Nederland slimmer maken, het verschil maken in onderwijs, dat is waar de LOI voor staat. De LOI doet dat door de persoonlijke situatie en behoeften van de individuele student centraal te stellen. Door toegankelijk en efficiënt onderwijs te bieden dat in ieders leven past. De LOI richt zich daarbij op een ieder die zich naast werk, gezin en/of een druk privéleven verder wil ontwikkelen. Toegankelijk en efficiënt onderwijs voor iedereen Ervaring en interesses lopen uiteen, de voorkeur voor een studiemethode, maar ook de tijd en mate van flexibiliteit die men heeft om te studeren, kunnen per persoon sterk verschillen. De LOI erkent deze variëteit aan wensen en behoeften en doet er alles aan om iedere cursist en student te helpen zo gericht mogelijk zijn persoonlijke doelen te bereiken.

https://loi.nl/ is een website van de Landelijke Onderwijs Informatie (LOI), een Nederlandse organisatie die zich bezighoudt met het aanbieden van afstandsonderwijs. Op deze website kunnen mensen terecht voor informatie over verschillende opleidingen en cursussen die zij online kunnen volgen. De LOI biedt een ruim aanbod aan opleidingen op verschillende niveaus, van mbo tot hbo en van vakopleidingen tot wo-bachelor- en masterprogramma's.

Op de homepage van de website worden de verschillende opleidingscategorieën weergegeven, zoals beroepsopleidingen, taalcursussen, persoonlijke ontwikkeling en IT-opleidingen. Door op een van deze categorieën te klikken, komen bezoekers terecht op een pagina waar ze meer informatie kunnen vinden over de opleidingen die in die categorie vallen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld kiezen voor een opleiding tot administratief medewerker of een cursus Engels voor beginners.

Naast informatie over de opleidingen zelf, biedt de website ook praktische informatie over het aanmelden voor een opleiding en het betalen van de studiekosten. Zo kunnen bezoekers bijvoorbeeld kiezen voor een aflossingsvrije lening of een studieschuldverzekering om de kosten te dekken. Daarnaast is er ook een pagina met antwoorden op veelgestelde vragen, zodat bezoekers snel en eenvoudig alle informatie kunnen vinden die ze nodig hebben.

Verder biedt de website ook de mogelijkheid om te leren met behulp van een persoonlijk studieadvies. Dit houdt in dat bezoekers een vragenlijst kunnen invullen waarmee ze in kaart kunnen brengen welke opleiding het beste bij hun wensen en doelen past. Vervolgens krijgen ze persoonlijk advies van een studieadviseur, die ze verder kan helpen bij het maken van een keuze.

Tot slot biedt de website ook de mogelijkheid om te leren in een online leeromgeving. Hier krijgen bezoekers toegang tot lesmaterialen, opdrachten en andere middelen die ze kunnen gebruiken om zelfstandig te leren. Daarnaast zijn er ook online leercommunities waar bezoekers met andere studenten in contact kunnen komen en samen kunnen leren.


LOI video


LOI Reviews

  Tevreden

  MBO 4 maatschappelijk dienstverlening afgerond.
  Ik heb de thuistudie gedaan, vergt veel discipline maar uiteindelijk is de resultaat behaald.
  Ben altijd netjes te woord gestaan door de medewerkers wanneer ik naar de klantenservice belde.
  De campus is wat verouderd.
  Docenten altijd bereid om antwoorden te geven.
  Mijn diploma binnen 4 weken in de brievenbus.
  Zeer tevreden! Dankjewel Loi

  Sterke punten
  Vriendelijke medewerkers.
  Examinatoren bij de praktijkexamen heel duidelijk en vriendelijk.

  Zwakke punten
  Verouderde campus.
  Lesstof van Sommige vakken komt niet overeen met de examens.

  Fijne tijd gebad

  Opleiding vz-ig gedaan.
  Prima begeleiding, docenten erg fijn, inzendiodrachten werden snel nagekeken.
  Ik heb een fijne tijd gehad en mijn diploma behaald. Ben nu doorgestroomt naar verpleegkundige opleiding. Gaat ook goed.
  Je moet wel zelf discipline hebben en goed lezen wat er staat. Als je het leerpad rustig volgt heb ik gemerkt dat het gewoon prima gaat.

  Sterke punten
  - docenten zijn top
  - snel nakijkwerk
  - ik heb nooit klantenservice hoeven bellen. Alles was gewoon duidelijk.

  Zwakke punten
  Doe heb ik niet. Hele goede ervaring gehad en nog steeds bij het volgen van een nieuwe opleiding.

  Bedrijfskundige informatica

  Ik ben in 2007 begonnen met een studie HBO bedrijfskundige informatica die ik in 2011 met succes heb afgerond. Het studeren bij de LOI vergt veel discipline en wat zwaar is dat je nauwelijks tot geen contact hebt met mede studenten. Je staat er dus echt alleen voor.

  Wat mij opviel tijdens de diploma uitreiking is dat het percentage leerlingen wat daadwerkelijk de eindstreep haalt echt bedroevend laag is.

  Sterke punten
  - Online trainen is effectief
  - Huiswerk wordt netjes na gekeken
  - Over het algemeen goede feedback omtrent huiswerk

  Zwakke punten
  - Materiaal sluit niet altijd aan bij de examens
  - Begeleiding tijdens stage opdrachten was erg slecht

  Loi

  Via de loi heb ik eerst de moderne bedrijfsadministratie gedaan ik had geen klachten huiswerk werd goed nagekeken en toendertijd met de post verstuurd was in 2006

  Een aantal jaren later heb ik houderadministratiekantoor gedaan minpunt vond ik het cursusmateriaal van arbeidsrecht ik had het heel goed geleerd dacht met een minimale 8 thuis te komen maar het was net kantje boord dat vond ik we jammer

  Sterke punten
  Studiemateriaal was goed
  Huiswerk netjes nageken
  Online oefenen vond ik ook wel educatief
  Ik heb geen begeleiding gevraagt deed alles zelf over de begeleiding doeik geen uitspraak

  Zwakke punten
  Te duur in vergelijking met de rest van de opleiders het zou veelgoedkoper moeten kunnen

Bezoek LOI

Schrijf een review