Practice Aptitude & Assessment Tests | Assessment-Training.com Free practice aptitude tests with worked solutions, tips, tricks and advice. Find out what they involve and learn how to pass today!

Reviews over Assessment Training

  • Ik heb 13 euro betaald voor de Watson Glaser test. Het oefenmateriaal bestaat slechts voor elke module van de test uit één set vragen in het Nederlands en twee in het Engels. Je kan, als je de Nederlandse Watson Glaser moet maken, dus maar één keer echt oefenen. Herhalen van de gemaakte vragen heeft uiteraard weinig zin. Een van de oefenmodules in het Nederlands bevat een vraag die ook gratis online wordt gegeven door Assessment Training (over toegenomen banen voor hogeropgeleiden). De informatie dat tweederde van het testmateriaal in het Engels is, wordt pas na aanschaf gegeven. Er staat: "We bieden in dit pakket zowel testen in het Nederlands als in het Engels, dit omdat de test vaak in het Engels wordt afgenomen."

    De uitleg is niet altijd helder, bevat taalfouten en is daarom ook niet altijd geloofwaardig. Over de ontwikkeling van de testpakketten zegt de website: "De meeste van onze vragen worden geschreven door psychologen die ook ervaring hebben bij de grote assessment ontwikkelaars. Het resterende deel wordt ontwikkeld door testontwikkelaars in dienst van Assessment-Training.com. Hoe dan ook, u kunt er vanuit gaan dat de testen relevant en nauwkeurig zijn." Daar kun je aan twijfelen helaas.

    Ten derde geeft de website aan na de oefenvragen hoe je het hebt gedaan in vergelijking met 'de normgroep'. Het is onduidelijk wie deze normgroep is. Het lijkt erop dat dit anderen zijn die de test hebben gemaakt op hun site: "Daarnaast vergelijken we jouw resultaten met die van anderen, waardoor je kunt zien hoe je scoort ten opzichte van de normgroep."

    Sterke punten
    - Geen

    Zwakke punten
    - Weinig materiaal
    - Een module ook gratis verkrijgbaar
    - Uitleg
    - Normgroep

    Door Mat op 29 oktober 2018 Reageer
  • In het begin was ik wat sceptisch tegenover het online voorbereiden van mijn assessment, maar na een intensieve online training op Assessment-Training.com merkte ik toch dat ik met meer zelfvertrouwen het assessment in ging. Ik heb de volledige sollicitatietraining gevolgd waarin zaken als rollenspellen, presentaties en groepsdiscussies aan bod komen. Ook krijg je toegang tot alle capaciteitentesten. Al met al heeft de training ervoor gezorgd dat ik mijn assessment heb gehaald!

    Sterke punten
    Uitgebreide training
    Veel oefenopgaven
    Goed bereikbare klantenservice

    Door Henk D. op 5 oktober 2018 Reageer
  • De pakketten van assessment training bieden perfecte voorbereiding voor een echte assessment. De moeilijkheid sluit goed aan op hoe de tests in het echt zijn.

    Door Dave Dirkx op 18 september 2018 Reageer
  • Ondankt het feit dat de aanschafprijs aanzienlijk is, is assessment-training.com naar mijn mening het meest professionele platform om je voor te bereiden op het assessment. De klantenservice hielp mij direct, nadat ik mijn account niet inkwam. Ook het niveau van de oefentoetsen sloten goed aan bij het daadwerkelijke assessment, dat ik glansrijk heb doorlopen.

    Sterke punten
    Goede klantenservice
    Sloot goed aan bij het daadwerkelijke assessment (vergelijkbaar niveau en soort vragen)

    Zwakke punten
    Misschien de prijs (maar je krijgt toegang tot in, mijn geval, duizenden vragen)

    Door P.J. op 30 juli 2018 Reageer
  • Na het oefenen met de gratis oefeningen van vele verschillende websites heb ik de keuze voor assessment-training.com gemaakt. Ik ben ontzettend blij met de keuze die ik gemaakt heb: ze hebben een enorm aantal verschillende oefeningen die goed aansluiten bij je komende assessment, met tal van vragen per oefening, het niveau van de oefeningen is vergelijkbaar met dat van assessments, en iedere vraag de uitleg bij iedere vraag is uitgebreid en duidelijk!

    Door rbn op 18 juni 2018 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • De HFM training voor een maand gekocht om voor te bereiden op een assessment. Site werkt op zich prima. Alleen jammer dat de testscores pas updaten als je terug gaat naar het dashboard.
    Daarnaast zitten er wel echt heel veel fouten in de opgaven. Niet de kwaliteit die ik verwacht had bij deze prijs, want ze zijn zeker niet de goedkoopste.
    Niveau van de opgaven is vergelijkbaar met het echte assessment. Ik was goed voorbereid.

    Sterke punten
    Veel opgaven
    Goed niveau
    Site werkt prettig

    Zwakke punten
    Niet direct na afloop van de test zichtbaar wat je (nieuwe) score is
    Heel veel fouten in de rekenopgaven

    Door Diana op 21 maart 2018 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


Bezoek Assessment Training

Schrijf je eigen review over Assessment Training