Reviews van deze auteur

Oranje Kruis de betere EHBO cursus

Review over De Eerste Hulp Groep

De EHBO cursus van het Oranje Kruis is zeer waardevol! De theorie doe je thuis op de computer. Wat ik erg vervelend vond. Dus gebeld om te vragen of het ook ergens op papier staat. Daar deden ze mega moeilijk over... Hoezo? Blijkt dat alles gewoon in het Oranje Kruis boekje 27e struk staat; geheel identiek aan de e-learning. Na lang aandringen eindelijk deze info gekregen... dus die klantenservice ontevredenheid herken ik wel. Na de theorie uit het boek ben ik door het e-learning programma gegaan. Prima te doen. Haal je de tussentoets met een voldoende? Let op!!! Doe de tussentoetsen tóch meerdere keren, vnl toets 3 omdat dit je veel beter voorbereid op de eindtoets. Daar kwam ik pas achter op de praktijkdag. Neem ruim de tijd om door de theorie te gaan, het is veel.

De 1.5 praktijkdag was geweldig. Kleine groep, veel aandacht, prima parkeren, grote ruimte. Instructeur enorm enthousiast en goed op de hoogte. Fijn om ook de fysiologische processen in het lichaam te horen bv bij shock. Het oefenen met het LOTUS slachtoffer was heel fijn en waardevol. Het praktijkexamen was goed te doen, streng doch rechtvaardig. Vriendelijke examinatoren.

In het verleden ook de Rode Kruis uitgebreide EHBO gedaan. Deze van het Oranje Kruis is VEEL beter! En door de praktijkdagen heb ik zelf ook het gevoel beter voorbereid te zijn op een praktijk geval. Kortom, jammer van die zuurpruim aan de telefoon; het gaat uiteindelijk om de praktijkdagen en die waren TOP. Aanrader.

Sterke punten
Goede praktijkdagen, oefenen met Lotus slachtoffer heel waardevol.
Ga je een EHBO cursus doen? Doe dan die van het Oranje Kruis! Die is veel uitgebreider, meer gedegen en intensiever dan die van het Rode Kruis. Daarbij voel ik me nu echt beter voorbereid dan bij die van RK. Zie verder de review

Zwakke punten
- Ben je niet goed voorbereid qua theorie (koop het boek! ook handig als naslagwerk) dan is praktijkdag 2 idd snel en geeft nauwelijks tijd voor leren.
- Toetsvragen formulering mag wel wat aan verbeteren; onduidelijk taalgebruik, onduidelijk wanneer meerdere antwoorden mogelijk zijn of maar 1 antwoord (kost tijd als je daar naar moet zoeken).
- Indeling Oranje Kruik boekje in levensbedreigende en minder ernstig begrijp ik maar is niet conform de praktijk... van een lichte onderkoeling kun je ook in een ernstige onderkoeling raken en ook de hitteberoerte/kramp enzo.

reacties: