Reviews van deze auteur

Doe het niet

Review over NCOI

Door een overname van ons bedrijf door NCOI werd mijn werkgever NCOI. Bij NCOI werken mensen die net van school komen en werkelijk geen idee hebben hoe het werkt. Slechts een enkeling is betrokken maar het overgrote deel dat werkt bij NCOI interesseert het geen biet of klanten tevreden zijn. Zolang het salaris op de 24ste maar wordt overgemaakt.

Filosofie van deze organisatie is veel geld verdienen. Kwaliteit hierin is ondergeschikt. NCOI werkt voornamelijk met freelance-docenten die helemaal uitgeknepen worden. Voor de planning wordt voornamelijk gekeken naar het laagste freelance-tarief waardoor je bijna altijd de mindergoede docenten krijgt. De goede freelance-docenten vragen hogere tarieven en worden niet ingezet. Deze goede docenten nemen dan opdrachten aan bij andere opleiders die het wel snappen. Het zijn zeer slechte betalers en zetten freelancers onder druk. Er wordt veel beloofd maar bijna niets waargemaakt. Door deze houding zullen freelancers ook niets extra doen voor NCOI en zijn zelf ook niet betrokken. En terecht. Je gaat niet extra doen wanneer je er toch niet voor betaald wordt en voor een organisatie die jou als docent onbeschoft behandelt. Docenten hebben niet altijd de keus want ook zij moeten uiteindelijk iedere maand een salaris hebben om te kunnen overleven. Indien je als docent geen andere opdrachten hebt, kies je soms noodgedwongen voor NCOI.

Het verloop van personeel en ook ziekteverzuim en burn-outs bij NCOI is heel hoog. In de 5 jaar dat ik het na onze overname door NCOI heb volgehouden, heb ik 7 verschillende leidinggevenden gehad. Zelf in deze 5 jaar 2x een burn-out gehad. De eerste is erg heftig geweest en ben ik 1 jaar niet aan het werk geweest. Halverwege de 2de heb ik ontslag genomen. Ik kon niet meer. De cultuur binnen NCOI is onmenselijk. Het gaat niet om betrokkenheid, kwaliteit of klantgerichtheid, maar alleen om zoveel mogelijk geld te verdienen. De letters NCOI staat voor No Compassion Only Income. Het is echt waar.

Alle miscommunicatie, onbeschoftheid, niet weten waar het om gaat, niet terugbellen, geen initiatief tonen, wat ik uit de reacties lees naar cursisten toe, is binnen de organisatie net zo naar haar medewerkers. Alles hangt als los zand aan elkaar en niemand interesseert het wat. Het is werkelijk firma 'list en bedrog'. Ik kon niet langer voor zo'n organisatie werken. Als ik niet zelf was weggegaan zou het mijn dood geweest zijn. Ik heb lang aan mezelf getwijfeld maar na 5 jaar was de koek op.

Mijn advies aan iedereen: Laat NCOI of andere labels zoals ISBW, EVC, Computrain, ISES, NTI, Schoevers, Scheidegger, Markus Verbeek, Luzak, links liggen. Verschillende labels maar hetzelfde bedrijf. Als cursist gaat het je heel veel geld kosten om hier opleidingen te doen. Doe het niet!!! Ik weet hoe het intern daar aan toe gaat.

Sterke punten
- Ongeinteresseerdheid
- Veel geld verdienen voor de directeur Robert van Zanten, voor onderhoud aan zijn mega-grote vila met zwembad en tennisbaan

Zwakke punten
Lees mijn verhaal

reacties: