De NHA is een van de grootste scholen voor thuiscursussen en -opleidingen van Nederland. In de afgelopen 75 jaar volgden naar schatting meer dan 2.000.000 cursisten onze gedegen cursussen en opleidingen. Zij kozen voor onze beproefde onderwijsmethode en de optimale prijs/kwaliteit-verhouding. De NHA is opgericht door een onderwijzer, die het onderwijs betaalbaar en bereikbaar wilde maken voor iedereen. Hoge kwaliteit tegen laag lesgeld, dat is de missie van de NHA.

Flexibele studie

Bij NHA kunnen cursisten flexibel en op hun eigen tempo studeren voor een erkende diploma. Voor elke cursus of opleiding bepaalt de cursist zelf zijn of haar tempo. Elke cursist heeft een privéleraar, welke de ingezonden stukken c.q. gemaakte opdrachten nakijkt. Daarnaast beantwoord de leraar ook alle vragen van de cursist. Cursisten hebben de mogelijkheid om op elk dag van het jaar te starten met een cursus of opleiding van NHA. Men hoeft niet speciaal aan het begin van een schooljaar te starten met een cursus of opleiding. Dit geldt dus óók voor de vmbo, havo, vwo, mbo en hbo opleidingen.


Erkende diploma

NHA behoort tot een van de erkende onderwijsinstellingen van Nederland. Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft deze onderwijsinstelling, mede op basis van de Wet Erkende Onderwijsinstellingen, als opleider erkend. Daarnaast zijn alle MBO opleidingen van NHA erken op grond van de Wet Educatie en Beroepsonderwijs. Alle HBO Bacheloropleidingen zijn erkend op grond van de Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk Onderzoek. Op basis hiervan mag NGA erkende MBO- diploma's en HBO bachelor getuigschriften uitreiken aan cursisten. NHA werkt samen met erkende exameninstanties en leidt op voor de erkende diploma's van NIMA, NEMAS, Associatie, SVM, CITO, CCV, SVH, SEA enzovoort.


ISO certificering

NHA is namelijk ISO 9001 gecertificeerd. Dit betekent dat NHA kwaliteit kan garanderen bij het ontwikkelen en actualiseren van cursussen, het didactisch begeleiden van cursisten en het examineren van cursisten.


Zes jaar lang huiswerk insturen

Cursisten hebben de mogelijkheid bij NHA om op hun eigen tempo te studeren. Men hoeft zich niet te houden aan een eenmalige verlenging van de studietijd. Men heeft bij NHA zes jaar lang recht op begeleiding van de privéleraar. In gevallen waar men zijn of haar studie moet staken vanwege werk of vertrek naar het buitenland, kan men op een later moment gewoon weer de draad oppakken.


Studentenplaza

NHA beschikt over een speciale digitale leeromgeving. Alle cursisten hebben de digitale Studentenplaza tot hun beschikking. Via deze digitale leeromgeving kunnen cursisten contact opnemen met hun studentenadviseurs, persoonlijke docenten of andere mede studenten. Daarnaast ziet men hierop de examen- en huiswerkresultaten in een oogopslag terug. Op deze leeromgeving ziet men ook de exameninformatie terug, de aanmeldformulieren, de mediatheek en de diverse download opties c.q. mogelijkheden. Deze nieuwe digitale leeromgeving zorgt niet alleen voor een optimale communicatie, maar geeft ook een overzichtelijke registratie van de studie van studenten bij NHA weer.


Contact gegevens

Voor vragen en of opmerkingen, kunnen cursisten en geïnteresseerden contact opnemen met NHA via de volgende contact gegevens: T.: 077 306 7000 E.: [email protected] Post: Postbus 7006 5980 AA Panningen Daarnaast kan men ook persoonlijk langslopen op het hoofdkantoor van NHA aan het Industrieterrein 37, 5981 NK te Panningen.


NHA video


Artikelen over NHA

Studeren bij de NHA

De NHA bestaat al ruim 80 jaar en is één van de grootste scholen voor thuiscursussen en -opleidingen van Nederland. Starten met studeren kan iedere dag van het jaar de NHA. Het is mogelijk om elke dag met een opleiding te starten wanneer je wilt en wanneer het jou uitkomt. Bij de NHA is het niet nodig om tot het begin van een nieuw schooljaar te wachten. Dit geldt niet alleen voor de hobby en ... [...]

Schrijf je nu in bij NHA en win een reis naar de mooiste studieplekken ter wereld

Bij NHA opleidingen kunnen cursisten echt overal ter wereld leren. Men kan bijvoorbeeld op een mooie schitterende strand tussen de mooie statige palmbomen studeren. In totaal geeft NHA Opleidingen zes prijzen weg aan nieuwe cursisten, onder de volgende categorieën: Wereldreizen op basis van zeven overnachtingen en voor twee personen. Europareizen op basis van zeven overnachtingen en v ... [...]

Bereik meer in 2016…

Jaarlijks volgen tienduizenden mannen en vrouwen een thuiscursus: Beroepsgericht, voor de algemene ontwikkeling of als hobby. Als opleidingsinstituut biedt NHA carrièrekansen binnen diverse branches. Waaronder bijvoorbeeld de schoonheidsbranche, detailhandel, administratie, gezondheidszorg en onderwijs. Na afronding van deze beroepscursussen ontvang je het erkende diploma en ben je klaar om ... [...]

NHA Reviews

  Oplichters!

  Proefpakket besteld. En weer terug gestuurd. Nu krijg ik een deurwaarder die zegt dat ik moet betalen omdat ik het niet terug gestuurd heb. Ik heb het 100% zeker wel terug gestuurd..

  Sterke punten
  Helemaal niks het zijn oplichters!!

  Zwakke punten
  Alles aan hun is zwak

  NHA moet nog veel verbeteren

  Nadelen: - geen forum voor studenten - geen proefexamens beschikbaar - trage klantenservice Voordelen: - snelle respons studiebegeleider - relatief goedkope cursussen

  Sterke punten
  Snelle respons studiebegeleiders

  Zwakke punten
  Geen forum voor studenten, geen proefexamens

  Niet aan te raden

  Ben een cursus beroeps fotograaf gaan doen maar kreeg al snel spijt toen ik vragen had over het hoofstuk en bij niemand terecht kon , je hebt geen contact met de docent en kunt dus ook geen vragen stellen , zo kun je ook niet verder leren maar volgens de klantenservice is dat overal zo . Ben erg teleurgesteld in nha en raad het niemand aan . Oja en dan beloven ze een tablet en die doet het niet eens

  Sterke punten
  Nog geen gevonden

  Zwakke punten
  Slechte begeleiding en geen leuke klantenservice

  Valse reviews

  VALSE REVIEWS, verzonnen door NHA zelf. Personeel, familieleden, vriendjes en bekenden? Wie weet. Er klopt niets van die reviews en dat is vals en misleidend. https://www.ekomi.nl/klantenmeningen-nhanl.html

  Sterke punten
  Geen sterke kanten.

  Zwakke punten
  Geen service. Misleidend. Pas als je de opleiding volgt kom je erachter dat bepaalde opdrachten niet uit te voeren zijn.

  Medisch secretaresse

  In november 2019 ben ik de studie medisch secretaresse gestart. Op de leraren heb ik niets aan te merken, zij reageerden snel en met uitleg als ik iets niet helemaal begreep. Waar ik wel iets op aan te merken heb is de lesstof. Hier staan foutjes in wat ik zelf slordig vind. Verder is er aan het begin van de studie aan mij toegezegd dat het eerste examen gratis was en indien er een herkansing nodig was, dit €125 zou kosten. Toen ik mij wilde aanmelden voor het examen zag ik tot mijn verbazing dat ik €125 moest betalen. Hierover heb ik contact opgenomen met de NHA. Zij vertelden mij dat degene die mij dit had toegezegd dacht dat ik een student uit België was en dat het daar wel zo was dat het eerste examen gratis was. Omdat ik kon aantonen dat dit mij was verteld heb ik een voucher gekregen om het examen gratis te doen. Helaas kreeg ik een verouderde code, maar na nogmaals een telefoontje kreeg ik een code die wel te gebruiken was. Nu heb ik gisteren mijn examen afgelegd. Deze sloot totaal niet aan bij het proefexamen dat door de NHA op Plaza was gezet. Zo bestond het proefexamen alleen uit de medische terminologie, maar het daadwerkelijke examen ging over alle lesstof. Daarnaast was het proefexamen uit 2016 en heb ik al eerder gevraagd of er een nieuw examen op Plaza gezet kon worden. Dit kon niet want de lesstof was niet gewijzigd en dus voldeed dit proefexamen nog. Tijdens het examen werd ik dus erg verrast over het feit dat alle lesstof aan bod kwam, terwijl door het proefexamen de verwachting is gecreëerd dat het examen alleen uit de medische terminologie bestaat. Nu nog 3 weken wachten op een uitslag van het examen.. Kortom; ik raad niemand aan om deze studie te gaan volgen, helaas.

  Sterke punten
  Leraren reageren snel en volledig

  Zwakke punten
  Proefexamen lijkt totaal niet op het daadwerkelijke examen; Lesstof bevat fouten; Verkeerde voorlichting

  Dubbele gevoelens

  Ik heb de studie BOA gevolgd, om hierna bij het ExTH een officieel getuigschrift te halen. Het lesmateriaal was snel binnen, maar er staan soms hele kleine foutjes in, maar dat heeft mij niet dusdanig nadelig beïnvloedt dat ik het niet begreep. De wetsartikelen die nodig zijn staan er wel allemaal netjes in. De stof was ook aardig uitgebreid en inhoudelijk. Het huiswerk nakijken gaat wel redelijk snel, maar de antwoorden van de docent zijn niks meer dan knip- en plakwerk uit een antwoorddocument. Die vent kent weinig van de lesstof. Je moet je huiswerk eerst inleveren, en in je document je vragen stellen. Dus als je ergens op vast loopt, ben je aardig de lul. Zo behaal je makkelijk een 5,5 en kan je het niet meer verbeteren terwijl je wellicht met wat advies veel gunstigere cijfers had kunnen krijgen. Ik ben nu gelukkig na korte tijd klaar met de studie, en heb ik veel informatie kunnen dubbelchecken. Mocht ik in de toekomst een cursus er bij willen doen, ga ik allereerst informeren bij andere instituten door de wat karige service van NHA.

  Sterke punten
  Lesstof best duidelijk en uitgebreid, minimale foutjes. Huiswerk snel online nagekeken.

  Zwakke punten
  De docent leek minder te weten van de lesstof dan ik en kreeg ik gekopieerde antwoorden terug gestuurd. Ze mogen wat meer proeflezen, en foutjes in de tekst verbeteren, dit is bij de cursus Dierenverzorging van mijn vriendin heel ernstig en zorgt voor verwarring.

  Administratieve puinbak bij NHA!

  De administratieve puinbak bij NHA is ongelooflijk. Om deze reden raad ik ten zeerste af met NHA in zee te gaan. Complete lessen worden geblokkeerd omdat ZIJ fouten maken in hun administratie. Sinds dag 1 heb ik er al ellende mee. Er wordt fout op fout gemaakt. Ik raad personeel bij NHA eerst zelf een x aantal opleidingen te gaan volgen. Tip voor cursus zoekenden: Zoek een ander instituut ipv NHA. Het zal je hoofdpijn en irritaties schelen. Er staan daarnaast ook nog eens veel taalfouten in de lesstof. Dat kan écht niet!

  Sterke punten
  Feedback leraren. Aan hen ligt het niet.

  Zwakke punten
  Communicatie & Administratie bij NHA zelf is beneden de maat. Kansloze missie.

  Boerenbedrog

  Zeer slechte cursus en veel te duur.

  Afrader..

  Jammergenoeg het zoveelste bedrijf in Nederland wat super slechte non-service en nare ervaringen levert. Blijkbaar heeft men bij Nha in Panningen, niet van innovatie en service gehoord. De kwaliteit van de studies zelf, is inderdaad veelal matig, en voor verbetering en innovatie vatbaar. Mooie folders en reclame (Verkooppraatjes) alleen zijn niet voldoende. Bij redelijke, objectieve klachten, wordt je als klant als een vervelend randverschijnsel weggezet. Er heerst een sfeer van "Wij Nha, zijn de baas, en jij, klant (Die Nha ook nog eens betaalt met echt geld), jij dient je aan ons te onderwerpen" . Ok. Is goed - Succes, met zo'n stupide, arrogant idee - Wat overigens, voor zover ik weet, nergens in de 'mooie folders' is terug te vinden. Dus, wat doe je dan, als klant. Je haalt je business bij zo'n 'bedrijf' weg, en je stopt iedere afname. Niet alleen nu, maar ook zeker in de toekomst - Zonder klanten, immers geen business ! En, zonder veranderingen, of innovatie, aan de kant van Nha, blijft dit ook zeker zo.

  Sterke punten
  -Veel aanbod

  Zwakke punten
  -Geen service opgenomen in procedures van NHA

  russisch voor beginners

  Sinds een maand ben ik met de cursus Russisch voor beginners bezig. Het studiemateriaal zag er goed uit, dus ik ben vol vertrouwen begonnen. Maar de docente valt mij erg tegen. Ik krijg niet tot nauwelijks feedback van haar. Vragen stellen kan alleen via het gemaakte huiswerk. Tussendoor iets vragen is onmogelijk. Na een klacht bij NHA kreeg ik te horen dat ze alleen huiswerk hoeft na te kijken en verder geen vragen hoeft te beantwoorden. Nu kijkt zij heel vreemd na. Voor een typefout in het Nederlands krijg ik ook een punt aftrek. Ze ziet dat ik alles begrijp schreef ze, maar ik kreeg een 4.5 omdat ik te veel typefouten maakte. Nou ja!! Als ik een typecursus wil doen meld ik me daarvoor wel aan! Ook staat er bij elk nagekeken huiswerk reclame om maar vooral Russische boeken te kopen. Die te koop zijn bij de docente. Ik vind dit erg vreemd, maar NHA doet alsof dit de normaalste zaak van de wereld is. Kortom ik betaal extra voor huiswerk begeleiding die ik niet krijg!

  Zwakke punten
  Cursus is onlogisch en onduidelijk ingedeeld. Geen huiswerkbegeleiding terwijl er wel voor betaald is. Klagen kan niet. Je wordt afgeblaft.

  Slechte ervaring

  Ik ben niet erg tevreden over de NHA. Er staan veel fouten in de opgaven, de assessoren geven verkeerde informatie, de examencommissie beoordeelt de opdrachten verkeerd en in de tijd dat de examencommissie naar het dossier kijkt, hoor je niet dat een examen vervallen is, maar dat krijg je een half jaar later pas te horen. In dat half jaar heb ik meerdere cijferlijsten ontvangen waarop dit niet vermeld stond. Hierdoor meer dan een half jaar vertraging en nog steeds het diploma niet.

  Sterke punten
  -

  Zwakke punten
  - niet het antwoord op de vraag die je stelt - fouten in de lesstof - de assessoren geven foutieve informatie

  Dierenartsassistent

  Iemand ervaringen met de opleiding dierenartsassistent? en is het niet nodig om ook praktijkdagen te hebben?

  NHA - ICT Beheerder

  Als student ICT Beheerder wordt de nadruk gelegd op de doorontwikkeling en het meegaan met nieuwe software. Dit gaat echter niet altijd op voor de aangeboden lesstof, idem dito voor planningen. Daarnaast stellen de huiswerkmomenten niet erg veel voor en zijn de gegeven cijfers en feedback niet erg representatief. Het geven van maximale punten bij incomplete opgave is buitengewoon onrealistisch. Wegens het doorvoeren van nieuwe examens ben ik al zes maanden aan het wachten om deze alsnog af te kunnen leggen. Wanneer je het examen toch gemaakt hebt duurt het vaak een tweetal weken voordat je resultaat terug krijgt. Wil je dit resultaat inzien, dan mag je naar het hoofdkantoor in Panningen afreizen. In mijn geval een reis van 2,5 uur voor inzage van 50 meerkeuzevragen. Mijn conclusie: NHA is geschikt om (basis)kennis op te doen en te studeren in eigen tempo. De service laat desondanks de goede intenties toch steken vallen. Misschien heb ik pech, misschien niet. Een aanrader? Voor mij niet.

  Sterke punten
  + Voldoende lesstof + Vrijheid

  Zwakke punten
  - Lesstof soms ietwat gedateerd - Bijzonder dubieuze beoordelingen van huiswerk - Gelimiteerde mogelijkheden tot degelijke feedback - Geen mogelijkheid tot proefexamen - Moeizaam proces beschikbare examens wegens nieuwe oplage

  NHA persoonlijk begeleider specifieke doelgroep

  Beste mensen, Een hele zoektocht om een studie te vinden die erkend is en thuis gevolgd kan worden. Aangezien als je gewoon naar school gaat het geld wat je betaald merendeels naar iets anders gaat ipv specifiek het vak leren wat je wil halen. Ik twijfel of NHA goed is, ik zoek de beste thuisstudie organisatie en niet oplichterij leveren, Kan iemand mij helpen ?

  Redelijk

  De cursus manicure is een basiscursus voor wie al in de schoonheidsindustrie werkt of dit wil gaan doen. Aan de cursus alleen heb je dus niet zoveel, al is het zeker een leuke, informatieve cursus. Toch vind ik de cursus wel te duur voor wat je krijgt. Ik had me wel bekocht gevoeld als ik hier de volle mep voor had betaald, nu was het de helft goedkoper en betaalde ik geen inschrijfkosten. Er zitten nauwelijks materialen bij om goed te kunnen oefenen, alleen een basis pakketje met een paar miniflesjes, paar vijlen, bokkepootje, tenenspreiders, borsteltje, nagelriemknipper en kwastje. De rest, materialen die dus wel in de cursus voorkomen en waarmee geoefend zou moeten worden, best veel, zul je dus zelf moeten aanschaffen. Ook is de hoeveelheid lesstof niet erg veel, zeker als ik dit vergelijk met een cursus die ik eerder bij Civas heb gedaan.

  Sterke punten
  Leuke kortingsactie, materiaal snel ontvangen. Huiswerk wordt binnen paar dagen nagekeken.

  Zwakke punten
  Weinig materiaal. Weinig lesstof.

  Zeer goed

  Ik ben sinds een maand begonnen aan de cursus klinische psychologie. Ik heb binnen 3 werkdagen de cursus per post binnen gekregen, zeer netjes in orde (ringmap, huiswerk enveloppen, schrijfblok, papierwerk netjes in plastic mapjes). Ook digitaal via het platform kan ik mijn lessen lezen. Vriendelijk en behulpzaam.

  Sterke punten
  Vriendelijk en behulpzaam. Snel per post en mail. Geordend en netjes.

  Zwakke punten
  Als je in termijnen betaald krijg je steeds maar 4 lessen die je kan inzien. Hoe vaker je betaling is gedaan hoe meer lessen je kunt inzien.

  NHA PD boekhouden

  Lesmateriaal is incompleet en erg slordig samengesteld. Duidelijk knip- en plakwerk. Staan ook fouten in, zowel in het lesmateriaal als in de uitwerking van de oefenopgave. Broddelwerk

  Sterke punten
  Huiswerk wordt snel nagekeken, digitale portal werkt goed.

  Zwakke punten
  Incompleet, slordig, veel fouten

  Niet klantvriendelijk en ouderwets

  Lessen zijn alleen op papier te verkrijgen. Zeer ouderwets en als je onderweg of op vakantie wil studeren moet je een paar gote mappen meenemen. Niet erg van deze tijd. Heb om oplossing gevraagd maar die kwam niet. Nee, de lessen zijn alleen op papier. Dus balen. Zal NHA niet weer gebruiken en ook niet aanraden.

  Zwakke punten
  Lesmateriaal niet digitaal

  online leeromgeving verouderd

  Ik begon een jaar geleden aan de basisopleiding SPH. Goed voor 30 ECT's, dus ik had al een aardig eindje op weg kunnen zijn. Het thuisgestuurde materiaal was oké, studiewijzer en literatuur. Maar vele verwijzingen naar de online leeromgeving zijn hopeloos, omdat het meeste materiaal niet terug te vinden is op het studentenplaza. Er zijn wel downloads en errata, maar die staan er lukraak en wat je zoekt is er niet bij. Je kunt wel contact hebben met je medestudenten, maar je kunt je eigen verzonden berichten niet teruglezen en soms kun je geen antwoord sturen. Ziet er nogal amateuristisch uit en het werkt voor geen meter en nodeloos ingewikkeld. Nooit meer NHA wat mij betreft.

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Over het algemeen zwaar onder de maat wat de basisopleiding SPH betreft. (leergang 2016, is later vernieuwd begrijp ik?)

  Misleidend

  De cursus Arabisch voor beginners is uitermate slecht te noemen. Nha biedt een vertaalcomputer aan. Echter na die ontvangen had bleek de taal er niet op te staan. Ook het aangeboden studentenplaza bleek ( na betaling) niet te werken. De stof is heel onduidelijk. Na mijn klacht aan nha hebben ze de website aangepast en vervolgens mijn klacht van tafel geveegd. Je krijgt dus niet wat ze je aanbieden maar je mag er wel voor betalen. Begin er niet aan.

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  misleidend. Alles om de klant binnen te halen. Vervolgens is er totaal geen begeleiding.

  Zeer teleurstellende instelling

  Mijn opleiding tot makelaar-taxateur valt erg tegen via het NHA. Er zijn zogenaamde 'docenten', wat zij doen is enkel wat meerkeuze huiswerk nakijken. Na het inleveren van huiswerk is er als voorbereiding voor je toets GEEN mogelijkheid meer om nog vragen te stellen. De docenten zijn op geen manier te bereiken of in contact mee te komen. Daarnaast krijg je voor 800 euro 6 mappen thuis gestuurd, lijkt me wat overdreven veel geld. Tot mijn grote teleurstelling bevatten deze mappen daarnaast ook ONTZETTEND veel fouten. Zinsopbouw, verkeerde voorbeelden, verkeerde uitwerkingen en ga zo maar door. Het hele geheel klopt van geen kant, en dat merk je als student al. Wie moet dit dan in elkaar gezet hebben? Na contact hierover met de NHA verzochten zij mij om zelf even alle fouten op een rij te zetten voor hun. Wie denken ze wel niet dat ze zijn!? Lees de lesstof door en je komt er vanzelf wel achter.

  Sterke punten
  -

  Zwakke punten
  - Docenten zijn er niet, ondanks dat je er voor betaald. - lesstof erg slordig samengesteld - lesstof bevat ernstig veel fouten - geen contact te krijgen met iemand die verstand van de stof heeft

  MBO

  Kort na het ontvangen van mijn boeken voor een MBO opleiding kreeg ik slecht nieuws van de arts. Hierdoor was het medisch onmogelijk om een opleiding te volgen. Contact opgenomen met het NHA en dezelfde dag de boeken retour gestuurd. Echter 1,5 maand later bleek door een storing van het postkantoor dat mijn pakket niet verstuurd was. Doordat ik het ontvangstbewijs al had weggegooid had ik geen bewijs en moest ik de helft van de opleiding alsnog betalen. Totdat ik Dhr. B. Gubbels van het NHA aan de telefoon had. Als ik een verklaring zou krijgen van het bedrijf die mijn pakket had opgestuurd, zou hij zijn best gaan doen bij zijn leidinggevende. Zojuist te horen gekregen dat ik de kosten niet hoef te betalen. Bij deze wil ik Dhr Gubbels en het NHA bedanken! Meneer Gubbels heeft echt zijn best gedaan om dit voor elkaar te krijgen en hier ben ik hem heel dankbaar voor!

  teleurgesteld

  Gestart met het combipakket beginners en gevorderden Frans. De opbouw van de hoofdstukken zijn te pittig voor beginners en weinig variatie in de opdrachten. Wanneer je huiswerk verstuurd naar je docent dien je een postzegel erbij te doen, zodat je docent het naar je terug kan sturen. Tijdens de cursus heb ik nog geen één keer een berichtje van NHA mogen ontvangen, ik ervaar weinig betrokkenheid. Kortom, ik ben erg teleurgesteld en spijt van de investering. De tablet die als cadeau ontvangt is echt een flop. Tablet loopt snel leeg en kwaliteit is erg slecht.

  Nederlands foutloos schrijven en spreken

  Leuke cursus. Veel regels zijn weer wat naar boven gekomen vanuit mijn geheugen, maar ik heb ook veel nieuwe dingen geleerd. Ik had de tijd die voor de lessen stond wel nodig. Zeker als ik het leren meereken. Ik kreeg de nagekeken lessen vlot terug met uitleg over wat er fout was. Het enige nadeel vond ik dat je alleen vragen kunt stellen, als je huiswerk instuurt. Als je tijdens een les wat tegenkomt wat je niet begrijpt, dan kun je dat pas vragen als je de les instuurt. En als je de cursus hebt doorlopen en je komt tijdens het leren voor het examen toch nog iets tegen wat je niet (meer) weet, dan kun je het ook niet meer vragen. Gelukkig kun je veel dingen ook op internet opzoeken. Ondanks de zenuwen ben ik met een goed cijfer geslaagd. (Ik begon in februari 2016 met de cursus en ik heb op 25 juni van dat jaar examen gedaan).

  Sterke punten
  Vlot het huiswerk terug met duidelijke uitleg erbij. Alles is in overzichtelijke hoofdstukken ingedeeld.

  Zwakke punten
  Alleen vragen kunnen stellen tegelijk met het insturen van huiswerk. Geen proefexamens beschikbaar, dus je hebt geen idee wat je precies van het examen kunt verwachten (maar als je goed geleerd hebt, is het wel te doen, bleek achteraf).

  Spaans beginners en gevorderden, verouderd lesmateriaal

  Op zich is de cursus logisch opgebouwd en doordat je de taal leert door praktijksituaties die ze voorleggen is het ook leuk om te leren. Begeleiding van docent is goed. Maar groot minpunt is dat de lesstof minimaal 14 jaar oud is. In de les spreken ze nog over pesetas terwijl we al 14 jaar de euro hebben. ook mist een les voor een deel de vertaling en toen ik de docente hierop wees reageerde zij met "hebben ze dat nu nog niet aangepast" Maw ook deze fout staat er al heel lang in. Doordat het lesmateriaal zo verouderd is leer je wel Spaans, maar mis je moderne woorden. Taal is onderhevig aan trends en die mis je dus totaal. Is dat heel erg? Ik mis bv info over als je een sim kaart wilt kopen, of als je iets anders over gebruik computer/data/mobiele telefoon wilt weten.

  Sterke punten
  Goede opbouw van les aanbod. Doordat woorden in praktijk context worden gepresenteerd leert het makkelijk.

  Zwakke punten
  Zeer sterk verouderd lesmateriaal, tenminste 14 jaar oud


Bezoek NHA

Schrijf je eigen review