De NHA is een van de grootste scholen voor thuiscursussen en -opleidingen van Nederland. In de afgelopen 75 jaar volgden naar schatting meer dan 2.000.000 cursisten onze gedegen cursussen en opleidingen. Zij kozen voor onze beproefde onderwijsmethode en de optimale prijs/kwaliteit-verhouding. De NHA is opgericht door een onderwijzer, die het onderwijs betaalbaar en bereikbaar wilde maken voor iedereen. Hoge kwaliteit tegen laag lesgeld, dat is de missie van de NHA.

Flexibele studie

Bij NHA kunnen cursisten flexibel en op hun eigen tempo studeren voor een erkende diploma. Voor elke cursus of opleiding bepaalt de cursist zelf zijn of haar tempo. Elke cursist heeft een privéleraar, welke de ingezonden stukken c.q. gemaakte opdrachten nakijkt. Daarnaast beantwoord de leraar ook alle vragen van de cursist. Cursisten hebben de mogelijkheid om op elk dag van het jaar te starten met een cursus of opleiding van NHA. Men hoeft niet speciaal aan het begin van een schooljaar te starten met een cursus of opleiding. Dit geldt dus óók voor de vmbo, havo, vwo, mbo en hbo opleidingen.


Erkende diploma

NHA behoort tot een van de erkende onderwijsinstellingen van Nederland. Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft deze onderwijsinstelling, mede op basis van de Wet Erkende Onderwijsinstellingen, als opleider erkend. Daarnaast zijn alle MBO opleidingen van NHA erken op grond van de Wet Educatie en Beroepsonderwijs. Alle HBO Bacheloropleidingen zijn erkend op grond van de Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk Onderzoek. Op basis hiervan mag NGA erkende MBO- diploma's en HBO bachelor getuigschriften uitreiken aan cursisten. NHA werkt samen met erkende exameninstanties en leidt op voor de erkende diploma's van NIMA, NEMAS, Associatie, SVM, CITO, CCV, SVH, SEA enzovoort.


ISO certificering

NHA is namelijk ISO 9001 gecertificeerd. Dit betekent dat NHA kwaliteit kan garanderen bij het ontwikkelen en actualiseren van cursussen, het didactisch begeleiden van cursisten en het examineren van cursisten.


Zes jaar lang huiswerk insturen

Cursisten hebben de mogelijkheid bij NHA om op hun eigen tempo te studeren. Men hoeft zich niet te houden aan een eenmalige verlenging van de studietijd. Men heeft bij NHA zes jaar lang recht op begeleiding van de privéleraar. In gevallen waar men zijn of haar studie moet staken vanwege werk of vertrek naar het buitenland, kan men op een later moment gewoon weer de draad oppakken.


Studentenplaza

NHA beschikt over een speciale digitale leeromgeving. Alle cursisten hebben de digitale Studentenplaza tot hun beschikking. Via deze digitale leeromgeving kunnen cursisten contact opnemen met hun studentenadviseurs, persoonlijke docenten of andere mede studenten. Daarnaast ziet men hierop de examen- en huiswerkresultaten in een oogopslag terug. Op deze leeromgeving ziet men ook de exameninformatie terug, de aanmeldformulieren, de mediatheek en de diverse download opties c.q. mogelijkheden. Deze nieuwe digitale leeromgeving zorgt niet alleen voor een optimale communicatie, maar geeft ook een overzichtelijke registratie van de studie van studenten bij NHA weer.


Contact gegevens

Voor vragen en of opmerkingen, kunnen cursisten en geïnteresseerden contact opnemen met NHA via de volgende contact gegevens: T.: 077 306 7000 E.: [email protected] Post: Postbus 7006 5980 AA Panningen Daarnaast kan men ook persoonlijk langslopen op het hoofdkantoor van NHA aan het Industrieterrein 37, 5981 NK te Panningen.


NHA video


Artikelen over NHA

Fabius Opleidingen

Fabius Opleidingen bestaat al ruim 25 jaar en is een door het CRKBO erkende opleider. Het bedrijf verzorgt opleidingen en trainingen door heel Nederland op meer dan 50 verschillende locaties. Hierdoor vind je vast een locatie bij jou in de buurt en wordt het starten met een opleiding of training e [...]

Studeren bij de AALO

AALO opleidingen bestaat al sinds 1996 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de grootste aanbieders van kwalitatieve opleidingen binnen de fitness-, health- en wellnessbranche. AALO opleidingen heeft een ruim aanbod uitdagende opleidingen. AALO opleidingen bestaat uit verschillende academies, di [...]

Studeren bij de NHA

De NHA bestaat al ruim 80 jaar en is één van de grootste scholen voor thuiscursussen en -opleidingen van Nederland. Starten met studeren kan iedere dag van het jaar de NHA. Het is mogelijk om elke dag met een opleiding te starten wanneer je wilt en wanneer het jou uitkomt. Bij de NHA is het niet n [...]

Bereik meer in 2016…

Jaarlijks volgen tienduizenden mannen en vrouwen een thuiscursus: Beroepsgericht, voor de algemene ontwikkeling of als hobby. Als opleidingsinstituut biedt NHA carrièrekansen binnen diverse branches. Waaronder bijvoorbeeld de schoonheidsbranche, detailhandel, administratie, gezondheidszorg en [...]

Reviews over NHA

  • Ik heb de opleiding verzorgende IG gedaan en alles goed doorlopen. Het was in het begin lastig om alles goed te plannen maar ik krijg uitstekende hulp van de Studieloopbaanbegeleider. De huiswerkdocent, een verpleegkundige, heeft mij heel goed op weg geholpen. De boeken en de opdrachten waren voor mij duidelijk. En ja er staat soms e.e.a. van langer geleden maar waar is dat niet, soms is iets van langer geleden nog steeds actueel. Grote wijzigingen worden wel doorgegeven. Waarom is hier zoveel kritiek op, er zijn bepaalde theorie binnen de zorg die al heel lang gelden. Ik heb eerder een mbo opleiding gedaan met boeken van Bohn Stafleu en ook daar stonden type en taalfouten in. Ja zelfs in de medische Dikke van Dale, dus ik zou hier nu maar niet teveel klagen. De praktijklessen waren prima, zeer goede docenten met veel vakkennis, ja er wordt veel behandeld maar als je dat niet aan kunt kun je beter naar een dagschool gaan waar je temindden van 18 jarigen verveeld. De stagedocent was ook heel gedreven. Kortom ik heb geen klachten ook wel eens prettig om te vermelden dacht ik zo!

    Sterke punten
    Huiswerkdocent, studieloopbaanbegeleiding, praktijklessen, stagedocent

    Zwakke punten
    Moeilijk om van huis alles gepland te krijgen maar dat hoort bij deze vorm van onderwijs

    Door minke merrho op 30 juli 2014 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Ben een jaar geleden begonnen bij NHA met MBO Beveiliger. Kreeg boeken thuis en leerde via de digitale leeromgeving. Goede hulp van de leraar gehad. Slaagde meteen voor elk examen en ben aangenomen als beveiliger dankzij mijn erkende MBO diploma. Ik kan het iedereen aanraden die geen tijd heeft om elke week naar school te gaan.

    Sterke punten
    Steun van leraren, duidelijke lesboeken, erkende opleider, niet duur.

    Zwakke punten
    geen.

    Door johan berden op 27 maart 2014 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Goedendag,
    kreeg gisteren het lespakket van NHA
    zit er een vertaalcomputer bij maar helaas kan ik er niets mee aangezien er geen Hongaarse vertaling op zit!!

    Door Nanja Pel op 5 februari 2014 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Sinds een klein half jaar nu volg ik via NHA de mbo opleiding Verzorgende IG. Ik heb bij verschillende instellingen, goede en minder goede, redelijk wat cursussen en opleidingen gevolgd maar had nooit verwacht dat een gecertificeerde instelling als NHA een product van dusdanig slechte kwaliteit kon/mocht leveren. Ik weet bijna niet waar te beginnen..
    Als eerste is de kwaliteit van het lesmateriaal te amateuristisch voor woorden. Ondanks dat de boeken gedrukt zijn in 2012, staan deze vol met resultaten van onderzoeken en schema's van gemiddeld 10-12 jaar geleden, vaak worden genoemde bedragen in de boeken zelfs nog aangeduid in guldens! Daarnaast staat er regelmatig informatie in welke gewoonweg niet klopt, of eerder gegeven informatie zelfs tegenspreekt. Om maar niet te spreken van de ontelbare spelfouten die er in de boeken voorkomen. Je zou toch denken dat de auteur van een boek er aan het eind toch minstens een spellingcheck overheen gooit. Slechte punten dus ook voor Noordhoff uitgevers.
    Als tweede is de communicatie met NHA en haar docenten op zijn minst moeizaam en minimaal te noemen. Wanneer je, na gemiddeld een half uur in de wacht te hebben gehangen, eindelijk iemand aan de telefoon krijgt wordt je 9 van de 10 keer binnen 30 seconden afgepoeierd met het bericht dat je maar contact met de uitgever van de boeken dient op te nemen, of dat de telefonist(e) geen antwoord op je vraag heeft omdat deze geen inhoudelijke kennis van de opleiding of boeken bezit. Wanneer je besluit om een e-mail naar 1 van je docenten te sturen, moet je goed bedenken hoe je je vraag gaat formuleren, aangezien je per boek maximaal 2 vragen van maximaal 300 tekens lang mag insturen! Reacties op e-mails naar de klantenservice van NHA blijven simpelweg helemaal uit.
    En als laatste de eisen die worden gesteld betreft het in te sturen huiswerk en vervolgens het terugkrijgen van het nagekeken huiswerk. NHA had niet duidelijker kunnen maken hoe belangrijk ze het invullen van hun evaluatieformulier vinden. In de inleiding van de map, in de studiewijzer én het huiswerkoverzicht, alsmede in de berichten van de docenten laat men weten hoe belangrijk het is dat je na elk boek hun eigen evaluatieformulier meestuurt met je huiswerk. Belangrijker zelfs, heb ik het idee, dan de in te sturen opdrachten zelf. Want een opdracht of vraag vergeten “kan gebeuren” maar het niet meesturen van de evaluatie resulteert direct in een onvoldoende! En je antwoorden op de evaluatievragen kunnen maar beter lang genoeg zijn, anders krijg je hier commentaar op van je docent(en).
    Het nagekeken werk toont ook niet de minste persoonlijke begeleiding want het commentaar op je huiswerk is elk boek weer hetzelfde en kan niet meer dan simpel knip-en-plakwerk zijn. Wanneer je in je evaluatie verwijst naar een onduidelijkheid of een vraag over de inhoud stelt, hoef je hier absoluut geen respons op te verwachten.

    Dit is werkelijk nog maar het topje van de ijsberg. Ik kan er makkelijk nog een punt 4, 5 en 6 achteraan gooien, maar mijn verhaal is al lang genoeg. Het maakt niet uit hoe goedkoop ze hun studies maken, het zal altijd nog te veel zijn voor de ontzettend lage kwaliteit die er door NHA geleverd wordt.

    Sterke punten
    Absoluut geen

    Zwakke punten
    Slechte kwaliteit vd boeken
    Slechte communicatie met NHA en docenten
    Slechte begeleiding

    Door Jenn op 27 januari 2014 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Ik ben medio 2011 begonnen met een thuisstudie Makelaardij bij NHA. ZIj rekenen een gemiddelde (geen maximum!) studieduur van 24 maanden. Door omstandigheden heb ik dit een half jaar geleden weer opgepakt en zie dat 5 van mijn 6 modules zijn geactualiseerd en ik niet meer het juiste lesmateriaal in huis heb. Ik heb NHA gevraagd om mij het juiste materiaal toe te sturen en dat willen zij wel doen tegen een bedrag ad. 50% korting van het oorspronkelijke bedrag. Ik heb echter de gehele studie al betaald en ze verplichten me nu om nogmaals 50% van de studie te betalen. In hun algememe voorwaarden die verwijzen naar de normen van NRTO staat dat zij verantwoordelijk zijn voor correct lesmateriaal. Na het indienen van een klacht stellen zij mij verantwoordelijk voor het rekening houden met veranderingen in wettelijke zaken, omdat ik er voor heb gekozen om er langer over te doen dan het voorgestelde studieschema van 2 jaar. Mocht ik er niet mee eens zijn verwijzen ze me naar de geschillencommissie waarbij ik bij voorhand 102,50 moet betalen om de zaak in behandeling te nemen. Ik vind dit een zeer onsympathieke manier van zaken doen en wil iedereen waarschuwen om niet met dit bedrijf in zee te gaan!

    Door mb op 14 januari 2014 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • prima cursus,lessen worden goed nagezien.
    prijs van cursus is redelijk laag

    Door a.leenaerts op 28 december 2013 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Veel fouten in lessen en onnodige informatie.
    Leraar kijkt na en geeft fouten aan..wel had ik eerst alles door een accountant na laten kijken en deze vondt geen fouten.
    Echt een pruts cursus.

    Sterke punten
    geen echt geen.

    Zwakke punten
    leraar,lesmatriaal alles dus.
    tevens zeer lompe mensen als je erheen belt.

    Door henkie op 29 november 2013 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • mooi tablet alleen werken ze niet,bij 1 sprong de zekering en de andere start niet op grappig he als ze iets extra geven

    Sterke punten
    snel een cursus maar daarna gedaan alleen verkopen

    Zwakke punten
    moeilijk te bereiken en dan zeggen ze gewoon niet voor ons de leverancier is hier verantwoordelijk voor bel naar daar en dit alles op eigen kosten.

    Door Blanpain op 4 november 2013 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Verkeerde software.

    Sterke punten
    Niet kunnen ontdekken in nauwelijks een week

    Zwakke punten
    Geen goede interne communicatie en geen controle op de uitgaande lessen en he bijbehorende programmas.
    Een ieder geeft verkeerde info.
    Later blijkt dat de cursus niet aansluit op het programma Gimp.

    Door h. de keizer op 23 oktober 2013 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • toen ik vandaag mijn tablet ontving en wenste op te laden ontstond er een explosie waardoor de zekering stuk was én het scherm van het tablet gebroken was. Bij nha zei men laconiek dat ik maar contact moest opnemen met de leverancier. Dus de klantvriendelijkheid beperkt zich inderdaad enkel tot het verkopen van hun cursus maar de na-service is ronduit SLECHT.!

    Sterke punten
    geen

    Zwakke punten
    slechte service

    Door nathalie de op 14 oktober 2013 Reageer (1 reactie)

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Ik heb de opleiding doktersassistente gevolgd, en ik ben best tevreden!
    het online contact verloopt via studentenplaza en dat is prima om te doen. het competentiegericht onderwijs wat op veel opleidingscentrums wordt toegepast heeft voor mij wel enig gepuzzel veroorzaakt. maar ik kon altijd telefonisch contact opnemen, hoef niet lang te wachten op reactie! ik heb de praktijkdagen gevolgd en deze waren ook zonder problemen en heel duidelijk!
    ik hoor links en rechts wel vaker negatieve dingen over NHA maar ik heb echt geen minpunt! het enige waar ik wel tegenaan liep was de begeleiding tijdens stage. de BPV-docent komt maar 2 x langs. nou scheelt het wel dat je haar via e-mail vragen kunt sturen (en mijn BPV-docent was vlug in reageren) en ik ben ook wat ouder dus zal alles misschien gemakkelijker gaan omdat je erg gemotiveerd bent (ik ben niet voor niets begonnen en wil het afmaken! heb 3 kinderen en huishouden/baan.)
    volgens de huisartsenpraktijk waar ik stageliep waren de opdrachten erg uitgebreid en inhoudelijk werd er overal heel diep op ingegaan! dus wel heel veel werk! 1 tip: vraag vrijstelling aan voordat je begint met de opleiding. en maak een offerte en neem die daarop aan! zo blijven de examengelden altijd hetzelfde en sta je niet te kijken van prijsverhogingen gedurende de schooljaren.

    Sterke punten
    Altijd reacties, mijn ervaring is dus ook een snelle reactie
    Up-to-date les materiaal!

    Zwakke punten
    inderdaad zoals andere reviews vermelden; spelfouten!
    Weinig persoonlijke begeleiding vanuit de BPV docent (wel voldoende via mail)

    Door anoniem op 5 oktober 2013 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Ik doe een opleiding doktersassistente en heb het lesmateriaal van de eerste periode voor een groot gedeelte al doorgenomen. Het staat echt BOMVOL met spelfouten, fouten in de oefenvragen, de lesstof is verouderd, et cetera.
    Toen ik dit kenbaar maakte middels een mail duur de het twee weken eer ik een zeer lauw bericht kreeg.: Ik moest maar eens met voorbeelden komen.

    Ik heb toen van 1 enkel stuk van een onderdeel (20 bladzijden) zo'n 15 fouten opgestuurd en het enige wat zij mij konden vertellen was: Tja het zijn voor het grootste gedeelte geen inhoudelijke fouten, dus een erratum is niet nodig.

    Ik heb er niks meer over gehoord. Teveel klachten???

    Inmiddels is het aantal typ-, spel- en stelfouten (4 onderdelen gedaan nu) tot boven de 50 gestegen. het is gewoon een opleidingsinstituut ONWAARDIG.

    Laat je ook niet verleiden door die tablet want dat is ook troep. Mijn 3 jaar oude mobiel is sneller en beter

    Als ik nu zou moeten kiezen zou ik inderdaad voor een LOI of een NCOI gaan. Ik ga wel alsnog een brief schrijven naar de onderwijsbond en dan de mails die zij me sturen bijvoegen en eisen om alsnog lesmateriaal in ABN te krijgen.

    Sterke punten
    DOCENTEN DOEN HUN WERK

    Zwakke punten
    TAALKUNDIG VOLLEDIG ONACCEPTABEL
    SNELHEID CONTACT PRE-POSTDUIF
    ONOVERZICHTELIJK MAILSYSTEEM IN STUDENTENPLAZA SYSTEEM

    Door lisette s. op 1 maart 2013 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Ik studeer en leer nog steeds veel en doe dat ook bij het LOI, NTI en NHA. De laatstgoemde is meestal de goedkoopste en dus ook rotzooi voor je geld. LOI doet het iets beter maar ook dat is vaak gedateerde rotzooi van 5 tot 10 geleden en dat in een tijd waar vrijwel alles digitaal is en dus snel aangepast kan worden. Ze werken allemaal met "print on demand" maar daar werk je als student weinig van. Oude troep gaat eerst weg. De NHA spant echt de kroon. De studiebegeleiders zijn meestal minder opgeleid dan jezelf en vaak de weg kwijt. Op alles wordt erg kinderachtig gereageerd en mijn advies is; nooit meer!

    Sterke punten
    Lage prijs.

    Zwakke punten
    Alles wat mis kan gaan, gaat ook mis. Geen interne communicatie. Iedere keer iemand anders die je ingezonden werk beoordeeld op zijn/haar eigen wijze. Gedateerd lesmateriaal; onzinnig commentaar wat ze feedback noemen; pedante en arrogante houding wanneer de NHA het niet met jou eens is. Goedkoop bij de NHA is duurkoop; beter de NTI, NCOI of het LOI.

    Door Cornelis op 13 september 2012 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.



Bezoek NHA

Schrijf je eigen review over NHA