Reviews van deze auteur

NCOI WAARSCHUWING

Review over NCOI

NCOI houdt je een worst voor door je te doen geloven dat de opleiding gegeven wordt op een voor jou aantrekkelijk tijdstip in een stad bij jou in de buurt. Vervolgens stellen ze je per module op de hoogte dat de variant geen doorgang heeft wegens te weinig aanmeldingen. Er wordt dan een alternatief geboden in een andere stad, veel verder weg, en op een andere dag en op een ander tijdstip. Hoe regelt werkend Nederland dat? Natuurlijk hadden ze je ook voor aanvang van de opleiding kunnen informeren, maar dat doen ze niet, omdat je de opleiding dan nog gratis kunt annuleren. Bij telefonisch contact hierover wordt er acuut een riedeltje afgedraaid over de rechten van NCOI, algemene voorwaarden, bla bla bla. Blijkbaar vaker met dit bijltje gehakt. Je mag de betreffende module van de opleiding wel annuleren, maar dan ga je dus eindeloos lang over je studie doen, want die variant die jij hebt gekozen bestaat gewoon niet. Eigenlijk willen ze het liefst dat je 'uit armoede' dan maar voor de e-learning module kiest. Ze verkopen dat als een uitstekend alternatief, je trapt er zo in. Uiteraard is dit om diverse redenen totaal onvergelijkbaar met het door jou betaalde contactonderwijs. Bovendien valt of staat de kwaliteit met de reactietijd van docenten. En laat dat nou net een puntje van kritiek zijn.
De planning is bij NCOI niet in orde. De volgorde van de modules is niet op elkaar afgestemd, zodat je een vak volgt waarvoor achtergrond is vereist uit een module die pas later gegeven wordt.
Studiecoördinator en docenten zijn slecht bereikbaar, c.q. zeer trage reacties, soms tot weken na je vraag. Wel meestal netjes met excuses, maar het studeert niet zo lekker als je steeds zo lang moet wachten op antwoord.
Er komen een hoop extra kosten bij die vast wel ergens in de kleine lettertjes staan vermeld, zoals parkeergeld en herexamengeld. En denk niet dat jij geen herexamen krijgt. Zelfs de knapste koppen zakken voor examens, niet op de inhoud, maar omdat het taalgebruik te persoonlijk, of juist te onpersoonlijk is. Geen touw aan vast te knopen. Het is maar dat je het weet.

Sterke punten
mensen misleiden

Zwakke punten
Er zijn een aantal goede en gedreven docenten. Verder faalt NCOI op alle punten die je van een goede onderwijsinstelling mag verwachten, maar dat zijn ze dan ook niet.

reacties:

Review: NCOI oplichters

Hallo Kim,
Had ik jou reactie maar eerder gelezen. Ook ik ben in zee gegaan met NCOI en voel me vreselijk misleid. Ik vrees dat ik ook een juridische procedure tegemoet ga. Hoe is het met jou verlopen? Zou je dat hier, in een reactie, nog willen delen?
Hartelijke groet,
Suzan