Reviews van deze auteur

Doe het niet!!

Review over NCOI

Begin er niet aan!!

In 2013 was ik gestart bij ISBW aan de opleiding B-HRM. Helaas kocht NCOI ISBW op en kon ik mijn opleiding in 2015 voortzetten bij NCOI, toen begon de ellende!! Allereerst zou ik nog maar 2 jaar scholing hoeven volgen volgens het concept ISBW. Echter NCOI heeft een ander lesprogramma dus kreeg ik te horen opnieuw te moeten beginnen. NA op directieniveau te escaleren en veel bellen, mailen en uiteindelijk dreigen met juridische stappen kon ik voor 3 vakken vrijstelling krijgen. Dat betekende wel dat ik nog wel ruim 3 jaar scholing moest volgen als ik B-HRM diploma wilde ontvangen.
Gaande weg heb ik enorm veel obstakel moeten ontwijken… Dubbele facturering, onjuiste facturering, medewerkers die snauwen, klagen en gewoonweg niet terugbellen. Herbeoordelingen bij dezelfde beoordelaar neerleggen, afwijken van het examen (blijkbaar zeer normaal). En met klap op de vuurpijl mag de scriptiebegeleider afwijken van de scriptiehandleiding, waardoor je bent overgeleverd aan de wil van de begeleider/ beoordelaar. Ik kreeg 10 uur extra begeleiding om in te zetten voor mijn onderzoeksvoorstel en scriptie, echter de begeleider is je beoordelaar en wij zaten niet op dezelfde lijn. Dat kan… echter besloot mijn beoordelaar dat zij geen feedback meer wilde geven ondanks dat ik nog 8 uur over had en zij had de mening dat er genoeg was gezegd.

Vol ongeloof en totaal verbijsterd heb ik contact opgenomen met het examenbureau. De medewerkers was met vakantie en ik zou een week later reactie krijgen. Die week heb ik meerdere malen gebeld, echter werd ik constant afgesnauwd, want de week was niet voorbij en ze zouden die week iets laten horen. Dat ik mijn verhaal persoonlijk wilde doen, deed er niet toe. Menselijk was ver te zoeken en ik was ten einde raad… Eind van die week, nadat ik toch maar weer belde werd ik eindelijk doorverbonden met de heer die mijn vraag in behandeling had. Ik ben nog nooit zo onbeschoft behandeld!! Hoe durfde ik weer te bellen, ze zouden mij informeren en hij had nog niet alle informatie van de begeleider, volgens deze meneer zou het met een andere begeleider ook niet lukken en weigerde ik naar feedback te luisteren. Uiteindelijk is een andere beoordelaar/ begeleider aan mij toegewezen. Daar kreeg ik wel de constructieve feedback en strakke kaders, want weet dat de scriptiehandleiding in de werkelijkheid totaal anders is dan je uiteindelijk moet inleveren. Inmiddels ben ik geslaagd voor en heb de diploma B-HRM mogen ontvangen echter wat een HEL was het studeren aan de NCOI. Mijn advies kies een andere hogeschool, je bent een nummer, kosten zijn werkelijk ongelooflijk hoog en bij vragen en/of klachten wordt je geschoffeerd.

Sterke punten
Een aantal bevlogen leraren die echt passie hebben voor hun vak en je werkelijk iets bijleren waar je wat aan hebt.

Zwakke punten
Facturering, klantenservice, procesbegeleiding, examencommissie, kosten.

reacties: