Reviews van deze auteur

Ik was onterecht gezakt

Review over AALO

Tussen november en januari 2018 volgde ik de opleiding Fitness Trainer Level 2 met AALO Opleidingen. Op januari deed ik een eindexamen. Het eindexamen bestond uit drie delen: een schriftelijke oefening, een oefenexamen en een mondeling examen.

Na de examens zei de leraar tegen mij: "Ik zou je een voldoende geven, maar ik ga het niet doen. Ik wil dat je een kleine verandering aanbrengt in je schriftelijke opdracht, dan kun je de cursus halen". Vier dagen later ontving ik een schriftelijke evaluatie van het examen. In de schriftelijke evaluatie schreef de leraar veel argumenten om het falen van het mondelinge en schriftelijke examen te rechtvaardigen, die niet werden besproken tijdens de dag van het examen, en waar ik het volledig mee oneens was. Dus besloot ik op dezelfde dag een schriftelijke klacht in te dienen, met een lange argumentatie over de punten van de schriftelijke evaluatie waar ik het niet mee eens was.

- Ik heb geen schriftelijk antwoord op mijn klacht ontvangen. Ik schreef opnieuw bijna tien emails om een ??schriftelijk antwoord te vragen. Op eind februari ontving ik een e-mail waarin stond dat mijn klacht binnen 14 werkdagen door de klachtencommissie zou worden afgehandeld. Op mid maart schreef ik opnieuw omdat ik geen antwoord heb ontvangen. Ik ontving die dag een e-mail met de mededeling dat mijn klacht ongegrond was. Ik antwoordde terug en zei dat ik een lange argumentatie stuurde omdat ik het niet eens was met de examen beoordeling en dat het mijn recht als klant en student was om een ??schriftelijk antwoord op mijn klacht te ontvangen

- Op mid maart, na die e-mail ontving ik een nieuwe versie van het beoordelingformulier, waarin geen antwoorden op mijn vragen werden gegeven en er waren geen extra argumenten voor de beoordeling opgenomen. Het cijfer is echter verlaagd, zonder extra uitleg. Ik voelde me echt machteloos toen ik na alle inspanningen die ik had geïnvesteerd in het uitleggen van de redenen waarom ik dacht dat de evaluatie oneerlijk was, geen duidelijke argumentatie van de leraar ontving. Ik voelde ook echt niet gerespecteerd toen ik zag dat na alle tijd en moeite geïnvesteerd in het krijgen van een antwoord, mijn cijfer eenvoudig zonder uitleg werd verlaagd. Dit was een praktijkexamen, de docent had niet de gelegenheid om te controleren wat er is gedaan en een onopgemerkte fout te vinden die niet in de vorige versie werd beschouwd. Hoe is het dan mogelijk dat het cijfer is verlaagd zonder extra redenen te geven?


- Daarna heb ik besloten een klacht in te dienen bij de Geschillencomissie, een onafhankelijke commissie die beslissingen neemt over klachten in verband met privéonderwijs. Na het indienen van deze klacht, kwam AALO in contact om mij de mogelijkheid te bieden om het examen te herhalen en een deel van mijn geld terug te krijgen, maar ik besloot om dit aanbod niet te nemen omdat ik AALO niet meer vertrouw. Ik vroeg de commissie om te zoeken naar een onafhankelijke professional om mijn examen te bekijken, maar dit was niet mogelijk. De commissie adviseerde me ook om dit aanbod aan te nemen, omdat ze het met mij eens waren dat ik oneerlijk beoordeeld was, maar omdat het een mondeling examen was, was het niet mogelijk om het opnieuw te beoordelen. Ze waren het er ook over eens dat AALO niet correct is verlopen toen ik een klacht indiende. Helaas kon de Commissie AALO niet vragen om enige economische compensatie voor wat er was gebeurd. Als je dit leest, is mijn advies om geen cursus met AALO te volgen. Ze falen mensen onterecht om geld te krijgen voor het herhalen van het examen, en als je klaagt, heb je geen rechten en ontvang je geen compensatie voor het geld en de verloren tijd.

reacties: