Novi Hogeschool

NOVI, de afkorting voor Nederlandse Opleiding voor ICT, is al meer dan 63 jaar een erkende en gewaardeerde hogeschool voor ICT in Nederland. Bij NOVI bieden wij opleidingen die zich richten op de groei van professionals in hun carrière. Onze deeltijdopleidingen zijn speciaal ontworpen voor degenen die willen blijven werken terwijl ze leren, waardoor ze de leerstof direct kunnen toepassen op de werkvloer.

Ons unieke vrijstellingensysteem is een belangrijke reden om voor NOVI te kiezen. Als je al werkervaring hebt, is de kans groot dat je een deel van je studie bij NOVI kunt afsnijden, zelfs als het geen ervaring in de ICT is. Hierdoor kun je je opleiding flink inkorten, met gemiddeld 2,5 jaar voor een bachelordiploma. Dit is ideaal voor degenen die snel willen doorgroeien in hun carrière.

Onze opleidingen zijn praktijkgericht, waardoor we ervoor zorgen dat studenten actief met de stof aan de slag gaan en de theorie in de praktijk toepassen. Dit gebeurt door middel van on-demand colleges die online beschikbaar zijn. Hierdoor hoeven studenten geen reistijd te besteden aan colleges en kunnen ze vanaf elke locatie deelnemen. Bovendien, dit stelt studenten in staat om de colleges op hun eigen tijdschema te volgen.

Bij NOVI geloven we in continu vernieuwen en verbeteren van ons onderwijs. Ons jonge en enthousiaste team zet zich elke dag in om de leerervaring en inhoud van onze programma's te verbeteren. Wij hebben de ambitie om de meest innovatieve en praktijkgerichte opleider te zijn. Onze jarenlange ervaring in de ICT-branche maakt ons tot een kennisexpert in de industrie.

Als oudste ICT-opleider van Nederland hebben wij bijgedragen aan de automatisering in ons land. Wij stonden midden in de derde industriële revolutie, waardoor we nu een gedegen kennis hebben opgebouwd die we delen met onze studenten. Onze oprichting in 1958 was onder leiding van informaticus en schaakkampioen Max Euwe, die ons in de markt zette als AMBI (Automatisering en Mechanisering van de Bestuurlijke Informatievoorziening). In 1997 werd AMBI omgedoopt tot NOVI.


Novi Hogeschool Reviews

  Ondermaatse begeleiding

  Via uwv heb ik een bootcamp aangeboden gekregen voor front-end development.
  Het begon allemaal ok, met een cursus java basisprogrammeren op locatie Maastricht. Ook met vragen kon je op een gegeven moment bij een leraar (en student) terecht die zeer behulpzaam was.
  Eenmaal bij het front-end gedeelte aangekomen raakte ik door omstandigeheden op een gegeven moment wat achterop, het grootste gedeelte van mijn groep was al afgehaakt. Bij de eindopdracht voor webdevelopment liep ik tegen wat standaard code problemen aan die ik ook met de online hulp (studenten) niet opgelost kreeg. Er was geen extra hulp beschikbaar en omdat ik niet meer in een groep zat kon ik me niet met anderen samenpakken om dit te bespreken.
  Zodoende liep de tijdspanne uit van 1 a 2 maanden voor de eindopdracht tot bijna een half jaar en werd het leerproces een frustrerende, ontmoedigende ervaring. Naar locatie Utrecht gaan was geen optie voor me en hoe ze je verder in je sop laten gaar koken mag de naam onderwijs niet dragen.
  Kies als je niet in de buurt van de hoofdlocatie woont sowieso een ander instituut want bij Novi begrijpen ze de definitie van het woord begeleiding niet.

  Sterke punten
  De stof is ok, mag uitgebreider. Sommige leraren komen je goed tegemoet.

  Zwakke punten
  Slechte begeleiding en bereikbaarheid. Geen extra hulp beschikbaar bij hardnekkige problemen.
  Online lessen zijn wat lang.

Bezoek Novi Hogeschool

Schrijf een review