Avans+ praktische postbachelor (post-hbo) en master opleidingen Avans+ biedt ruim 250 master- en postbachelor opleidingen. Schrijf je in voor een praktische Master of Post-HBO studie bij Avansplus.nl!

Avans Plus video


Over Avans Plus

Avans+ is gericht op de toekomst en altijd bezig om zichzelf te ontwikkelen. Er staat niet voor niets een plus achter hun naam. Die plus is waarmee Avans+ samen het verschil willen maken en zich onderscheidt van de rest. Deze opleider richt zich op professionals die graag meer uit zichzelf en hun carrière willen halen. Op mensen die geen genoegen nemen met de status quo en op zoek zijn naar meer kennis en vaardigheden, nieuwe uitdagingen en meer verdieping. Bent u gemotiveerd en heeft u de ambitie om elke dag beter te worden in uw vak? Dan bent u op het juiste adres. Avans+ helpt u om uzelf verder te ontwikkelen en uw doelen te bereiken. Elk jaar kiezen wel duizenden mensen voor een opleiding of training van Avans+. Wacht niet langer en bekijk alle informatie over de opleidingen op de website.


Hoe werkt Avans Plus?

U wilt een opleiding volgen, maar hoe weet u welke opleiding het beste bij u past? Het beste wat u kunt doen, is alle informatie goed doornemen voordat u een opleiding kiest. Tevens is het ook slim om eventuele vragen over de opleiding als bepaalde zaken onduidelijk zijn, voordat je aan een opleiding start. Avans+ speelt hierop in door uw traject altijd te starten met een persoonlijk gericht advies. In een persoonlijk gesprek worden de verwachtingen en leerdoelen op elkaar afgestemd. Uw persoonlijke situatie, werksituatie en de situatie van uw organisatie vormen hiervoor de leidraad. Door de uitkomst van dit gesprek heeft u de mogelijkheid om een goed overwogen keuze te maken voor een opleiding.


Opleidingen in de praktijk

U heeft een keuze gemaakt en gaat opnieuw studeren. Toch zal de ervaring anders zijn dan het studeren van vroeger. De opleidingen van Avans+ draaien namelijk altijd om het resultaat voor cursist én de werkgever. Avans+ streeft hiernaar door tijdens de opleiding voortdurend de werksituatie van cursisten centraal te zetten. Op deze manier heeft u de mogelijk om meteen uw nieuwe kennis en vaardigheden in de praktijk brengen. De opleiding volgt u in een groep ambitieuze en hardwerkende professionals. Hierdoor is het altijd uitdagend en heeft u de mogelijkheid om van elkaar leren. Wat kunt u verwachten van Avans+: - Persoonlijk advies om uw leerroute te bepalen - Uw ambities en die van uw organisatie staan centraal - Aandacht voor persoonlijke groei - De lesstof omvat altijd de meest actuele ontwikkelingen in uw vakgebied - Experts uit het werkveld bieden u praktische kennis en vaardigheden - Vergroting van uw netwerk en kennisuitwisseling met mededeelnemers


Begeleiding door professionals

De aangesloten docenten, trainers en adviseurs van Avans+ zijn ervaringsdeskundigen en bekwaam. Zij zullen u tijdens uw opleiding begeleiden en al uw vragen beantwoorden. Deze professionals zijn medeverantwoordelijk voor het invullen en uitvoeren van uw opleiding. Door hun jarenlange ervaring in de praktijk, kunnen zij de juiste vertaalslag van wetenschappelijke ontwikkelingen naar professionele en praktische vaardigheden.


Avans Plus Reviews

  Persoonlijke ontwikkeling

  Met veel plezier heb ik mijn opleiding Bachelor of Nursing gevolgd bij Avans+. Ik was er aan toe meer uit mijn functie te halen en meer samen te werken op meerdere vlakken in het ziekenhuis. Gevoelsmatig miste ik kennis en was daardoor wat onzeker. Naast de inhoudelijke kennis die je meekrijgt in de opleiding geeft Avans+ bijna elke les ook aandacht aan persoonlijk leiderschap. Ik voel me nu kundig en zeker.

  Sterke punten
  De opleiding bestaat uit blokken van 10 weken. In een drukke periode kon ik even een pauze nemen van 10 weken en toen weer door. Verder vond ik het heel fijn dat je veel samen werkt met je medestudenten, je leert ook echt van elkaar.

  Zwakke punten
  Het is wel pittig naast je werk, het is hbo niveau dus je moet wel echt aan de bak. Er is goede begeleiding maar je moet het wel echt zelf doen.

  oplichters.

  Tijdens de informatievoorziening voorafgaand aan het starten van de studie wordt de opleiding erg rooskleurig neergezet. er is voldoende ruimte om op je eigen niveau en tempo te studeren. er zijn niet veel lesdagen en de cursus wordt aangestuurd op samenwerken.
  In de praktijk werkt dit heel anders. Opdrachten worden in een onoverzichtelijk online programma neergezet waarin je enkele tientallen kopjes moet openen en door scrollen voordat je bij de juiste opdracht bent. Docenten worden getracht hierop te reageren. dit gebeurd nauwelijks of weken na de tijd en vaak erg kort en bondig.
  De beoordeling vind plaats aan de hand van beroepsproducten, deze beroepsproducten lopen naast alle opdrachten in het online systeem en hier wordt nauwelijks aandacht aan besteed totdat de deadline nadert. De opdracht in het online systeem worden als heilig gezien, maar hier vind uiteindelijk geen beoordeling op plaats. De begeleiding in het schrijven van de beroepsproducten in nihil, ook worden deze verslagen vrijwel altijd met minimale feedback de 1e 2 pogingen afgekeurd / beoordeeld met een onvoldoende. Indien je vragen hebt over de beroepsproducten wordt verwezen naar Google en medestudenten. Docenten zijn niet bereid je hierin te ondersteunen maar wijzen enkel op de nieuwe 'deadline'.
  Medestudenten tasten zelf ook in het duister waardoor je vaak geen idee bent wat je aan het doen bent of dat je het wel op de juiste manier vorm geeft. waarna er wederom een dikke onvoldoendes met weinig feedback uit voort vloeien. Het opleidingsmanagement (waarmee je zo nu en dan een gesprek hebt) steken hun hoofd in het zand. meerdere studenten uit mijn groep geven dezelfde feedback aan de opleiding. er wordt 500 euro per maand, per student betaald voor 1 lesdag per maand, en verder weinig structuur en begeleiding tijdens de opleiding. Mocht het diploma worden behaald ben je MSc. googelen voor gevorderden.

  Erg matige opleiding, weinig begeleiding bij het maken van de beroepsproducten, Avans+ is erg commercieel ingericht met een gigantisch winstoogmerk

  Sterke punten
  vakinhoudelijke kennis van docenten is goed

  Zwakke punten
  Erg matige opleiding, weinig begeleiding bij het maken van de beroepsproducten, Avans+ is erg commercieel ingericht met een gigantisch winstoogmerk

  Projectmanagement

  Goede lessen, fijne opbouw en praktisch toepasbaar. Prettige locatie in Breda.

  Goede balans theorie-praktijk

  Zeer kundige docenten die met kleurrijke praktijkcases zorgen dat je direct leert hoe je de geleerde theorie ook direct toe kan passen in de praktijk. Daarnaast leer je niet alleen van de docenten maar vond ik het ook erg fijn om met gelijkgestemden uit andere organisaties in de klas te zitten. Ook daar heb ik veel van geleerd en zelfs leuke connecties voor mijn netwerk aan overgehouden.

  Sterke punten
  Docenten, praktijkgerichtheid en netwerken

  Veel geleerd en erg toepasbaar

  Ik heb de opleiding kwaliteits en verandermanagement gevolgd en kan hem zeker aanraden. Fijne docenten, goede bijeenkomsten met een groep mensen van verschillende branches wat erg interessant was en alles is toepasbaar waardoor je er direct al iets aan hebt.

  Sterke punten
  Kundige docenten, mensen uit verschillende branches

  Avans is een mbo

  Finanicele Opleiding is een aanfluiting. Docenten zijn onbevoegd en ongeitnresseerd en dat voor zoveel geld. Je kan een klacht indienen maar doen ze niks mee. Trap er niet in mensen.

  Sterke punten
  Dat mag ik hier vast niet publiceren maar voel mij een oor aan genaaid.

  Zwakke punten
  Hetzelrde eigenlijk.

  Betrokkenheid en persoonlijk

  Mijn opleiding projectmanagement met veel plezier gevolgd bij Avans+. Vooral de persoonlijke aandacht en betrokkenheid bij mijn ontwikkeling vielen me vanaf het eerste contact op. De opleiding was vanaf dag 1 interessant en ik kon het geleerde meteen goed toepassen in de praktijk. Ik kom zeker terug hier en kan hen ook erg aanraden.

  Sterke punten
  Praktijkgericht en persoonlijk

  Zwaar ondermaats

  Bij het begin van de cursus werd eerst het hele CV van de opleider doorgenomen, met een hoop verwachtingen startten we dus (vertraagd) de les.

  Zelden zoiets slechts meegemaakt. Onsamenhangend, laag tempo, inhoud kwam niet overeen met de brochure, niet echt wat je verwacht van een opleider als Avans. Een basisschool les van groep 5 had meer uitdaging gegeven.

  Dit ging om een IT cursus.

  Sterke punten
  Geen gedoe over uitschrijven

  Zwakke punten
  De hele cursus

  Subsidies binnen harken

  10 weken cursus wordt in eens zonder melding in 5 weken gestopt omdat ze anders hun subsidies niet kunnen aanvragen, met als gevolg dat je elke week 2x zo veel werk moet zien te verzetten wat lastig. Wat voor mensen in dit traject lastig is want de meeste mensen werken er gewoon naast. Na vragen of je een doorstart kan maken in de volgende groep krijg je te horen dat ze al hun cursussen in 5 weken stoppen. Hier nooit weer een cursus het is duidelijk dat hun doel is zo veel mogelijk subsidies binnen te harken.

  Slecht georganiseerd

  Ik heb de module ouderenzorg bij Avans + in Breda gevolgd.\\r\\nZe laten je verplichte boeken/literatuur aanschaffen die achteraf gezien niet nodig waren (gewoon niet gebruikt, ook nooit besproken tijdens de les). Daarnaast werken ze met een modulehandleiding. Deze klopt vaak niet. De voorbereidingen waren best tijdrovend en dat is verder prima maar wel balen als dan achteraf blijkt dat je het verkeerde/onnodige voorbereid hebt. Ik vond de voorbereiding op de proeve van bekwaamheid ook heel slecht. Geen duidelijke informatie wat er van de studenten verwacht werd. Als laatste ben ik teleurgesteld in het certificaat dat we kregen na de afronding. Ze wilden het per mail sturen. Een mede student heeft ervoor gezorgd dat we het ook nog per post kregen. Jammer, terwijl de opleiding veel geld kost en een half jaar vrij intensief was. Ik raad Avans + niet aan.

  Zwakke punten
  Slechte voorbereiding op examens\\r\\nVeel zaken die niet kloppen\\r\\nOnnodig kosten maken\\r\\nKortom weinig waar voor je geld

  Slecht georganiseerd

  Ik heb de module ouderenzorg bij Avans + in Breda gevolgd.
  Ze laten je verplichte boeken/literatuur aanschaffen die achteraf gezien niet nodig waren (gewoon niet gebruikt, ook nooit besproken tijdens de les). Daarnaast werken ze met een modulehandleiding. Deze klopt vaak niet. De voorbereidingen waren best tijdrovend en dat is verder prima maar wel balen als dan achteraf blijkt dat je het verkeerde/onnodige voorbereid hebt. Ik vond de voorbereiding op de proeve van bekwaamheid ook heel slecht. Geen duidelijke informatie wat er van de studenten verwacht werd. Als laatste ben ik teleurgesteld in het certificaat dat we kregen na de afronding. Ze wilden het per mail sturen. Een mede student heeft ervoor gezorgd dat we het ook nog per post kregen. Jammer, terwijl de opleiding veel geld kost en een half jaar vrij intensief was. Ik raad Avans + niet aan.

  Zwakke punten
  Slechte voorbereiding op examens
  Veel zaken die niet kloppen
  Onnodig kosten maken
  Kortom weinig waar voor je geld

  Bende

  Wanneer je informatie vraagt aan / over Avans+ krijg je een enthousiast iemand aan de telefoon of op de mail. Ook bij het intake gesprek zijn ze enorm enthousiast. Vooral het onderdeel zelfstudie sturen ze erg op zodat iedereen op zijn/haar gewenste moment kan studeren. Dit i.c.m. een enkele lesdag.
  Maar wat is dat dramatisch geregeld... Online dien je opdrachten te maken en in te leveren, samen werkend of alleen met mede studie genoten. Docenten moeten dan online reageren, maar dit gebeurt amper. Reden? Docenten werken op ZZP basis. Docenten zijn allemaal nog werkzaam in het werkveld, waardoor zij veel kennis hebben (wat top is). Echter hebben zij amper tijd om goed en kundig te reageren op studenten. Je wordt aangewezen op jezelf en je studiegenoten, waardoor veel in het duister tasten en geen idee hebben of ze het goed doen. Wanneer je hier vragen over stelt zal er weinig tot niks aan gedaan worden...

  Sterke punten
  Docenten bevatten veel kennis

  Zwakke punten
  Weinig contact momenten mogelijk met docenten
  Weinig inhoudelijke feedback.

  slechte studie

  Vol enthousiasme begon ik met de studie poh ggz.\\r\\nStage was fijn en ik deed het goed.\\r\\nTijdens de opleiding leerde ik enkel op oppervlakkig niveau wat de diverse stoornissen inhielden. De stof was mij al bekend.\\r\\nWeinig tot geen methodieken, gesprekstechnieken, tips en tools om te kunnen gebruiken.\\r\\nDe lessen zijn zeer demotiverend door de verveelde houding van een docent en het online lesprogramma.\\r\\nEr wordt daarnaast met kritiek gesmeten alsof het niets is.\\r\\nAan het einde vd opleiding moet je een gesprek doen met een acteur en een team keurt dat dan. \\r\\nWat er van dit gesprek wordt verwacht is niet geheel duidelijk. Er is niet op geoefend tijdens de opleiding.\\r\\nDaar zakken studenten dan ook op. \\r\\nEr wordt geen rekening gehouden met corona, online alles, zeer protocollaire opleiding die vooral zorgt dat je motivatie voor dit vak verdwijnt.\\r\\n\\r\\nNiet doen.

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Veel toetsmomenten zonder fatsoenlijke begeleiding.\\r\\nWeinig praktische kennis krijg je aangeboden.\\r\\nWordt niet lesgegeven in gesprekstechnieken, maar wordt aan einde opleiding wel streng op getoetst. Bij falen haal je de opleiding niet.\\r\\n\\r\\nStagebegeleider heeft geen inspraak over of je slaagt of niet.\\r\\nJe krijgt als student behoorlijk wat ongefundeerde kritiek.\\r\\n

  Matige opleiding

  Vol enthousiasme ging ik de opleiding tegemoet. Helaas werden verwachtingen niet waargemaakt. De opleiding startte sterk met een blok zelfontwikkeling middels de module ‘Professionele Leiderschap’. Ondanks dat dit nog niets te maken had met oncologie fysiotherapie, leek het me wel een fijne start. In module 2 gingen we aan de slag met EPB, en deden we een mini-onderzoek in de oncologie, terwijl we nog niets aan oncologie fysiotherapie hadden gehad. Pas in module 3 en 4 gingen we daarmee aan de slag. Een erg vreemde volgorde van lesstof aanbieden. De aangeboden vorm ‘blended learning’ moet worden opgevat als zelfstudie met weinig begeleiding. 2 maal per 10 weken wordt er een bijeenkomst georganiseerd waar weinig inhoudelijk wordt teruggekomen op de stof, maar eigenlijk alleen wordt besproken waar studenten tegen aan lopen. Lesvoorbereidingen werden daarom bijna altijd overgeslagen. Middels een online leeromgeving wordt informatie aangeboden, echter zijn dit vaak gewoon filmpjes van Youtube. Van eigen materiaal ontbreekt dan ieder spoor, met name bij de module EPB. Mijn ontevredenheid, en die van medestudenten, heb ik geuit bij de opleidingsmanager. Daar werd mij kenbaar gemaakt maar gewoon te pakken wat ons wordt aangeboden, en dat wij daar dus niet goed gebruik van maken (het gros van de studenten dus). Ook voelde ik mij in dat gesprek overruled.

  Module 4 werd beëindigd met een online toets. De vorm was waardeloos en er werd erg weinig getoetst op inhoudelijke kennis. Wanneer ontevredenheid wordt geuit door vrijwel alle studenten, komen zij met een tegenbericht dat de toets ongeldig wordt verklaard vanwege een fout in de vormgeving van de online leeromgeving (blackboard). Mijn medestudenten zijn middels bovenstaande informatie bezig met het schrijven van een klachtbrief. Middels bovenstaande heb ik besloten de studie voortijdig te stoppen.

  Daarnaast zijn de docenten ondermaats

  Middels deze review wil ik studenten behoeden voor het maken van een foute studiekeus. Laat je goed informeren en kies deze studie niet als je wenst goede en inhoudelijke begeleiding te krijgen.

  POH-ggz opleiding avans plus voldoet niet aan verwachtingen

  Ik zou niemand aanraden hier de opleiding te gaan doen. Verwachtingen komen niet overeen met wat er aangeboden wordt. De studiebelasting is onevenredig hoog en vooral geconcentreerd aan het einde van de opleiding. Er wordt geen rekening gehouden met al bestaande ervaring, voorkennis. Communicatie verloopt niet goed. Er wordt met feedback vanuit de studenten niets gedaan gedurende de opleiding. 4 mensen zijn aan het eind op het laatste onderdeel gezakt van de 14. Dit was niet nodig geweest.

  Sterke punten
  meeste gastlessen waren wel qua inhoud goed.

  Zwakke punten
  organisatie, communicatie, professionaliteit en gedrag van docenten

  Praktijk verpleegkundige in het verpleeghuis

  Ik had hoge verwachtingen van een post hbo opleiding. Helaas moest ik deze al heel snel bijstellen.
  De opleiding bestaat uit 3 modules, pg - somatiek - professionele rolontwikkeling. 
  Tijdens pg lessen was niveau van docenten ondermaats. Behalve de lessen van 2 gz-psychologen leerde ik niks nieuws.
  De lessen somatiek bleken een paar maanden later op dezelfde manier ingestoken. Veel oplezen van power points, weinig nieuwe info en ook de toets was ondermaats. 2 hele hoofdstukken vragen over ethiek, en met 2 sub-vragen over hartfalen. 
  Professionele rolontwikkeling waren vooral lessen met een actrice. De theorie kwam erg summier aan bod. En het leerklimaat deed meer denken aan een 1e jaar op een middelbare school dan post hbo voor volwassenen. 
  Al met al veel teleurstellingen tijdens deze opleiding, met ook zeer gebrekkige communicatie vanuit opleiding zelf.
  Wij als organisatie sturen na mijn leerjaar ook geen mensen meer naar deze opleiding.

  Belachelijke reden afwijzen sollicitatie

  Ooit zo'n belachelijke en ongeloofwaardige reden gehoord om afgewezen te worden????
  Wat dan zal je denken. Gesolliciteerd op een functie die ik 10 jaar heb uitgevoerd en waarvan de werkzaamheden een copie-paste zijn van de werkzaamheden in de vacature. Toch word ik afgewezen omdat de werkervaring niet recent is. Niet recent is in dit geval dat het anderhalf jaar geleden is dat ik de werkzaamheden heb uitgevoerd. Nou Avans+...... waar ben je dan naar op zoek. En waarom mij dan wel op gesprek laten komen. Daar wordt die werkeevaring niet recenter van.
  Laat die plus achter de naam maar voortaan weg want die verdienen jullie echt niet.

  Sterke punten
  Niks

  Zwakke punten
  Alles

Bezoek Avans Plus

Schrijf een review