeft de module geschreven maar kan hem niet uitleggen.
Docent wordt van de module gehaald maar het college niet opnieuw gegeven.
Communicatie? welke communicatie vanuit NCOI?
En zo kan ik nog wel even doorgaan....

Docent eerste module was top echter geeft hij ook aan dat er te weinig colleges zijn....

Sterke punten:
geen

Zwakke punten:
Zie hierboven

Tamara beveelt NCOI NIET aan bij vrienden/bekenden

NCOI - NCOI...doe het NIE!

1

Review:
Via mijn werk volg ik een masteropleiding bij het NCOI (die van: 'Hoe hoog leg jij de lat?'). Mijn werkgever betaalt deze opleiding. Nadat de eerste onvoldoendes bij klasgenoten binnen kwamen bleek dat je niet in direct contact kunt treden met je beoordelaar.
Dit is volgens het NCOI in het kader van de 'objectiviteit'.

De beoordeling is weinig transparant. Er zijn wel scorelijsten, maar die krijgt de student niet te zien. Hierdoor blijft het onduidelijk waar je wel en waar je niet aan voldaan hebt. De geschreven feedback van de beoordelaar is je enige houvast. Zo kan de ene student te horen krijgen dat 'te onpersoonlijk' is geschreven en de andere student dat het 'te persoonlijk' is geschreven. Maar hoeveel persoonlijk schrijven er nou precies van de student verwacht wordt blijft vaag.

Elke module kun je drie keer herkansen. Een herkansing kost echter 300 euro. Hier kan het NCOI dus per student, per module 900 euro extra verdienen. Mijn klas bestaat uit 12 deelnemers. Kort gezegd: een mooi verdienmodel. Bij andere opleidingsinstituten kun je wel in direct contact treden met je beoordelaar. Zijn die dan niet objectief? Op springest.nl staan ook behoorlijk wat andere herkenbare klachten mbt het NCOI.


Wanneer je het niet eens bent met een beoordeling kun je de beoordelaar waarvan je niet eens weet of het een man of een vrouw is via een mail naar het projectbureau in concreet geformuleerde vragen om toelichting vragen. Vaak duurt het weken voordat je iets terug hoort.

Ook kun je bezwaar aan tekenen. Dit kost 75 euro. Op het bezwaar formulier staat vermeld dat: 'Indien het bezwaarschrift gegrond wordt verklaard, kan er worden besloten over te gaan tot een integrale herbeoordeling. Het cijfer van de integrale is bindend, ook als het oordeel van de integrale herbeoordeling lager is.' Dit vind ik vreemd. Als er inderdaad met scorelijsten gewerkt wordt, hoe kan het dan dat je een lager cijfer zou kunnen halen dan bij de eerste beoordeling? Ik kan me voorstellen dat een beoordelaar iets over het hoofd ziet. Daar kun je als student dan bezwaar tegen maken en hem/haar op wijzen zodat je alsnog een hogere beoordeling krijgt. Maar het kan toch niet zo zijn dat de eerste beoordelaar zich iets inbeeld en de tweede beoordelaar dit gelukkig weet te corrigeren door de student een lager cijfer te geven? Ik vermoed dat het NCOI studenten op deze manier zoveel mogelijk probeert te ontmoedigen om bezwaar aan te tekenen. Dit vermoeden werd bevestigd toen ik na twee weken wachten op een antwoord op mijn mail aan mijn beoordelaar een bezwaar indiende. Nog geen drie uur later werd ik gebeld door iemand van het projectbureau. Er werd mij impliciet gevraagd of ik mijn bezwaar in wilde trekken omdat het NCOI mijn eerste mail aan mijn beoordelaar 'nu serieus als een soort onofficieel bezwaar en dus gratis' voor mij aan het behandelen was. Ik vermoed dat het NCOI zoveel mogelijk officiële bezwaren probeert te voorkomen en zo beter te boek kan blijven staan. Ik ben momenteel in afwachting van de reactie op mijn mail. Mocht ik hiertegen nogmaals in bezwaar willen gaan, dan kan dat via het Centraal Examen Bureau. Kosten: 300 euro! (die je terugkrijgt als je gelijk krijgt) Wie durft deze dure gok te nemen tegen een moloch waarbij je beoordelaars niet persoonlijk te zien of te spreken krijgt? Het is gewoon om paranoia van te worden.

Had ik maar beter vooronderzoek gedaan en reviews op sites als deze en op die van springest en op de site van de feedbackcompany en die van de geschillencomissie gelezen. Ik heb me helaas laten verleiden door het riante aanbod van mijn werkgever om deze opleiding te betalen.

Ze zeggen dat geluk niet te koop is. Helaas is ongeluk wel te koop: bij het NCOI.

Doe het niet mensen, ga liever naar een degelijke hogeschool en bespaar jezelf de stress, frustratie en het geld. Mijn leergierigheid is inmiddels omgeslagen in een soort van overlevingsstand.

Veel van mijn klasgenoten vinden deze gang van zaken trouwens opmerkelijk en onwenselijk. Wij hebben dit als klas ook aangekaart bij het NCOI maar het NCOI ziet echter geen aanleiding om er iets aan te veranderen.

Sterke punten:
nul

Zwakke punten:
kosten, onpersoonlijkheid, laksheid, niet transparant, slordig,respectloos.

Johnny beveelt NCOI NIET aan bij vrienden/bekenden

NCOI - NCOI HBO Bedrijfskunde

0

Review:
Ik ben momenteel in het begin van mijn opleiding. Eerste module ondertussen gehaald. De dagen zijn erg leerzaam, goede interactie met medestudenten. Docenten geven meerwaarde aan de opleiding. E-connect is een super makkelijk medium, waar alle info op te vinden is. Natuurlijk vereist het inzet en tijd, maar zeker de moeite waard om naar een mooi waardevol diploma toe te werken.

Sterke punten:
- Fijne boeken
- Boeken inbegrepen bij de opleiding
- Heerlijke lunch en goede thee, koffie en frisdrankfaciliteiten
- Goede bereikbaarheid van de leslocaties, met name BCN
- Docenten met veel ervaring

Zwakke punten:
- Tot op heden geen en ja natuurlijk kosten de opleiding geld, ook voor de faciliteiten van thee, koffie en de lunch wordt een dagbedrag gerekend, maar daarvoor heb je wel een gezellige lunch samen

Ingrid beveelt NCOI aan bij vrienden/bekenden

NCOI - Bagger

0

Review:
De professionele master HRD/opleidingskunde is enorm slecht: de docente is niet bekwaam in het overdragen van kennis. Ze heeft geen idee hoe je een trainingsdag opbouwt, behandelt cursisten alsof ze incompetent zijn i.p.v, hoogopgeleide en goed functionerende professionals.

Sterke punten:
De lunch is goed, maar voor de 25 euro die je voor het arrangement betaalt hebt mag dat ook wel.

Zwakke punten:
De docent, het programma, de lange en vele powerpoints met veel te veel tekst waar je de samenhang/opbouw e.d. niet van te horen krijgt: "staat allemaal in de artikelen". Alleen, de artikelen moet je niet helemaal lezen, je moet er alleen de antwoorden in zoeken, volgens de docent.

Tobias beveelt NCOI NIET aan bij vrienden/bekenden

NCOI - Doe het niet!!

0

Review:
Begin er niet aan!!

In 2013 was ik gestart bij ISBW aan de opleiding B-HRM. Helaas kocht NCOI ISBW op en kon ik mijn opleiding in 2015 voortzetten bij NCOI, toen begon de ellende!! Allereerst zou ik nog maar 2 jaar scholing hoeven volgen volgens het concept ISBW. Echter NCOI heeft een ander lesprogramma dus kreeg ik te horen opnieuw te moeten beginnen. NA op directieniveau te escaleren en veel bellen, mailen en uiteindelijk dreigen met juridische stappen kon ik voor 3 vakken vrijstelling krijgen. Dat betekende wel dat ik nog wel ruim 3 jaar scholing moest volgen als ik B-HRM diploma wilde ontvangen.
Gaande weg heb ik enorm veel obstakel moeten ontwijken… Dubbele facturering, onjuiste facturering, medewerkers die snauwen, klagen en gewoonweg niet terugbellen. Herbeoordelingen bij dezelfde beoordelaar neerleggen, afwijken van het examen (blijkbaar zeer normaal). En met klap op de vuurpijl mag de scriptiebegeleider afwijken van de scriptiehandleiding, waardoor je bent overgeleverd aan de wil van de begeleider/ beoordelaar. Ik kreeg 10 uur extra begeleiding om in te zetten voor mijn onderzoeksvoorstel en scriptie, echter de begeleider is je beoordelaar en wij zaten niet op dezelfde lijn. Dat kan… echter besloot mijn beoordelaar dat zij geen feedback meer wilde geven ondanks dat ik nog 8 uur over had en zij had de mening dat er genoeg was gezegd.

Vol ongeloof en totaal verbijsterd heb ik contact opgenomen met het examenbureau. De medewerkers was met vakantie en ik zou een week later reactie krijgen. Die week heb ik meerdere malen gebeld, echter werd ik constant afgesnauwd, want de week was niet voorbij en ze zouden die week iets laten horen. Dat ik mijn verhaal persoonlijk wilde doen, deed er niet toe. Menselijk was ver te zoeken en ik was ten einde raad… Eind van die week, nadat ik toch maar weer belde werd ik eindelijk doorverbonden met de heer die mijn vraag in behandeling had. Ik ben nog nooit zo onbeschoft behandeld!! Hoe durfde ik weer te bellen, ze zouden mij informeren en hij had nog niet alle informatie van de begeleider, volgens deze meneer zou het met een andere begeleider ook niet lukken en weigerde ik naar feedback te luisteren. Uiteindelijk is een andere beoordelaar/ begeleider aan mij toegewezen. Daar kreeg ik wel de constructieve feedback en strakke kaders, want weet dat de scriptiehandleiding in de werkelijkheid totaal anders is dan je uiteindelijk moet inleveren. Inmiddels ben ik geslaagd voor en heb de diploma B-HRM mogen ontvangen echter wat een HEL was het studeren aan de NCOI. Mijn advies kies een andere hogeschool, je bent een nummer, kosten zijn werkelijk ongelooflijk hoog en bij vragen en/of klachten wordt je geschoffeerd.

Sterke punten:
Een aantal bevlogen leraren die echt passie hebben voor hun vak en je werkelijk iets bijleren waar je wat aan hebt.

Zwakke punten:
Facturering, klantenservice, procesbegeleiding, examencommissie, kosten.

Suzanne beveelt NCOI NIET aan bij vrienden/bekenden

NCOI - Heel slecht

0

Review:
Afgelopen september ben ik begonnen aan een opleiding bij het NCOI. In december kreeg ik al te horen dat zij deze opleiding stop gingen zetten. Verder geen schriftelijke informatie, echt belabberd. Een alternatief kreeg ik niet, deze moest ik zelf gaan uitzoeken. Na heel wat heen en weer gemail kreeg ik uiteindelijk een beetje informatie waarom de opleiding stop was gezet. Verder is de interne communicatie nihil, terugbelverzoeken worden niet nagekomen, facturen worden dubbel afgeschreven, alles maar dan ook alles wat je aan de ene medewerker verteld word weer vergeten en niet verder opgepakt, e-connect werkt voor geen hol, zo kan ik nog wel even doorgaan. Als iemand zit te twijfelen voor een opleiding bij het NCOI zou ik zeggen: DOE HET NIET! zoek een andere maatschappij dat scheelt enorm veel bloed zweet en tranen!

Sterke punten:
werkelijk niks!

Zwakke punten:
communicatie zowel intern als naar de student, facturen worden dubbel afgeschreven, opleidingen worden spontaan stopgezet, hulp bij het uitzoeken van een opleiding is nihil.

Thom beveelt NCOI NIET aan bij vrienden/bekenden

NCOI - Klacht opleiding NCOI ProEducation

0

Review:
Ik volgde de opleiding HBO Ergotherapie, maar ik ben er inmiddels achter dat onderstaande klachten ook bij overige opleidingen aan de orde zijn
Allereerst zou je je af kunnen vragen of je een praktische opleiding als thuisstudie kan/wil volgen…
Hieronder mijn bevindingen van de opleiding HBO Ergotherapie:

Bij de start van de opleiding:
- NCOI biedt de opleiding landelijk aan, in de praktijk worden de opleidingen bijna altijd in Utrecht verzorgt.
- Je krijgt net voor de start van je module:
o Je boeken (lastig voorbereiden iedere keer weer)
o De informatie waar, wanneer. Ik had mij opgeven voor de avondvariant in Amsterdam maar ik kreeg iedere keer net voor de start van de module te horen dat het alleen overdag, op maandag in Utrecht mogelijk was.
- Er zijn 3 momenten van instromen bij de opleiding. Het nadeel hiervan is dat je niet start bij een begin.
- Veel commentaar op de grote klassen vanuit studenten en docenten. Tot nu toe zijn de klassen net onder de 20 studenten. Ze adverteren met kleine klassen.

Organisatie van de opleiding:
- Bijna geen schoolvakanties, inhalen of vooruit werken is bijna niet mogelijk.
- Rommelig in de informatievoorziening.
- Je moet voor alles (behoorlijke) bedragen betalen. Bijv. € 200 herexamen. Als je 2 keer zakt voor je herexamen dan moet je de module over doen voor €1100.
- Lessen en informatie via E-connect vaak incompleet, verschillende informatie en examendata bij verschillende studenten.
- Minors worden plotseling geschrapt (minor “kinderen”)
- Docenten hebben niet altijd de juiste achtergrond (bijvoorbeeld fysiotherapie i.p.v. ergotherapie. )
- Op de dag variant volg je 2 lessen achter elkaar op 1 dag. Het nadeel is dat je hierdoor je een aantal opdrachten niet of lastig kan maken omdat er voor/tijdens/na elke les opdrachten zijn.
- Bij de avondvariant duurt de avond 3 uur (incl. koffie/thee pauze). Bij de dagopleiding duurt de dag 6 uur (daar gaat een lunch en koffie/thee pauzes vanaf). Dus veel korter les.
- De modules lopen niet in een oplopende volgorde dat heeft nadelen. Bijv. tijdens de praktijk avond observeren vroeg de docent: “wie van jullie heeft iets gehad van bewegingsleer? Uhm niemand…wat gaan jullie dan observeren?”
- Ik merk dat de meeste studenten nog geen idee hebben hoe ze de stage kunnen combineren met hun werk/studie/privé. Op zich is dat een probleem van de betreffende studenten. Maar wat mij verbaast is dat de opleider nu adviseert om te starten met stage halverwege jaar 2, maar qua uren verdeling zouden beiden stages in jaar 3 en/of volledig in jaar 4 veel logischer zijn. Dat laatste zie je ook terug in de accreditatie NVAO besluit. Maar dan is weer de vraag, ga je het redden zonder ervaring in de praktijk om alle opdrachten uit te voeren en je alles eigen te maken?
- Toelatingsdossier van de groep die gestart is in september na ¾ jaar nog steeds niet beoordeeld. In de accreditatie NVAO staat het volgende “Wel wijst het panel erop dat Pro Education de instroomvereisten goed moet blijven bewaken en dat een goede intake van cruciaal belang is.”
- Opdrachten vaak onduidelijk geformuleerd.
- Opdrachten zijn niet genummerd, waardoor er iedere les weer ruis ontstaat.
- Na de les worden er antwoorden beloofd in e-connect. Helaas staat daar vaak ‘meerdere opties mogelijk’, ‘bespreek met je medestudent’.
- Regelmatig is er ter voorbereiding op een les lesmateriaal/websites toegevoegd die niet echt een meerwaarde is. Dit is ook al door meerdere docenten aangegeven tijdens de les.
- Weinig tot geen meetinstrumenten ter beschikking waardoor het erg theoretisch blijft.
- Een module inhalen met zo’n vol programma en zo weinig vakanties is er lastig, NCOI/ProEducation motiveert je dan ook vakken door te schuiven. Voor zover ik goed geïnformeerd ben zijn er nu pas 2 studenten die jaar 1 hebben gehaald d.m.v. heel veel herexamens.
- Docenten hebben geen inzicht in het examen en hebben zelf niet het les materiaal gemaakt omdat ze allemaal ZZP’ers zijn. Kunnen de studenten dus ook niet gericht klaarstomen. Je moet altijd alles leren want je kan alles krijgen op het examen.
- Er was een docent die het erg vreemd vond dat al haar studenten waren gezakt, maar ze kreeg geen toestemming om de vragen van het examen in te zien.C.Waterus beveelt NCOI NIET aan bij vrienden/bekenden

Schrijf ook een review over NCOI

  • je e-mailadres is niet zichtbaar voor andere bezoekers


Ja, ik zou NCOI aanbevelen aan vrienden/bekenden
Nee, ik zou NCOI aan niemand aanbevelen
Niet van toepassing / Geen mening


Stuur mij een e-mail wanneer iemand een nieuwe review over deze website schrijft

Stuur mij een e-mail wanneer iemand op mijn review reageert

Door het plaatsen van deze review ga ik akkoord met de algemene voorwaarden

Bezoek NCOI