Nederland slimmer maken, het verschil maken in onderwijs, dat is waar de LOI voor staat. De LOI doet dat door de persoonlijke situatie en behoeften van de individuele student centraal te stellen. Door toegankelijk en efficiënt onderwijs te bieden dat in ieders leven past. De LOI richt zich daarbij op een ieder die zich naast werk, gezin en/of een druk privéleven verder wil ontwikkelen. Toegankelijk en efficiënt onderwijs voor iedereen Ervaring en interesses lopen uiteen, de voorkeur voor een studiemethode, maar ook de tijd en mate van flexibiliteit die men heeft om te studeren, kunnen per persoon sterk verschillen. De LOI erkent deze variëteit aan wensen en behoeften en doet er alles aan om iedere cursist en student te helpen zo gericht mogelijk zijn persoonlijke doelen te bereiken.


LOI video


LOI Reviews

 • Oude opleiding aanbieden van wordpress. En dan zeggen ach ja, het vernieuwt zo vaak dus dat kunnen we niet bijhouden. Ik heb zelf alles moeten uitzoeken via YouTube en heb hier GRATIS meer geleerd dan via LOI voor 400 euro. Ze zijn niet te bereiken via de telefoon en per mail krijg je te horen dat ze het erg druk hebben. Ik zal nooit meer kiezen voor LOI.

  Sterke punten
  Niet

  Zwakke punten
  Als ik deze moet opnoemen dan ben ik morgen nog niet klaar. Geen service Niet klantvriendelijk Niet meedenken Niet bereikbaar Verouderd trainingsmateriaal En zo kan ik dus nog wel even doorgaan. Kies niet voor LOI.

  Door Mariska op 28 juni 2020 Reageer
 • In december 2019 heb ik contact met loi opgenomen. Ik wilde namelijk beginnen met een Engelse cursus pas in februari 2020. Een medewerker had mij geadviseerd om te beginnen met de Engelse cursus voor beginners in februari, maar wel alvast mij aanmeldt in december. In februari had ik het pakketje ontvangen. Tijdens het oefenen blijkt dat het onder mijn niveau ligt. Ik wilde stoppen met de cursus. Vervolgens had een medewerker gezegd dat ik dan nog 3 maanden moet gaan betalen. Dit gaat in strijd met het consumentenrecht. Een leerling hoeft niet verder te betalen alleen het verschuldigde bedrag. toch gaan jullie door, terwijl meerdere rechtbanken en zelfs de hoge raad de praktijk als onredelijk heeft bestempeld

  Sterke punten
  Niks

  Zwakke punten
  - ze zeggen dat de voorwaarden meetellen en niet het consumentenrecht - Ze hebben schijt aan je - slechte service - reageren via mail duurt heel lang - onjuiste informatie verstrekken - ze doen alsof de studenten kinderen zijn van 10 jaar - niet luisteren naar klanten - - denken alleen aan geld zo kan ik wel door blijven gaan

  Door Wie op 18 februari 2020 Reageer
 • Wanneer u tussentijds wil opzeggen zoek dan direct juridische hulp via het juridisch loket, de rechtsbijstand verzekering of bij een advocaat. De overeenkomst tussen de LOI en u is namelijk een overeenkomst van opdracht als bedoeld in art. 7:400 BW. Op grond van art. 7:408 BW mag u de overeenkomst altijd tussentijds opzeggen. De LOI mag alleen aanspraak maken op een naar redelijkheid vast te stellen loon en mag geen schadevergoeding in rekening brengen. Laat u niet gek maken door voorwaarden die in strijd met de wet zijn.

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Ook ik heb mij erg vergist. Onbegrijpelijk dat de LOI nog bestaat .

  Door Amy op 18 juni 2019 Reageer (19 reacties)

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


 • 1. Hun website is niet up-to-date waardoor ik mijn inzendopgave niet goed heb gemaakt. Schijnbaar is LOI een poos geleden in zee gegaan met TCI ( examenbureau ) en daardoor zijn de richtlijnen veranderd, echter is dit niet te zien op de website van de cursus. De inzend opgave staat nog steeds volgens de oude richtlijnen, dus dan kun je het al wel raden ja mijn opgave is afgekeurd. 2. Klacht hierover ingediend maar LOI kan niks voor mij betekenen, kort gezegd Beste Michiel je moet het opnieuw doen ( gelukkig heeft deze opdracht maar 10 weken geduurd ) . Ze zouden de website aan gaan passen , nou dit is na 5 weken nog steeds niet gebeurd. 3. Na 5 weken reageren ze nog steeds niet op mijn klacht , maar als ik een slechte review schrijf over de klantenservice dan kunnen ze wel binnen 12 uur reageren of ik mijn recensie wil herzien. Het is echt schandalig wat jullie doen en daarom adviseer ik niemand om bij LOI een studie te gaan doen!

  Sterke punten
  geen

  Zwakke punten
  veel

  Door Michiel Snijders op 15 mei 2019 Reageer

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


 • Voor de opleidingen wat LOI aanbieden, is het niet eens één sterretje en of punt waardig. Alle goede sterretje is alleen voor de docenten die echt lessen willen geven. (VERWACHT NIET TE HOOG DAT JE GAAT HALEN) De stoffen die ik heb geleert, van heel slechte LOI-Boeken moet ik maken, en opsturen. Hebben slechte tot zeer weinig raakpunten met de inzendopgaven. Van ÉÉN van de VELE LOI-Boeken, moet ik een masterplan schrijven. [LOI-Boeken met een blauw titelblad] Wat ze geven zijn alleen teksten en nog meer teksten hoe je een masterplan gaat maken. Hoe het eruit moeten zien, is er totaal geen voorbeelden gegeven. Je moeten ze zelf maar ook echt letterlijk gaan verzinnen. Je zorg maar dat de hoofdstukken met de inzendopgaven dat al vaag genoeg is, maar overeenkomen, om te kunnen maken. De studielasten van de LOI-studie komt totaal niet overeen. de tijd die je moeten besteden om één inzendopgave gaat maken klopt helemaal niet. Het heeft hele slecht indicatie.

  Sterke punten
  De docenten heeft geprobeerd zo goed mogelijk uitleg te geven, over de leerstoffen.

  Zwakke punten
  Alles van LOI

  Door k.c. op 5 april 2019 Reageer

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


 • Opleiding vz-ig gedaan. Prima begeleiding, docenten erg fijn, inzendiodrachten werden snel nagekeken. Ik heb een fijne tijd gehad en mijn diploma behaald. Ben nu doorgestroomt naar verpleegkundige opleiding. Gaat ook goed. Je moet wel zelf discipline hebben en goed lezen wat er staat. Als je het leerpad rustig volgt heb ik gemerkt dat het gewoon prima gaat.

  Sterke punten
  - docenten zijn top - snel nakijkwerk - ik heb nooit klantenservice hoeven bellen. Alles was gewoon duidelijk.

  Zwakke punten
  Doe heb ik niet. Hele goede ervaring gehad en nog steeds bij het volgen van een nieuwe opleiding.

  Door Fransen op 16 februari 2019 Reageer

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


 • Nooit weer een cursus bij de loi. Ik deed de cursus Besluit houders van dieren, honden en katten De laatste module Ik ben nu 2x gezakt voor ''werken volgens wetten en voorschriften'' met een 5!! Na KEIHARD studeren!!!! En als ik inzage in het examen wil moet ik 100 km's verder (in Leiderdorp) komen. Wat een belabberde examens geven jullie. In het boek staat de stof, maar vervolgens wordt er in het examen gevraagd wat niet aan de orde is.. doelbewust om de cursist op een verkeerd spoor te brengen en te laten ZAKKEN! Want dat is de doelstelling van de LOI: niet geslaagd? Dan doe je toch weer herexamen, hoppaa €110,- neerleggen! En maar weer en maar weer! Jullie zijn goed in zakken vullen maar opleiden en oplossingen HO MAAR!! Wordt tijd dat er een inspectie komt! Het is te gek voor woorden en gaat totaal nergens over! Alle examens gehaald, behalve de laatste. En mijn studie duur is bijna ten einde. GOH meld je je toch weer lekker opnieuw aan! Dacht t niet Ik zal NIEMAND maar dan ook NIEMAND aanraden om bij jullie een opleiding te volgen Zakkenvullers zijn jullie, ben woest!!!!

  Sterke punten
  GEEN

  Zwakke punten
  Geldwolven Zakkenvullers Niet voor de student gaan, geen oplossingen willen alleen geld!!

  Door Mariska op 29 januari 2019 Reageer (1 reactie)

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


 • Opzeggen moet twee maanden van tevoren. Op de eerste opzegbrief werd niet gereageerd. Tweede brief aangetekend verzonden. Ook niet gereageerd. Vervolgens na betaalherinnering (na twee maanden na verlengdatum) nagebeld wat er aan de hand was. Toen pas een antwoord gekregen, dat ik te laat zou zijn geweest? Probeer maar eens vier maanden na het verzenden van je eerste brief aan te tonen dat dit niet het geval was. Hebben administratie slecht op orde. Mocht je overwegen om een studie te volgen bij de LOI: zeg hem alvast op, want later heb je daar de kans niet meer voor.

  Sterke punten
  Inhoud was prima.

  Zwakke punten
  Opzeggen moet twee maanden van tevoren. Op de eerste opzegbrief werd niet gereageerd. Tweede brief aangetekend verzonden. Ook niet gereageerd. Vervolgens na betaalherinnering (na twee maanden na verlengdatum) nagebeld wat er aan de hand was. Toen pas een antwoord gekregen, dat ik te laat zou zijn geweest? Probeer maar eens vier maanden na het verzenden van je eerste brief aan te tonen dat dit niet het geval was. Hebben administratie slecht op orde. Mocht je overwegen om een studie te volgen bij de LOI: zeg hem alvast op, want later heb je daar de kans niet meer voor.

  Door Eefke Burg op 21 januari 2019 Reageer

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


 • Ik beschouw de loi sinds vandaag als een lachertje. Hilarisch hoe hun targets belangrijker zijn dan het opleiden van hun personeel zodat ze de klant van een goed en eerlijk antwoord kunnen voorzien. Mensen lokken onder valse voorwendselen kunnen we allemaal. Vroeger had ik respect voor jullie, nu zou ik zelfs niet een kind uit een ontwikkelingsland een studie van jullie geven. BLEGH, nooit weer

  Sterke punten
  GEEN

  Zwakke punten
  Vrijwel alles. Wou dat ik het andersom mocht invullen, maar helaas schrijf ik in het Nederland...

  Door Sanne op 14 juli 2017 Reageer

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


 • Ik ben in 2007 begonnen met een studie HBO bedrijfskundige informatica die ik in 2011 met succes heb afgerond. Het studeren bij de LOI vergt veel discipline en wat zwaar is dat je nauwelijks tot geen contact hebt met mede studenten. Je staat er dus echt alleen voor. Wat mij opviel tijdens de diploma uitreiking is dat het percentage leerlingen wat daadwerkelijk de eindstreep haalt echt bedroevend laag is.

  Sterke punten
  - Online trainen is effectief - Huiswerk wordt netjes na gekeken - Over het algemeen goede feedback omtrent huiswerk

  Zwakke punten
  - Materiaal sluit niet altijd aan bij de examens - Begeleiding tijdens stage opdrachten was erg slecht

  Door Paul op 26 oktober 2016 Reageer

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


 • ik zit inmiddels een helse 6 jaar bij de LOI. Ik ken mensen die al contactpersonen hebben op directieniveau vanwege het wanbeleid wat gevoerd wordt bij de LOI. Kort samengevat: - lesmateriaal is schandalig, verouderd, slecht geschreven, sluit totaal niet aan bij de examens. - alles komt te laat, examenoproepen, examenuitslagen - lesmateriaal wordt niet geupdate en als het wel gebeurd wordt het niet automatisch aan je verstuurd. - docenten kijken niet na, sturen je alleen de antwoorden toe, of reageren helemaal niet - docenten spreken elkaar tegen, er zijn totaal geen voorwaarden waar zij zich aan moeten houden. zo heb ik een paper ingeleverd die ik onvoldoende terug kreeg. Ik heb toen een klacht ingediend en na een andere beoordeling had ik ineens een 8. rara hoe kan dat - begeleiding stage en afstuderen spant de kroon. Als ik daar aan ga beginnen om uit te leggen ben ik morgen nog niet klaar. Dus echt de tip, begin er niet aan!

  Sterke punten
  geen

  Zwakke punten
  zie vorige punt

  Door Diana L op 17 januari 2016 Reageer

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


 • Was er al voor gewaarschuwd maar was te eigenwijs. Allemachtig, wat een ongelooflijke zooi is het bij de LOI. 1 maand voor het examen nog niet eens de helft van mijn boeken binnen. En de klantenservice begrijpt er natuurlijk ook niets van.

  Sterke punten
  tablet cadeau

  Zwakke punten
  werkelijk alles aan de LOI is zwak, met name de klantenservice

  Door Peter V op 17 maart 2015 Reageer

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


 • Boos! -

  De LOI is een drama, ik adviseer iedereen NIET met deze oplichters in zee te gaan. Alle verhalen die hier geschreven worden zijn 100% waar. Ik heb hier zo genoeg van dat zij dit mogen en kunnen doen bij mensen die hard werken aan hun toekomst en hiervoor dik investeren. Nogmaals zoek een instelling die wel zijn afspraken nakomt!!!!!!! LOI fails bigtime!

  Sterke punten
  Die zijn er helaas niet

  Zwakke punten
  - Goedkope afgedankte leraren - Leraren die het te druk hebben - Ondeugdelijke administratie - Late reacties - Slechte klantenservice - Alles wat maar mis kan gaan gaat ook mis - Het is daar een echte bende, doet het NIET, je bent gewaarschuwd! - Je wordt slimmer als je met ze in zee gaat, je stoot namelijk je hoofd maar een keer bij de LOI. Ze maken het je zo duidelijk dat je op deze site een reactie gaat plaatsen om mensen te waarschuwen hier ver vandaan te blijven.

  Door Boze student op 6 oktober 2014 Reageer

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


 • * Een instituut die nog in de steigers staat. * Ze verkopen gebakken lucht. * Spullen komen soms erg laat aan of ze verzenden het verkeerde. * Reactie van de klantenservice is erg traag om maar over de klachtenafdeling te zwijgen ..... * Werd vaak tegengewerkt door de klantenservice als je kritiek hebt die klopt * Men is niet vernieuwend bezig (nieuwe digitale leeromgeving mocht ik eerst niet krijgen maar later toch weer wel). Was eerst nl. voor nieuwe cursisten bedoeld. * Examen kosten erg hoog. * Soms word je uit je concentratie gehaald door de surveillant. * Bij de ene surveillant mag je je naam bij het examen binnen de tijd invullen en bij de ander niet. Lekker consequent is dat ! * Voormalige leiding heeft het zinkende schip verlaten ....!

  Sterke punten
  Is er niet

  Zwakke punten
  Zie hierboven

  Door Steve op 26 september 2014 Reageer

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


 • De opleidingen laten te wensen over. Communicatie met de "leraren" verloopt zeer traag en slecht. Het studiemateriaal is veelal verouderd en sluit niet aan op elkaar. Veel te hoge kosten voor wat LOI te bieden heeft. Toets bij google in : Kassa LOI Zie het resultaat aan klachten en slechte reviews.

  Sterke punten
  geen.

  Zwakke punten
  de gehele organisatie

  Door Menno op 13 maart 2014 Reageer

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


 • Ik ben augustus 2010 begonnen met een hbo- opleiding bij de LOI. Twee jaar lang ben ik naast mijn full time baan met deze studie bezig geweest. Het principe van studeren op afstand is ideaal voor mij. Het is dan ook heel jammer dat de LOI hele lage kwaliteit levert. Wat mij allemaal overkomen is? -leraren die het huiswerk niet nakijken ( met de melding dat ze de antwoorden niet hebben ) -E-mails die nooit / veel te laat beantwoord worden (terwijl er wel een automatische reactie is gestuurd dat ze binnen 5 / 7 / 10 dagen reageren ) -Bij het opbellen door de klantenbalie gevraagd worden om te mailen ( zie hierboven ) -Lesstof met grove taalfouten en verder erg onduidelijk geschreven; op de copy/paste stukjes uit andere boeken na natuurlijk -Studiestof die niet aansluit op examens -Vrijstellingen aanvragen voor examenvakken waarbij je externe exameninstanties moet gebruiken kunnen alleen met veel moeite en tijd worden aangevraagd ( denk maanden en zeker meerdere aanvragen ) -Studieprogramma’s kunnen met een vrij korte waarschuwing geheel worden aangepast, mijn hbo- opleiding is zo veranderd dat er nog maar een handvol vakken hetzelfde zijn als toen ik begon ( aug. 2010 ), studiepunten die ik al heb verdiend zijn me afgenomen omdat ze de studiepunten verdeling veranderden ( een vak is zelfs van 5 studiepunten naar 0 studiepunten veranderd na het slagen van het examen ) en nee, ze geven dit niet aan wanneer je begint met je studie. -de administratie van de LOI is zo slecht dat nadat ik 4x telefonisch en zelfs meerdere malen per mail mijn adres verandering heb doorgegeven, het nog niet doorgevoerd was binnen hun systeem. En.. ze blijven erbij dat het mijn verantwoordelijkheid is mijn adres te veranderen en dat ik dit niet heb gedaan! Had ik hun systeem moeten hacken en mijn adres zo aan moeten passen? Ik bedoel, ik heb zelfs e-mails van de LOI waarin zij zelf terugverwijzen naar mijn adres wijziging! Ik heb veel research hier naar gedaan en het blijkt dat er erg veel mensen heel ontevreden zijn over de services van de LOI en dat deze ook vaak ook dezelfde klachten hebben als ik. Ik zou heel graag willen horen hoe anderen hun problemen hebben opgelost. Is de LOI ooit iemand tegemoet gekomen? Hebben zij ooit hun excuses aangeboden voor hun gebrekkige producten? Mensen die er nog over nadenken om bij de LOI te studeren.. Ik raad het ten strengste af. Ik ben met een andere studie begonnen nadat ik al tijden probeer de LOI op te zeggen. Helaas vind de LOI de ervaring van hun studenten niet belangrijk en vinden ze dat ik hun de rest van de studiekosten moet betalen. En dat vragen ze niet aardig, ik heb meteen een incassobureau op mijn nek! Ik heb vooraf niet eens rekeningen ontvangen van de LOI. Alhoewel, misschien hebben ze deze wel naar mijn oude adres gestuurd…

  Sterke punten
  Ik ben er nog geen tegen gekomen.

  Zwakke punten
  Communicatie, studiestof, de website, examen informatie, klantenservice etc.

  Door SvdSingel op 13 februari 2014 Reageer

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


 • Loi -

  Via de loi heb ik eerst de moderne bedrijfsadministratie gedaan ik had geen klachten huiswerk werd goed nagekeken en toendertijd met de post verstuurd was in 2006 Een aantal jaren later heb ik houderadministratiekantoor gedaan minpunt vond ik het cursusmateriaal van arbeidsrecht ik had het heel goed geleerd dacht met een minimale 8 thuis te komen maar het was net kantje boord dat vond ik we jammer

  Sterke punten
  Studiemateriaal was goed Huiswerk netjes nageken Online oefenen vond ik ook wel educatief Ik heb geen begeleiding gevraagt deed alles zelf over de begeleiding doeik geen uitspraak

  Zwakke punten
  Te duur in vergelijking met de rest van de opleiders het zou veelgoedkoper moeten kunnen

  Door Aynur kaya op 20 november 2013 Reageer

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


 • Verleden jaar heb ik een cursus bij LOI doorlopen en ik kan het iedereen aanbevelen! LOI leverde goede studiematerialen en dito begeleiders!

  Door Rutger op 10 augustus 2012 Reageer

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


Bezoek LOI

Schrijf je eigen review