De Haagse Hogeschool

Homepage - De Haagse Hogeschool De Haagse Hogeschool biedt een ruim aanbod hbo-opleidingen, masteropleidingen en post-hbo opleidingen en trainingen.

De Haagse Hogeschool Reviews

  Niet schoolwaardig

  Mijn middelbare school was in de meeste opzichten veel professioneler dan een hogeschool wat schandalig is. De management is daar alleen voor zichzelf en heeft alles gedaan om eigen positie te verstevigen in de school. Hierbij is de focus van de school niet de student maar de management en docenten. In veel opzichten kan je beter in een derdewereldland je opleiding doen dan hier.

  Sterke punten
  Niet, alleen als je in dienst bent

  Zwakke punten
  Studenten worden genaaid
  Docenten doen hun werk niet
  De management heeft een spinnen grip op de school en iedereen in dienst daar
  Docenten wordt altijd gelijk gegeven zelfs al is het racisme of onzedelijk gedrag bijv
  Je kind gaat geen kwaliteit educatie hebben noch een leuke schoolperiode
  Ze

  Niet afgesteld op volwassenen

  De deeltijdopleiding bij De Haagse Hogeschool is mogelijk slechts als je een relevante functie in je werk ook uitvoert: je wordt dus zonder een relevante werkfunctie niet toegelaten. Echter, de opleiding zelf is totaal niet afgesteld op werkende volwassenen. Je leert bijvoorbeeld in vergaderingen te zitten en een gesprek op een werkvloer te voeren en wordt ook daarop getentamineerd. En geloof mij, ook na 10 jaar werkervaring zal je deze dingen alsnog, volgens de docenten van De Haagse Hogeschool, vaak niet goed genoeg of helemaal verkeerd doen. De opleiding is dus gecreëerd voor studenten die net met HAVO klaar zijn, maar wordt ook aan werkende volwassenen verkocht met hetzelfde stelsel (maar gezien er aparte toelatingsvoorwaarden zijn, zoals de relevante werkfunctie, lijkt mij logisch dat zowel het stelsel als de vakken ook daarop moeten worden afgesteld). Dit is wat de inhoudelijke kant betreft.\\r\\n\\r\\nWat de formele kant betreft, is de opleiding zeer slecht georganiseerd. Je kunt wel alles vinden wat je nodig hebt, maar de communicatie met de coördinatoren en betreffende commissies is of onmogelijk of totaal zinloos. Veel vragen blijven onbeantwoord, ook na meerdere reminders. Dat geldt ook voor vragen betreffende je tentamens en/of opdrachten. Je hebt dus theoretisch een mogelijkheid om e.e.a. af te vechten als je met het resultaat het niet eens bent, maar vaak zal niemand je mail lezen (er zijn wel docenten die alles lezen en zelfs akkoord kunnen gaan met jouw argumenten, maar heel veel negeren je gewoon). Klagen aan de examencommissie of een ander orgaan is zinloos, want je krijgt of geen antwoord of ze nemen jou niet serieus en blijven de docent blind steunen, ook al is het heel duidelijk en bewijsbaar dat hij of zij fout zit. En het is weer het resultaat van het feit dat de opleiding niet is afgesteld op werkende volwassenen: de docenten verbazen zich zeer dat je überhaupt vragen of kritiek durft uit te spreken (wat wel heel normaal is in de wereld van volwassenen).\\r\\n\\r\\nIn conclusie adviseer ik de school wel voor jonge studenten, maar niet voor werkende volwassen deeltijders die zelf weten wat ze van de opleiding verwachten en durven dat ook uit te spreken.

  Sterke punten
  Online systemen zijn duidelijk en handig te gebruiken.

  Zwakke punten
  Organisatie, communicatie, attitude.

  Huidtherapeut

  Wat een slechte opleiding. Huidtherapie aan de Haagse is zeker geen aanrader. Mocht je kunnen kiezen voor de HHS of HU, zou ik zeker voor de HU gaan. De leraren zijn onbekwaam, voeren te laat cijfers door en /of veranderen de cijfers niet wanneer nodig is. Daarnaast gebruiken ze constant het excuus dat ze een nieuwe opleiding zijn, terwijl ze al 10 jaar bestaan, wanneer studenten aangeven dat ze iets missen en/ of veranderd moet worden. De administratie is erg traag, nemen nooit op je ze opbelt, met weer als excuses dat ze met zijn tweeën tegelijk lunchen. Leraren sturen je van kastje naar de muur. De inhoud van de lessen zijn ontzettend mager, weinig uitdaging en geen stof gericht op huidtherapie, waardoor je na de studie het gevoel hebt alsof je nog niks weet. Vanuit mijn opleiding schoonheidsspecialiste heb ik veel meer geleerd over behandelingen, omgang en kennis. Hierdoor heb ik het gevoel 4 jaar te hebben weggegooid, maar kan ik wel zeggen dat ik een HBO diploma heb (wat een onzin)

  Sterke punten
  geen sterktepunten. Ga hier niet naartoe

  Zwakke punten
  onbekwame leeraren
  administratie lui en niet bereikbaar
  Anne-Merel doet niks en gebruik overal een excuses voor
  weinig stof mbt huidtherapie
  geen uitdaging

  Hbo v duaal

  Ik ben met de opleiding hbo v gestart. Ik heb een studiecoach waarbij er direct al onderling frictie ontstond. Mijn studiecoach heeft vele leerlingen uit onze klas gedemotiveerd waarbij meer dan de helft van de klas gestopt is met de opleiding. Doordat ik er niet uit kwam met mijn studiecoach heb ik de onderwijsmanager om advies te vragen en wat de mogelijkheden zijn tot een nieuwe studiecoach. Dit was de grootste fout die ik gemaakt hebt. De onderwijsmanager heeft eerst mijn studiecoach haar verhaal aangehoord voordat wij het gesprek ingingen. Toen wij het gesprek ingingen heb ik niet mijn verhaal kunnen doen en heb ik van talloze fouten de schuld gekregen. Ik heb een andere studiecoach gekregen die gedreigd heeft het moeilijk te maken op mijn volgende werkplek. Zo willen ze weten wie mijn nieuwe werkgever is terwijl er geen reden toe is. Er vind geen praktijk advies of kennismakingsgesprek plaats maar toch blijven aandringen om erachter te komen wat mijn nieuwe werkplek. Ik ben zo overspannen geweest van alle stress en toch kreeg geen rust netalsof het al niet erg genoeg was bleef het mij moeilijk gemaakt worden. Uiteindelijk werd dit een depressie. Dit is een zeer slechte school en heb geen behoefte aan een gesprek heb genoeg dreigingen gehoord. Slechte school en slechte nieuwe studiecoach geen aanwinst voor de school

  kutschool

  Meerdere keren genaaid tijdens mijn opleiding, een keer door een fout van een docent 3x de eerste keer van de toets niet mogen maken, kreeg ik alleen de herkansing als optie.

  veel incompetente docenten, of docenten die bij objectieve opdrachten je beoordelen op basis van hoe leuk ze je vinden.

  Na het afstuderen was er iets fout gegaan met uitschrijven en is er 250 euro te veel afgeschreven die ik niet meer terug kreeg, tijdens coronatijd nog extra geld uit mijn portemonnee trekken

  Sterke punten
  medestudenten

  Zwakke punten
  alles behalve de medestudenten

  wanprestatie Haagse Hogeschool

  De administratie is slecht.
  De docente die ondernemingsrecht geeft is erg eenzijdig en geeft slecht les.
  de docent die IE-recht geeft is vaak te laat met nakijken en reageert niet op mails van studenten.

  Zwakke punten
  De studiebegeleiding is slecht.
  De administratie is slecht. Als student moet je alles controleren. De docente die ondernemingsrecht geeft is totaal ongeschikt als studiebegeleider.
  Als je als student commentaar geeft, wordt dit tegen je gebruikt.

Bezoek De Haagse Hogeschool

Schrijf een review