De Eerste Hulp Groep

De Eerste Hulp Groep is een van de grootste BHV & EHBO opleiders van Nederland. Ze zijn officieel erkend als partner van Het Oranjekruis en volgen de richtlijnen van het NIBHV. Door hun persoonlijke aanpak bieden ze hoogwaardige en kwalitatieve opleidingen voor diverse branches en professionals. Door samen met de klant in gesprek te gaan kunnen ze advies geven over de juiste cursus voor de organisatie. Zo worden de juiste medewerkers op het juiste moment opgeleid en worden eventuele onnodige kosten voorkomen.

De cursussen worden verzorgd door gekwalificeerde instructeurs die gespecialiseerd zijn in BHV & EHBO volgens de strenge eisen van Het Oranjekruis en het NIBHV. Een van de populaire cursussen van de Eerste Hulp Groep is de BHV in één dag. Deze cursus is perfect voor organisaties die hun medewerkers snel willen opleiden. Alle medewerkers volgen de complete cursus gezamenlijk op de locatie van de organisatie. Deze cursus onderscheidt zich van de BHV-basis cursus, omdat de theorie klassikaal wordt behandeld in plaats van via een e-learning. Hierdoor krijgen de medewerkers de gelegenheid om de theorie en praktijk tegelijk te leren en kunnen ze binnen een dag geschoold worden tot BHV'er. De groepen zijn vanaf 10 tot zelfs 16 medewerkers groot.

Daarnaast biedt de Eerste Hulp Groep ook cursussen aan voor EHBO, zoals de cursus EHBO voor particulieren of EHBO voor bedrijven. Deze cursussen zijn gericht op het verlenen van eerste hulp bij ongevallen en noodsituaties en kunnen levens redden. De instructeurs zijn gekwalificeerd en geven de cursussen op een interactieve en praktische manier.

De Eerste Hulp Groep biedt ook diverse cursussen voor bedrijven. Zo zijn er cursussen voor bedrijfshulpverleners, voor specifieke branches zoals de zorg of de bouw, en voor het verlenen van eerste hulp bij bedrijfsongevallen. De cursussen zijn gericht op het verkrijgen van de juiste vaardigheden en kennis om in noodsituaties snel en adequaat te handelen. De Eerste Hulp Groep helpt bedrijven om te voldoen aan de wetgeving en om hun medewerkers te beschermen.


De Eerste Hulp Groep Reviews

  Nooit met dit bedrijf in zee gaan

  Een aantal keer zijn de cursusdata afgezegd daardoor is mijn certificaat verlopen terwijl ik mij op tijd aangemeld had.
  Geen geld teruggehad dus nooit meer een cursus bij dit bedrijf.

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Te commercieel en komen hun afspraken niet na

  Cursus prima, maar slechte klantenservice

  Dit bedrijf kun je beter mijden. Cursus op zich is prima, maar klantenservice is niet klantgericht en handelde klacht slecht af.

  Sterke punten
  Mensen die cursus geven zijn begaan en denken mee

  Zwakke punten
  Klacht afhandeling

  Fijne docent

  Eli was een fijne docent. Rustig, had kennis en was fijn in zijn manier van lesgeven

  duidelijk

  Alles was duidelijk en als er vragen waren konden we die ook stellen. Ik heb er veel aangehad.

  e-learning en kortingsactie niet ok

  ik had geboekt in de periode dat een kortingsactie liep voor 2e persoon halve prijs, maar die was niet geldig als je tegelijkertijd boekte. Je moest eerst inschrijven en dan kreeg je een code voor korting. Dat stond wel in de kleine lettertjes, maar niet duidelijk. En de tekst op de hoofdpagina gaf dit niet duidelijk aan. Toen ik hierover belde kreeg ik een zeer onvriendelijke persoon aan de lijn die aangaf dat dit de voorwaarden zijn, totaal niet mee denkend. Als ik wilde annuleren kreeg ik mijn geldt niet terug, omdat ik een coupon code had gekregen (die ik die niet kon gebruiken...). Ze adverteren wel dat annuleren mogelijk is. Dus lees goed alle voorwaarden!!

  De e-learning was erg frustrerend omdat er een minimale tijd was aan gegeven die je per pagina moet besteden. Als je eerder klaar was kon je niet verder klikken. Dus moest je steeds een paar minuten wachten. Niet goed voor mijn concentratie spanne...

  Sterke punten
  Praktijk was ok

  Zwakke punten
  E-learning
  Aanmeldprocedure

  Oranje Kruis de betere EHBO cursus

  De EHBO cursus van het Oranje Kruis is zeer waardevol! De theorie doe je thuis op de computer. Wat ik erg vervelend vond. Dus gebeld om te vragen of het ook ergens op papier staat. Daar deden ze mega moeilijk over... Hoezo? Blijkt dat alles gewoon in het Oranje Kruis boekje 27e struk staat; geheel identiek aan de e-learning. Na lang aandringen eindelijk deze info gekregen... dus die klantenservice ontevredenheid herken ik wel. Na de theorie uit het boek ben ik door het e-learning programma gegaan. Prima te doen. Haal je de tussentoets met een voldoende? Let op!!! Doe de tussentoetsen tóch meerdere keren, vnl toets 3 omdat dit je veel beter voorbereid op de eindtoets. Daar kwam ik pas achter op de praktijkdag. Neem ruim de tijd om door de theorie te gaan, het is veel.

  De 1.5 praktijkdag was geweldig. Kleine groep, veel aandacht, prima parkeren, grote ruimte. Instructeur enorm enthousiast en goed op de hoogte. Fijn om ook de fysiologische processen in het lichaam te horen bv bij shock. Het oefenen met het LOTUS slachtoffer was heel fijn en waardevol. Het praktijkexamen was goed te doen, streng doch rechtvaardig. Vriendelijke examinatoren.

  In het verleden ook de Rode Kruis uitgebreide EHBO gedaan. Deze van het Oranje Kruis is VEEL beter! En door de praktijkdagen heb ik zelf ook het gevoel beter voorbereid te zijn op een praktijk geval. Kortom, jammer van die zuurpruim aan de telefoon; het gaat uiteindelijk om de praktijkdagen en die waren TOP. Aanrader.

  Sterke punten
  Goede praktijkdagen, oefenen met Lotus slachtoffer heel waardevol.
  Ga je een EHBO cursus doen? Doe dan die van het Oranje Kruis! Die is veel uitgebreider, meer gedegen en intensiever dan die van het Rode Kruis. Daarbij voel ik me nu echt beter voorbereid dan bij die van RK. Zie verder de review

  Zwakke punten
  - Ben je niet goed voorbereid qua theorie (koop het boek! ook handig als naslagwerk) dan is praktijkdag 2 idd snel en geeft nauwelijks tijd voor leren.
  - Toetsvragen formulering mag wel wat aan verbeteren; onduidelijk taalgebruik, onduidelijk wanneer meerdere antwoorden mogelijk zijn of maar 1 antwoord (kost tijd als je daar naar moet zoeken).
  - Indeling Oranje Kruik boekje in levensbedreigende en minder ernstig begrijp ik maar is niet conform de praktijk... van een lichte onderkoeling kun je ook in een ernstige onderkoeling raken en ook de hitteberoerte/kramp enzo.

  niet voor herhaling vatbaar

  De theorie is op zich wel duidelijk, echter vind ik het geen goede voorbereiding op het praktijkgedeelte. In de praktijk moet je echt alles weten om te achterhalen waarmee je te maken hebt, terwijl je tijdens de theorietoets alleen maar meerkeuzevragen kreeg.

  Ik beheerste de stof (tussentoetsen gewoon gehaald) maar door de zenuwen had ik wat problemen met de eindtoets. Toen ik belde voor overleg waren ze totaal niet begripvol of dachten ze mee voor een oplossing. Ja....de praktijkdag verzetten zodat ik meer tijd had voor de theorie maar dat kostte dan wel € 75,-. Ik heb dit al zeer onprettig, onprofessioneel, en klantonvriendelijk ervaren. Deze mensen zijn zeer commercieel. Zij zien alleen het belang van geld binnenhalen en niet om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen uiteindelijk een EHBO diploma hebben en zo iets voor anderen kunnen betekenen. Uiteindelijk toch de toets gehaald.

  De trainer was zeer vriendelijk en legde alles duidelijk uit. Ik had het persoonlijk fijner gevonden om vaker bepaalde handelingen te kunnen oefenen en ook al meer met een lotus te kunnen oefenen. Doordat de trainer zelf op dag 1 een keer voor lotus speelde kwam ik erachter dat ik de stof echt niet voldoende beheerste, zoals ik in eerste instantie dacht. Op dag 2 kwamen de echte lotussen pas. Maar om dan voor de volgende dag (examen) alles nog goed door te kunnen nemen was voor mij te kort dag. Praktijkgedeelte op zich dus niks mis mee als je alles snel oppikt en het niet erg vind alles maar 1x te kunnen oefenen. Anders kun je beter een cursus kiezen die over langere tijd is verspreid.

  Sterke punten
  eerste hulpgroep: niks

  Zwakke punten
  klantonvriendelijk, tactloos, onprofessioneel

  fijn de theorie thuis te kunnen doen

  de auto kun je moeilijk kwijt op deze locatie aangezien het in de stad van Arnhem was. Het was verder wel een fijne locatie, en een fijn klein clubje! De instructeur was erg fijn en legde goed alles uit. Ben zeker tevreden hoe alles verder verlopen is. En vond het fijn de theorie thuis te kunnen doen, de vorige keer volgde ik een hele dag de cursus, dit duurde lang. Daarom vond ik dit juist fijn!

  Een grote pluim

  Erg tevreden over de informatie. De instructrice verdient een grote pluim voor het geven van de training in zo'n kleine en warme ruimte. Dat is het enige grote nadeel dat ik kan noemen over de cursus.

  Top

  Een super instructrice, fijne en goeie uitleg

  Online materiaal redelijk, maar service beneden peil

  Mijn ervaring was helaas niet positief.
  Doordat ik zelf betrokken ben geweest bij een auto-ongeluk heb ik de praktijk dag gemist. Toen ik, naderhand, vroeg om een andere datum werd mij verteld dat ik 75,- moest bijbetalen om de praktijk middag te mogen doen. Ik vond deze reactie onprofessioneel, teleurstellend en vooral erg onvriendelijk. Zeker vanuit een eerste hulp verlenings organisatie! Ik zou dit bedrijf aan niemand aan raden en de cursus bij een andere organisatie doen waar ze enige vorm van klantenservice en begrip hebben voor een medemens!

  Zwakke punten
  Onvriendelijk, slechte service, alleen commercieel belang

  Een aanradar

  Ik heb enorm veel geleerd op korte termijn en ben de instructrice (Jeanette Hessels) erg dankbaar voor haar inzicht en het delen van haar ervaringen en kennis. De locatie was op zich niet heel gunstig omdat het in een bedrijfspand was dat niet dicht in de buurt van het trein station was maar dat was in mijn ervaring zo. Ik heb veel informatie over de cursus kunnen vergaren via het klantenservice nummer waar er altijd adequaat informatie werd gegeven. Ik zou willen adviseren om cursussen te geven met niet meer dan 5 cursisten aangezien anders cursisten dan misschien niet aan bod komen met eventuele vragen over theoretische kennis die zij hebben opgedaan. Ten slotte zal ik zeker weten de eerste hulpgroep aanraden bij vrienden/collega's om hun ehbo diploma te halen. Ik heb de praktijkcursus als zeer prettig ervaren.

  De cursus was zeer interessant en leuk om aan deel te nemen.

  De cursus was zeer interessant en leuk om aan deel te nemen.
  Voor het eigen leerproces zou het goed zijn om in de middag van dag 1 al met de lotus te werken.
  Ik merk dat ik de praktijk in dag 2 pas echt goed onder de knie kreeg.
  De avond daarvoor heb ik nog flink lopen leren, puur uit 'angst' dat ik het de volgende dag niet zou weten.
  Achteraf was dit niet nodig, omdat de lotussen je echt goed meenemen met specifieke casussen.
  Mevrouw was zeer deskundig en hielp de groep goed, soms alleen wat snel door de stof.
  Dit was echter ook logisch omdat er van tevoren een theorie-examen op het programma stond.

  Tot slot vond ik het theorie-examen geen goede weergave van de praktijk.
  De praktijk wijst uit dat je alles echt goed moet weten (dus niet op meerkeuzeniveau).
  Ik zou daarom adviseren om meer open vragen te hanteren.

  Een goede cursus

  Ik vond het een goede cursus en de leerstof was duidelijk.
  Het gedoe door de wijziging van de locatie is, na enige commotie, goed opgepakt door de organisatie door de cursisten het boekje te geven.
  Maar nogmaals, ik heb veel van de cursus geleerd en daar gaat het tenslotte toch om.

  Leuke en interessante cursus

  op een leuke manier gegeven door de instructrice.

  Cursus Eerste Hulp aan Kinderen

  Ik geef de Eerste Hulp Groep een dikke 9

  Zeer matig

  Theorie is meer gericht op het verkrijgen van certificaat dan op het echt iets er van leren.

  Sterke punten
  Niet

  Zwakke punten
  Theorie, onvriendelijk

  De training voldeed aan de verwachtingen.

  De training voldeed aan de verwachtingen. De trainer heeft ruim voldoende kennis en ervaring voor deze training.

  Sterke punten
  Uitgebreide Elearning met veel aanvullende informatie

  Zwakke punten
  Cursus veelal in de avond

  Veel geleerd en een top service

  Ik vond het fijn dat er veel onderwerpen met een praktijk voorbeeld werden uitgelegd. Doordat de trainer zijn eigen ervaringen deelde werd alles voor mij ook daardoor nog weer een stuk duidelijker.

  Sterke punten
  Behulpzame klantenservice en snelle reactie via de mail.

  Zwakke punten
  Voor mij geen

  Gewoon een goede cursus

  Gewoon een goede cursus en een perfecte trainer. Gaf een goede uitleg. Zeker een aanrader

  Sterke punten
  Startgarantie

  Zwakke punten
  Geen

  Slechte zaak!

  Mijn ehbo cursus is door de eerste hulp groep geannuleerd ivm te weinig aanmeldingen. Dat kan gebeuren. Alleen heb ik gevraagd naar een alternatief in dezelfde periode. Was ook geen optie tenzij ik naar de andere kant van het land wil. Omdat het voor mij erg belangrijk was hem te halen in deze periode ivm een operatie, heb ik gevraagd te annuleren zodat ik ergens anders heen kan. Dit kon niet telefonisch en er werd verzocht een mail te sturen.dit gedaan en snel wat anders geregeld. Waard schetst mijn verbazing? Eerste hulp groep weigert mij restitutie te verlenen en heeft alleen zelf het recht om 3x te verzetten. En dat kan dus gerust weken of maanden verder zijn. Er wordt totaal geen rekening mee gehouden dat je als gastouder deze tijd dus niet hebt aangezien alles dan stopt zonder ehbo cursus geen aanvraag richting GGD. Maar dat boeit de eerste hulp groep niets, voor hun staat geld ver boven klantvriendelijkheid. Niet aan beginnen dus!

  Sterke punten
  Niet

  Zwakke punten
  Klantvriendelijkheid

  Eerste ervaringen zeer slecht

  Ehbo curses herhaling afgenomen bij de eerste hulpgroep. Actie.!
  Je krijgt 2 bioscoopkaartjes gratis.
  Nou na bijna 3 maanden nog geen kaartjes. Klacht gestuurd via de mail. Krijg je gewoon geen reactie op. Week later gebeld. Sorry mevrouw de kaartjes zijn nou op. Ook de vergoeding van het ziekenfonds wat ik zou krijgen volgens hun site. Klopt niet. Ik krijg helemaal geen vergoeding. Erg jammer dat ze zo met mensen om gaan. Als ik dit had geweten was ik bij het rode kruis gebleven

  Sterke punten
  Kan ik nog niet bedenken

  Zwakke punten
  Duidelijk omschreven

Bezoek De Eerste Hulp Groep

Schrijf een review