Nederland slimmer maken, het verschil maken in onderwijs, dat is waar de LOI voor staat. De LOI doet dat door de persoonlijke situatie en behoeften van de individuele student centraal te stellen. Door toegankelijk en efficiënt onderwijs te bieden dat in ieders leven past. De LOI richt zich daarbij op een ieder die zich naast werk, gezin en/of een druk privéleven verder wil ontwikkelen. Toegankelijk en efficiënt onderwijs voor iedereen Ervaring en interesses lopen uiteen, de voorkeur voor een studiemethode, maar ook de tijd en mate van flexibiliteit die men heeft om te studeren, kunnen per persoon sterk verschillen. De LOI erkent deze variëteit aan wensen en behoeften en doet er alles aan om iedere cursist en student te helpen zo gericht mogelijk zijn persoonlijke doelen te bereiken.


LOI video


LOI Reviews

  Wat een spijt, Nooit aan beginnen.

  Mijn ervaring is slecht! Aanmelden is het enigste wat makkelijk gaat en je iemand kan spreken. Je gehele opleiding erg moeilijk! En nu mijn diploma aanvragen dan gaan je haren overeind staan! Ik wacht nu 7 weken op een brief met mijn diploma, sta uren in de wacht als je erover belt en niemand geeft antwoord. Per mail dezelfde vraag gesteld en na 2 weken krijg je antwoord dat ze niet in de mogelijkheid zijn je op tijd (binnen 2 weken dus!!) enig antwoord te geven. \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\r\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\n\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\r\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\nPfff 7 weken later en nog geen diploma heel erg jammer!!! Ik zou dit nooit aanbevelen aan iemand het is meer een grote oplichtingsstelsel als een opleidingsinstituut!!!\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\r\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\n\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\r\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\nDus let op ga niet voor de LOI

  Sterke punten
  Veel reclame en goed in mensen aannemen! Geld innen!

  Zwakke punten
  Geen communicatie mogelijk! Geen diploma! Geen reacties! Heel veel verontschuldigen maar geen acties.

  Wat een spijt! Nooit aan beginnen.

  Mijn ervaring is slecht! Aanmelden is het enigste wat makkelijk gaat en je iemand kan spreken. Je gehele opleiding erg moeilijk! En nu mijn diploma aanvragen dan gaan je haren overeind staan! Ik wacht nu 7 weken op een brief met mijn diploma, sta uren in de wacht als je erover belt en niemand geeft antwoord. Per mail dezelfde vraag gesteld en na 2 weken krijg je antwoord dat ze niet in de mogelijkheid zijn je op tijd (binnen 2 weken dus!!) enig antwoord te geven. \\r\\n\\r\\nPfff 7 weken later en nog geen diploma heel erg jammer!!! Ik zou dit nooit aanbevelen aan iemand het is meer een grote oplichtingsstelsel als een opleidingsinstituut!!!\\r\\n\\r\\nDus let op ga niet voor de LOI

  Sterke punten
  Veel reclame en goed in mensen aannemen! Geld innen!

  Zwakke punten
  Geen communicatie mogelijk! Geen diploma! Geen reacties!

  Wat een spijt! Nooit aan beginnen.

  Mijn ervaring is slecht! Aanmelden is het enigste wat makkelijk gaat en je iemand kan spreken. Je gehele opleiding erg moeilijk! En nu mijn diploma aanvragen dan gaan je haren overeind staan! Ik wacht nu 7 weken op een brief met mijn diploma, sta uren in de wacht als je erover belt en niemand geeft antwoord. Per mail dezelfde vraag gesteld en na 2 weken krijg je antwoord dat ze niet in de mogelijkheid zijn je op tijd (binnen 2 weken dus!!) enig antwoord te geven. Pfff 7 weken later en nog geen diploma heel erg jammer!!! Ik zou dit nooit aanbevelen aan iemand het is meer een grote oplichtingsstelsel als een opleidingsinstituut!!! Dus let op ga niet voor de LOI

  Sterke punten
  Veel reclame en goed in mensen aannemen! Geld innen!

  Zwakke punten
  Geen communicatie mogelijk! Geen diploma! Geen reacties!

  Bizar

  1 maart mijn praktijkexamen aangevraagd, eindelijk 13 augustus afgerond met succes. Collega studenten hebben het praktijkexamen eerder kunnen doen, zelfs online. Maar goed, direct mijn diploma aangevraagd. En tot op heden nog steeds niets ontvangen. Na elk telefonisch contact (en dat is zeer vaak) een ander verhaal. Alles wordt gerelateerd aan de corona problematiek. Het is bijna lachwekkend. Jammer genoeg kan ik nog niet solliciteren op mijn vakgebied omdat ik nog geen diploma kan overleggen dus buiten het feit dat ik erg gefrustreerd ervan raak treft het mij ook financieel. Het examenbureau is niet te spreken, een klacht indienen heb ik meerdere keren gedaan, maar krijg iedere keer de melding dat ze het helaas niet binnen de afgesproken tijd kunnen afhandelen.

  Sterke punten
  Niet een

  Zwakke punten
  Slecht georganiseerd, slecht bereikbaar, zeer slecht functionerend bedrijf welke afspraken op geen enkel gebied nakomt.

  NOOIT MEER LOI

  NOOIT meer LOI. Cursus Nima A marketing genomen. Na 1 maand gestart al een melding gekregen dat ik mijn examen moest gaan plannen (duur van cursus was 10 maanden geschat). Bij het plannen kan je max 3 maanden in de toekomst kiezen. Deze kan je dan weer max 3x verplaatsen. Vrij veel gedoe daar uiteindelijk mee gehad. Uiteindelijk was ik zelf klaar met alle opdrachten, bleek het examen overgenomen te zijn van NIMA naar LOI zelf. Dit zou binnen enkele maanden klaar zijn. Na vele keren bellen, geen informatie kunnen krijgen, iedere medewerker die iets anders zegt en frustraties pas 11 maanden later het examen beschikbaar. Dit was 2 jaar nadat ik mijn cursus gestart ben. LOI is niet het geld en alle energie waard. Ik raad die niemand aan.

  Sterke punten
  Alles wat je zelf moest maken verliep ok

  Zwakke punten
  Klantenservice Communicatie Open- en duidelijkheid

  Slecht!!

  Klantenservice kan niets voor je betekenen. Facturen die niet kloppen, aanvragen duren eindeloos en het contact gaat van het kastje naar de muur. Zij willen nu dat ik nogmaals een al betaalde factuur betaal anders krijg ik mijn diploma niet terwijl ik al geslaagd ben!!! Al 3 maanden bezig om dit uitgezocht te krijgen. Niet aan beginnen!!!

  Sterke punten
  Docenten

  Zwakke punten
  Iedereen op kantoor!

  Schandalig

  Ruim half uur aan telefoon gezeten. Ze moesten iets uitzoeken, weer in wacht gezet en toen werd de verbinding verbroken. Terug gebeld alsof ik nieuwe student was, binnen 2 minuten iemand aan lijn. Helaas mevrouw u moet echt bij collega zijn, wacht ik verbind u door. Tuut tuut tuut, yep verbinding weer verbroken! Wat een aanfluiting!

  Sterke punten
  De lange wachttijden aan telefoon als je klant bent

  Zwakke punten
  Ze lossen niets op

  Slechte Bijles

  Ik betaal letterlijk alleen 1000euro voor boeken

  GEEN DIPLOMA!!

  Ik heb een opleiding SPW4 gedaan. Opleiding al 15 weken geleden afgerond en nog steeds geen diploma ontvangen..... Elke week bellen en dan te horen krijgen: Het diploma is onderweg! Hij ligt nog bij het examenbureau! Of ik krijg de opmerking hij is met spoed aangevraagd. Wat nu de waarheid is... Geen idee!! Ik krijg geen antwoord en niemand wilt me helpen in het bedrijf! Ondertussen loopt mijn contract af en mijn werk moet een diploma hebben!!!

  trap er niet in !!!!

  Trap niet in hun val !!! Mijn Dominicaanse vrouw is al van beroep systeem ingenieur,nu wilde ze voor software developer studeren bij loi Nergens op hun pagina was te vinden dat er een hele hoop extra kosten bijkomen voor eigen rekening,voor externe examens via andere instanties,dit behoord op de website aangegeven te staan,niet los tussen papieren die je krijgt als je al ingeschreven bent,eerste externe examen is gedaan 150 euro ( helaas gezakt ) ze moest 20 punten hebben en behaalde 15 ) de vragen gingen totaal niet over wat ze bestudeerd had vanuit de les stof van loi,nu zou dus dit examen over gedaan moeten worden en iedere keer 150 euro over nieuw betalen,wij kunnen deze extra kosten voor externe examens niet bekostigen,als wij van tevoren geweten hadden dat er zoveel bij komt voor eigen rekening waren wij er nooit aan begonnen !! nu is ze verplicht te blijfen studeren tot juli 2021 en rond mei doorgeven dat ze moet stoppen vanwege de extra kosten van de externe examens,zelfs rtl nieuws heeft er tijd aan besteed in vorig jaar !! Stoppen met thuisstudie kan onterecht duizenden euro’s kosten 05 augustus 2019 16:54 Aangepast: 05 augustus 2019 19:47 Deze lieve mensen van Loi blijven mensen gewoon op kosten jagen als ze genoodzaakt zijn om te stoppen Het wordt nog erger mensen oh mij god… Het wordt nog erger mensen oh mij god :-( Nu kregen wij van DUO belletje dat het levenlang lenen krediet helemaal niet verkregen kan worden voor destbetreffende opleiding van hbo software developer van loi,terwijl er op loi hun website staat dat men dit wel kan verkrijgen voor deze opleiding,ook zaten wij nog te wachten op een curus geld verklaring van loi voor DUO maar Duo zegt net dat men hellemaal geen levenlang lenen kan aanvragen voor deze korte loi opleiding Men kan hier niet lager geven dan 1 maar 0 verdienen ze niet eens bah bah

  Sterke punten
  liegen en bedriegen

  Zwakke punten
  incompetente geldwolven

  examen uitslag

  Ik heb met de LOI gebeld om mijn examenuitslag op te vragen aangezien ik dat wat lang vond duren en het een belangrijk examen is. Daar kreeg ik te horen dat de verwerkingstijd van examen 8 weken zijn. 8 WEKEN?!?! Ik maak op de pc een examen met meerkeuze vragen, in principe zou je dan dus eigenlijk direct na je examen kunnen weten hoe je hem hebt gemaakt. Op de website van LOI staat dat zij op die manier examens afnemen zodat je snel je uitslag krijgt. Daar is dus niks van waar.

  Sterke punten
  -

  Zwakke punten
  Communicatie, heb in mijn hele opleiding nog nooit iets gehoord van mijn studiebegeleider. Examen verwerktijd, 8 weken wachten op de uitslag?!

  Waardeloos

  Examens hebben ongerelateerde en foutieve vragen. Inhoudelijk is de stof vaak erg gedateerd, vaag omschreven en bv. niet passende plaatjes bij bepaalde uitleg. Meerdere malen de zelfde papieren inleveren, loopt verkeerd. LOI Campus onoverzichtelijk, onlogisch als een doolhof ingedeeld. 1 vak heeft meerdere coderingnummers. Overal moet je weer achteraan of het geregeld is. Bij een klacht wordt je van kastje naar de muur gestuurd.

  Sterke punten
  Ze blijven vriendelijk, maar lossen het niet tot slecht op.

  Opleiding gastouder wordt niet erkend om je vergunning mee aan te vragen.

  Wil je graag gastouder worden en z.s.m de benodigde papieren behalen om een vergunning te kunnen aanvragen? Ga niet beginnen aan de opleiding tot gastouder! Het is een prachtige brochure met een heleboel over een erkende opleiding. Maar tussen de regels staat dat het een "onderdeel" is van een erkende opleiding. Dus na het behalen van dit papiertje kun je alsnog aan de slag met een niveau 3 opleiding van LOI. Wat wel een goede tip is. (wou dat ik hem eerder had gehad) De diplomaroute gastouder van ROC Rivor.

  Zwakke punten
  loze beloftes, slechte klantenservice,

  Afschuwelijk

  Na een paar maanden had ik nog steeds niet de boeken voor het eerste jaar, en al 800 euro betaald. Dus had ik het opgezegd en nu durven ze 3000 euro van mij te vragen voor een heel jaar.

  Sterke punten
  oplichting

  Zwakke punten
  komt afspraken niet na Slechte communicatie

  Nooit meer LOI

  Eind 2018 begonnen aan een studie van LOI. Echt alles op administratief gebied is fout gelopen en dat door LOI zelf. Nu schuiven zij het mislopen van vanalles af op de klant (mij), maar zelf kennen ze niets toe. Na vele mailtjes, telefoontjes etc. Is het nog steeds niet opgelost. Keer op keer krijg ik een andere medewerker die steeds mijn dossier in moet lezen, ze hebben er allemaal geen verstand van! Je betaald een godsvermogen aan deze studie maar krijgt totaal geen hulp wanneer je het nodig hebt! Service verdiend een 0 Klanttevredenheid verdiend een 0 Studie zelf verdient een 5 Ik ben klaar met jullie en schakel vanaf nu juridisch hulp in!

  Opleiding aanbieden die niet compleet/af is.

  Vanwege de corona crisis ben ik mijn werk kwijt geraakt, omdat ik geen beroep wilde doen op de overheid heb ik besloten om me om te scholen naar gastouder. Na diverse opleidingen te vergelijken kwam ik terecht bij de LOI omdat deze opleiding in maximaal 7 maanden afgerond kan worden, maar ook sneller zeker mogelijk was. Vol goede moed ben ik met de opleiding gestart en heb ik ook binnen 3 maanden 8 van de 9 modules afgerond. Helaas is de laatste module niet toegankelijk, na veelvuldig mailen en bellen blijkt deze pas eind oktober beschikbaar te zijn omdat deze nog in 'ontwikkeling' is. Na diverse telefoontjes en mails is er mij inmiddels toegezegd dat ik de ruwe kopie kan inzien en een examen kan gaan doen. Ik heb hier direct op gereageerd en wederom moet ik nu al 4 dagen wachten op reactie. Bij het bellen van de klantenservice krijg ik veel algemene niks zeggende antwoorden. Waar het neer komt op het hebben van geduld. Maar met geduld kan ik geen rekeningen betalen. Ik heb al meerdere malen gevraagd of ik kan door verbonden kan worden met de juiste persoon of dat diegene contact met mij opneemt. Zodat dit kennelijk complexe probleem opgelost kan worden. Ook heb ik bij een eerder probleem 6 weken moeten wachten met het verkrijgen van de juiste inlogcode voor de online studie omgeving. Kortom de klantenservice is ontzettend belabberd en log. De werknemers zijn slecht geinformeerd. En je merkt dat ze relatief weinig kunnen doen om problemen op te lossen.

  Sterke punten
  De verschillende docenten van de opleiding tot gastouder hebben de huiswerk opdrachten snel beoordeeld. Het is een makkelijke opleiding die als alles mee zit snel is af te ronden.

  Zwakke punten
  Incomplete opleiding. Slechte klanten service

  Super tevreden student!

  Ik volg nu circa 2 jaar Hbo-v. Nog 1 jaar te gaan en ben ik hopelijk afgestudeerd. Ik moet zeggen dat ik momenteel nog steeds tevreden ben met LOI. Ik vind de docenten qua bereikbaarheid en dergelijke TOP. Ze zijn snel en correct. De lat hier ligt wel erg hoog v.w.b. inzendopdrachten en beoordeling, iets wat ik nodig heb en zelf als prettig ervaar. Ik heb ook wel iets gehad met LOI maar het werd gelijk opgelost. Ik raad het iedereen aan, is mijn mening. Mila

  Sterke punten
  Top docenten, begeleiding en opleiding.

  Zwakke punten
  Geen!

  Vreselijk.

  Al weken wacht ik op nakijk werk vanuit een module, elke keer als ik bel komen ze weer met het verhaal: " u moet even afwachten, nog even wachten ect..." Ik kan hier helemaal niks mee en ondertussen loopt de studie alleen maar vertraging op. Stuur je een mail met een vraag? na 6 weken nog geen antwoord, na 3 x bellen hierover was het toch opeens direct mogelijk... De klantenservice: Er zitten zeker een paar professionele medewerkers, echter weet het gros, niet goed antwoord te geven of komt zelf asociaal over. Zolang niks tegen zit, kun je prima een studie doen bij LOI, maar zoals jullie kunnen lezen is dit bij erg veel mensen niet het geval..

  Sterke punten
  Als niks tegen zit, prima te doen!

  Zwakke punten
  Communicatie bij vragen en problemen Kennis personeel Kennis docenten

  Slechtste opleidingsinstituut

  Ik volg de cursus Spaans voor beginners. Vanaf het begin grote teksten Spaans zonder vertaling. Hierover contact gehad met lerares maar die vertelde "als je het maar een beetje begrijpt waar het over gaat". Je krijgt alleen in het begin van de cursus een filmpje hoe je bepaalde letters moet uitspreken daarna krijg je nergens te horen hoe je woorden uit moet spreken. Ook problemen met LOI Campus met uitspraakoefeningen die soms slecht te verstaan waren. Navraag bij lerares geen bevredigend antwoord omdat zij niet in LOI Campus kon komen. Gelukkig had ik al een jaar Spaans gevolgd bij de Volksuniversiteit Alkmaar waardoor ik beter teksten begreep. Je kunt zo'n cursus beter volgen bij Volksuniversiteit of m.b..v "Spaans voor mij" van Intertaal waarbij alle Spaanse woorden en zinnen wel te horen zijn via downloads van het totale programma en gemakkelijk terug te vinden zijn. Ik stuur nu wel een klachtbrief naar LOI maar verwacht er weinig van gezien de andere reacties.

  Sterke punten
  Keurig materiaal op tijd ontvangen

  Zwakke punten
  Geen uitleg van uitspraak - grote Spaanse teksten zonder vertaling - Je moet zelf veel uitzoeken wat de betekenis is - weinig hulp van docent

  Verschrikkelijke opleider.

  Oude opleiding aanbieden van wordpress. En dan zeggen ach ja, het vernieuwt zo vaak dus dat kunnen we niet bijhouden. Ik heb zelf alles moeten uitzoeken via YouTube en heb hier GRATIS meer geleerd dan via LOI voor 400 euro. Ze zijn niet te bereiken via de telefoon en per mail krijg je te horen dat ze het erg druk hebben. Ik zal nooit meer kiezen voor LOI.

  Sterke punten
  Niet

  Zwakke punten
  Als ik deze moet opnoemen dan ben ik morgen nog niet klaar. Geen service Niet klantvriendelijk Niet meedenken Niet bereikbaar Verouderd trainingsmateriaal En zo kan ik dus nog wel even doorgaan. Kies niet voor LOI.

  Onterecht cursus betalen

  In december 2019 heb ik contact met loi opgenomen. Ik wilde namelijk beginnen met een Engelse cursus pas in februari 2020. Een medewerker had mij geadviseerd om te beginnen met de Engelse cursus voor beginners in februari, maar wel alvast mij aanmeldt in december. In februari had ik het pakketje ontvangen. Tijdens het oefenen blijkt dat het onder mijn niveau ligt. Ik wilde stoppen met de cursus. Vervolgens had een medewerker gezegd dat ik dan nog 3 maanden moet gaan betalen. Dit gaat in strijd met het consumentenrecht. Een leerling hoeft niet verder te betalen alleen het verschuldigde bedrag. toch gaan jullie door, terwijl meerdere rechtbanken en zelfs de hoge raad de praktijk als onredelijk heeft bestempeld

  Sterke punten
  Niks

  Zwakke punten
  - ze zeggen dat de voorwaarden meetellen en niet het consumentenrecht - Ze hebben schijt aan je - slechte service - reageren via mail duurt heel lang - onjuiste informatie verstrekken - ze doen alsof de studenten kinderen zijn van 10 jaar - niet luisteren naar klanten - - denken alleen aan geld zo kan ik wel door blijven gaan

  Tip Tussentijds opzeggen

  Wanneer u tussentijds wil opzeggen zoek dan direct juridische hulp via het juridisch loket, de rechtsbijstand verzekering of bij een advocaat. De overeenkomst tussen de LOI en u is namelijk een overeenkomst van opdracht als bedoeld in art. 7:400 BW. Op grond van art. 7:408 BW mag u de overeenkomst altijd tussentijds opzeggen. De LOI mag alleen aanspraak maken op een naar redelijkheid vast te stellen loon en mag geen schadevergoeding in rekening brengen. Laat u niet gek maken door voorwaarden die in strijd met de wet zijn.

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Ook ik heb mij erg vergist. Onbegrijpelijk dat de LOI nog bestaat .

  Onprofessioneel

  1. Hun website is niet up-to-date waardoor ik mijn inzendopgave niet goed heb gemaakt. Schijnbaar is LOI een poos geleden in zee gegaan met TCI ( examenbureau ) en daardoor zijn de richtlijnen veranderd, echter is dit niet te zien op de website van de cursus. De inzend opgave staat nog steeds volgens de oude richtlijnen, dus dan kun je het al wel raden ja mijn opgave is afgekeurd. 2. Klacht hierover ingediend maar LOI kan niks voor mij betekenen, kort gezegd Beste Michiel je moet het opnieuw doen ( gelukkig heeft deze opdracht maar 10 weken geduurd ) . Ze zouden de website aan gaan passen , nou dit is na 5 weken nog steeds niet gebeurd. 3. Na 5 weken reageren ze nog steeds niet op mijn klacht , maar als ik een slechte review schrijf over de klantenservice dan kunnen ze wel binnen 12 uur reageren of ik mijn recensie wil herzien. Het is echt schandalig wat jullie doen en daarom adviseer ik niemand om bij LOI een studie te gaan doen!

  Sterke punten
  geen

  Zwakke punten
  veel

  LOI-Boeken zijn VERSCHIKKELIJK SLECHT net zo VERSCHIKKELIJK SLECHT als de Inzendopgaven.

  Voor de opleidingen wat LOI aanbieden, is het niet eens één sterretje en of punt waardig. Alle goede sterretje is alleen voor de docenten die echt lessen willen geven. (VERWACHT NIET TE HOOG DAT JE GAAT HALEN) De stoffen die ik heb geleert, van heel slechte LOI-Boeken moet ik maken, en opsturen. Hebben slechte tot zeer weinig raakpunten met de inzendopgaven. Van ÉÉN van de VELE LOI-Boeken, moet ik een masterplan schrijven. [LOI-Boeken met een blauw titelblad] Wat ze geven zijn alleen teksten en nog meer teksten hoe je een masterplan gaat maken. Hoe het eruit moeten zien, is er totaal geen voorbeelden gegeven. Je moeten ze zelf maar ook echt letterlijk gaan verzinnen. Je zorg maar dat de hoofdstukken met de inzendopgaven dat al vaag genoeg is, maar overeenkomen, om te kunnen maken. De studielasten van de LOI-studie komt totaal niet overeen. de tijd die je moeten besteden om één inzendopgave gaat maken klopt helemaal niet. Het heeft hele slecht indicatie.

  Sterke punten
  De docenten heeft geprobeerd zo goed mogelijk uitleg te geven, over de leerstoffen.

  Zwakke punten
  Alles van LOI

  Fijne tijd gebad

  Opleiding vz-ig gedaan. Prima begeleiding, docenten erg fijn, inzendiodrachten werden snel nagekeken. Ik heb een fijne tijd gehad en mijn diploma behaald. Ben nu doorgestroomt naar verpleegkundige opleiding. Gaat ook goed. Je moet wel zelf discipline hebben en goed lezen wat er staat. Als je het leerpad rustig volgt heb ik gemerkt dat het gewoon prima gaat.

  Sterke punten
  - docenten zijn top - snel nakijkwerk - ik heb nooit klantenservice hoeven bellen. Alles was gewoon duidelijk.

  Zwakke punten
  Doe heb ik niet. Hele goede ervaring gehad en nog steeds bij het volgen van een nieuwe opleiding.


Bezoek LOI

Schrijf je eigen review