Reviews van deze auteur

Tip Tussentijds opzeggen

Review over LOI

Wanneer u tussentijds wil opzeggen zoek dan direct juridische hulp via het juridisch loket, de rechtsbijstand verzekering of bij een advocaat. De overeenkomst tussen de LOI en u is namelijk een overeenkomst van opdracht als bedoeld in art. 7:400 BW. Op grond van art. 7:408 BW mag u de overeenkomst altijd tussentijds opzeggen. De LOI mag alleen aanspraak maken op een naar redelijkheid vast te stellen loon en mag geen schadevergoeding in rekening brengen.
Laat u niet gek maken door voorwaarden die in strijd met de wet zijn.

Sterke punten
Geen

Zwakke punten
Ook ik heb mij erg vergist. Onbegrijpelijk dat de LOI nog bestaat .

reacties:

Review: Tip Tussentijds opzeggen

Alsjeblieft mensen, neem de moeite om een jurist of advocaat te raadplegen! Ik liep tegen hetzelfde aan dat loi nog voor 10 maanden geld wilde. 1 brief van mijn rechtsbijstand verzekering en ik was er van af. Heb niks meer hoeven te betalen, zelfs de boeken niet retour.
Het is gewoon een spelletje dat de Loi speelt en helaas zijn er mensen die zich door angst laten leiden en iets gaat betalen dat niet hoeft.

Review: Tip Tussentijds opzeggen

Hoi Meike,

Hieronder de brief;

Geachte meneer, mevrouw,
 
Onlangs heb ik van (naam medewerker ......,) vernomen dat het volgens haar pas per 1 maart 2020 mogelijk is om mijn onderwijsovereenkomst tussentijds op te zeggen en impliciet dat u onterecht kosten in rekening wilt brengen bij de tussentijdse opzegging van mijn onderwijsovereenkomst. Via deze brief laat ik u weten dat ik het hier niet mee eens ben.
 
U mag alleen aanspraak maken op een naar redelijkheid vast te stellen loon
Op 23 mei 2019 heb ik de onderwijsovereenkomst tussentijds opgezegd. Uw collega stelde eerder dat het stopzetten van de opleiding in mijn geval alleen mogelijk zou zijn per 1 maart 2020. Een beding in uw algemene voorwaarden op grond waarvan u dit stelt of aanspraak wilt maken op kosten vernietig ik hierbij voor zover nodig. Dergelijke bedingingen zijn namelijk in strijd met dwingend recht. De overeenkomst tussen u en mij is een overeenkomst van opdracht als bedoeld in art. 7:400 BW. Op grond van art. 7:408 BW mocht ik de overeenkomst altijd tussentijds opzeggen. U mag alleen aanspraak maken op een naar redelijkheid vast te stellen loon en u mag geen schadevergoeding in rekening brengen. Volgens mij mag u geen kosten meer in rekening brengen voor de periode na mijn opzegging.
 
U mag geen kosten in rekening brengen
Ik ben niet verplicht om nog termijnbetalingen aan u te voldoen. Daarom verzoek en voor zover nodig sommeer ik u om binnen 14 dagen na ontvangst van dit bericht aan mij te bevestigen dat u geen kosten meer in rekening brengt.
 
Als u geen gehoor geeft aan mij verzoek, dan ben ik genoodzaakt om mijn rechtsbijstandsverzekeraar in te schakelen.
 
Onder voorbehoud van alle rechten en weren.
 
Met vriendelijke groet,