Reviews van deze auteur

Hoe kan het zijn dat dit bedrijf nog bestaat??

Review over NHA

Sinds een klein half jaar nu volg ik via NHA de mbo opleiding Verzorgende IG. Ik heb bij verschillende instellingen, goede en minder goede, redelijk wat cursussen en opleidingen gevolgd maar had nooit verwacht dat een gecertificeerde instelling als NHA een product van dusdanig slechte kwaliteit kon/mocht leveren. Ik weet bijna niet waar te beginnen..
Als eerste is de kwaliteit van het lesmateriaal te amateuristisch voor woorden. Ondanks dat de boeken gedrukt zijn in 2012, staan deze vol met resultaten van onderzoeken en schema's van gemiddeld 10-12 jaar geleden, vaak worden genoemde bedragen in de boeken zelfs nog aangeduid in guldens! Daarnaast staat er regelmatig informatie in welke gewoonweg niet klopt, of eerder gegeven informatie zelfs tegenspreekt. Om maar niet te spreken van de ontelbare spelfouten die er in de boeken voorkomen. Je zou toch denken dat de auteur van een boek er aan het eind toch minstens een spellingcheck overheen gooit. Slechte punten dus ook voor Noordhoff uitgevers.
Als tweede is de communicatie met NHA en haar docenten op zijn minst moeizaam en minimaal te noemen. Wanneer je, na gemiddeld een half uur in de wacht te hebben gehangen, eindelijk iemand aan de telefoon krijgt wordt je 9 van de 10 keer binnen 30 seconden afgepoeierd met het bericht dat je maar contact met de uitgever van de boeken dient op te nemen, of dat de telefonist(e) geen antwoord op je vraag heeft omdat deze geen inhoudelijke kennis van de opleiding of boeken bezit. Wanneer je besluit om een e-mail naar 1 van je docenten te sturen, moet je goed bedenken hoe je je vraag gaat formuleren, aangezien je per boek maximaal 2 vragen van maximaal 300 tekens lang mag insturen! Reacties op e-mails naar de klantenservice van NHA blijven simpelweg helemaal uit.
En als laatste de eisen die worden gesteld betreft het in te sturen huiswerk en vervolgens het terugkrijgen van het nagekeken huiswerk. NHA had niet duidelijker kunnen maken hoe belangrijk ze het invullen van hun evaluatieformulier vinden. In de inleiding van de map, in de studiewijzer én het huiswerkoverzicht, alsmede in de berichten van de docenten laat men weten hoe belangrijk het is dat je na elk boek hun eigen evaluatieformulier meestuurt met je huiswerk. Belangrijker zelfs, heb ik het idee, dan de in te sturen opdrachten zelf. Want een opdracht of vraag vergeten “kan gebeuren” maar het niet meesturen van de evaluatie resulteert direct in een onvoldoende! En je antwoorden op de evaluatievragen kunnen maar beter lang genoeg zijn, anders krijg je hier commentaar op van je docent(en).
Het nagekeken werk toont ook niet de minste persoonlijke begeleiding want het commentaar op je huiswerk is elk boek weer hetzelfde en kan niet meer dan simpel knip-en-plakwerk zijn. Wanneer je in je evaluatie verwijst naar een onduidelijkheid of een vraag over de inhoud stelt, hoef je hier absoluut geen respons op te verwachten.

Dit is werkelijk nog maar het topje van de ijsberg. Ik kan er makkelijk nog een punt 4, 5 en 6 achteraan gooien, maar mijn verhaal is al lang genoeg. Het maakt niet uit hoe goedkoop ze hun studies maken, het zal altijd nog te veel zijn voor de ontzettend lage kwaliteit die er door NHA geleverd wordt.

Sterke punten
Absoluut geen

Zwakke punten
Slechte kwaliteit vd boeken
Slechte communicatie met NHA en docenten
Slechte begeleiding

reacties: