Reviews van deze auteur

Matige opleiding

Review over Avans Plus

Vol enthousiasme ging ik de opleiding tegemoet. Helaas werden verwachtingen niet waargemaakt. De opleiding startte sterk met een blok zelfontwikkeling middels de module ‘Professionele Leiderschap’. Ondanks dat dit nog niets te maken had met oncologie fysiotherapie, leek het me wel een fijne start. In module 2 gingen we aan de slag met EPB, en deden we een mini-onderzoek in de oncologie, terwijl we nog niets aan oncologie fysiotherapie hadden gehad. Pas in module 3 en 4 gingen we daarmee aan de slag. Een erg vreemde volgorde van lesstof aanbieden. De aangeboden vorm ‘blended learning’ moet worden opgevat als zelfstudie met weinig begeleiding. 2 maal per 10 weken wordt er een bijeenkomst georganiseerd waar weinig inhoudelijk wordt teruggekomen op de stof, maar eigenlijk alleen wordt besproken waar studenten tegen aan lopen. Lesvoorbereidingen werden daarom bijna altijd overgeslagen. Middels een online leeromgeving wordt informatie aangeboden, echter zijn dit vaak gewoon filmpjes van Youtube. Van eigen materiaal ontbreekt dan ieder spoor, met name bij de module EPB. Mijn ontevredenheid, en die van medestudenten, heb ik geuit bij de opleidingsmanager. Daar werd mij kenbaar gemaakt maar gewoon te pakken wat ons wordt aangeboden, en dat wij daar dus niet goed gebruik van maken (het gros van de studenten dus). Ook voelde ik mij in dat gesprek overruled.

Module 4 werd beëindigd met een online toets. De vorm was waardeloos en er werd erg weinig getoetst op inhoudelijke kennis. Wanneer ontevredenheid wordt geuit door vrijwel alle studenten, komen zij met een tegenbericht dat de toets ongeldig wordt verklaard vanwege een fout in de vormgeving van de online leeromgeving (blackboard). Mijn medestudenten zijn middels bovenstaande informatie bezig met het schrijven van een klachtbrief. Middels bovenstaande heb ik besloten de studie voortijdig te stoppen.

Daarnaast zijn de docenten ondermaats

Middels deze review wil ik studenten behoeden voor het maken van een foute studiekeus. Laat je goed informeren en kies deze studie niet als je wenst goede en inhoudelijke begeleiding te krijgen.

reacties: